Modem T-Mobile zawiesza system
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem T-Mobile zawiesza system
Mam modem bezprzewodowy tj. poł.telefoniczne (mały pendrive pod USB) i mam pytanie.Dlaczego mogę połączyć się z netem tylko wtedy ,gdy to urządzenie jest podpięte pod USB z prawej strony laptopa.Inne gniazda USB wykrywają poprawnie to urządzenie,ale nie mogę połączyć się z siecią.Czy to jest kwestia jakiś ustawień.Jeżeli tak to proszę o podpowiedź.Pytam,gdyż mam nadzieję,że podpięcie pendriva pod inne gniazdo rozwiąże mój problem ponieważ urządzenie to od 3 m-cy zawiesza mi system(nie wiedziałem co jest przyczyną).Czasami komp działa przez 2 godziny a czasami zawiesza się 3-4 razy w ciągu godziny(wtedy pomaga jedynie wyłączenie kompa).Wiem,że powodem jest ten pendrive,gdyż jak korzystałem przez 3 dni z sieci WiFi to komp działał bez zarzutu.Co w ogóle stało się z tym pendrivem (internet działa dobrze).Proszę o porady.Sieć T-Mobile,teren Anglia.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Modem T-Mobile zawiesza system
Jaki to laptop? Może tylko w tym jednym gnieździe ma pełne zasilanie, a w innych jest ograniczone do 100mA. Próbowałeś aktualizować sterowniki i firmware modemu? Tylko przy firmware można zepsuć niechcący modem.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
to Acer Aspire 5315.Zastanawia mnie tylko dlaczego to urządzenie zawiesza system.Modem - HUAWEI Mobile Connect 3G Modem (COM5).
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
krystianb odpowiedział Ci na pytanie. Spróbuj jeszcze z hubem usb z własnym zasilaniem jeżeli tak bardzo Ci to przeszkadza.lonserj pisze:Zastanawia mnie tylko dlaczego to urządzenie zawiesza system
Piszesz o zawieszaniu. We tym jednym działającym gnieździe też Ci sie po jakimś czasie zawiesza?
Jaki to jest model? Może karta cos nie halo.Co w ogóle stało się z tym pendrivem
-
HUAWEI E220 HSDPA USB Modem.Ściągnąłem nowe oprogramowanie do mojego modemu i w trakcie instalacji wyskoczyło mi"HUAWEI E220 HSDPA USB Modem was not found in the system;make sure it has connected to your computer. Update wizard can not be continued."Może błędem było to,że po instalacji systemu konfigurowałem połączenie bez menadżera tylko za pomocą panelu sterowania.Teraz zainstalowałem nowy Menadżer i przez niego konfigurowałem po0łączenie i dzisiaj system w ogóle się nie wieszał.Być może to było przyczyną i teraz będzie OK.Dziękuję za pomoc