SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Hej, mam 2 pytania mianowicie czy antena zewnętrzna poprawi ping? Obecnie mam w okolicah 80-170 (najczęśniej 110).
Czy za pomocą OFP mogę stawiać serwery w grach? Jeżeli tak, to jak to zrobić?
Asisst, antena zawsze coś da...poprawi sygnał, a co za tym idzie może poprawić prędkość, ping, może ustabilizować łącze...ale to "może" bo na neta radiowego ma dużo rzeczy wpływ
Daj znać jak już podłączysz antenkę bo sam jestem ciekawy co Ci ona dała...mi dała dużo jak wywaliłem swoją na maszt
Mam pytanie . Chcę kupić antenę do modemu długość kabla 5 m . A w modemie są dwie anteny i dwa wyjścia . Do jednego wyjścia chce podłączyć antenę kierunkową . A do drugiego kupić kabel (5m) i wynieść tę małą antenkę na podwórko koło anteny kierunkowej (na tym samym maszcie będą umocowane ) . Czy ta antenka mała będzie dobrze działać na kablu i wytrzyma czynniki pogodowe ? Jak umocuje dwie antenki koło siebie to nie będą sobie przeszkadzać , zagłuszać siebie ? A morze kupić dwie anteny kierunkowe . I tu też może będzie problem . Jak obok siebie będą to chyba źle będą działać ?
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-09-06, 17:28 ] Poprawa ortografii. Przypominam o zasadach obowiązujących na Forum.
Ostatnio zmieniony 2009-09-06, 16:27 przez droga77, łącznie zmieniany 1 raz.