Orange Freedom PRO - CDMA - problemy techniczne
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Orange Freedom PRO - CDMA - problemy techniczne
witam i prosze o pomoc mam problem z moim internetem a mianowicie jego szybkosc jest bardzo mala 55 kb/s pomocy 

- bluecrush
- Stały użytkownik forum
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=19195ostapcio pisze:witam i prosze o pomoc mam problem z moim internetem a mianowicie jego szybkosc jest bardzo mala 55 kb/s pomocy
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez bluecrush, łącznie zmieniany 1 raz.
Samsung Galaxy S6 | OFnK
-
od 30 sierpnia mam problem z tym że net mi strasznie wolno chodzi... zwykłe wp.pl otwiera się 5 min, gdzie wcześniej miałem prędkości na poziomie 1mb/s... co może być przyczyną ? internet mam jakieś pół roku
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
-
no ale chyba gdybym przekroczył limit to po 1 września by sie resetował ? pozatym jeśli ściągnąłem 2 GB to max...
// przerobilem wcześniejszy link i nic mi z tego nie wyszło...
// przerobilem wcześniejszy link i nic mi z tego nie wyszło...
-
- Stały użytkownik forum
Nie przerobiłeś go dokładnie, bo byś już wiedział, że reset następuje wg. okresu rozliczeniowego (patrz faktura).
-
no ale jeśli mam 28 okres rozliczeniowy to dając +/- 3 dni to pierwszego wychodzi
-
Ale to nie zawsze jest 3 dni.. Sprawdź na fakturze kiedy Ci się ten okres rozliczeniowy zaczyna. To raz.
Dwa, że limit obejmuje dane wysłane i pobrane, a nie tylko pobrane.
Trzy to fakt, że dane pobrane to nie tylko pliki. Przeglądane strony, filmiki na YT również pożerają transfer.. I to zabójczo
Dwa, że limit obejmuje dane wysłane i pobrane, a nie tylko pobrane.
Trzy to fakt, że dane pobrane to nie tylko pliki. Przeglądane strony, filmiki na YT również pożerają transfer.. I to zabójczo

-
ustalmy jedno... opcja transferu odpada. jakies inne pomysly ?
-
- Stały użytkownik forum
Najlepszym pomysłem będzie telefon do BOK Orange.
-
Witam! Od wczoraj mam roter mv400 mam zasięg (czerwony/pomarańczowy kolor lampki) lecz internet nie dziala. Mam podłączony router przez port enthernet. Nie pali się lampka connect. Nie wiem czy powinna ona sie palic od razu po wlaczeniu routera czy dopiero po podlaczeniu i skonfigurowaniu z kompem. Prosze o pomoc.
- Oficer
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Dioda się zaświeca gdy wyłapie ci transfer ruch łącza .
-
- Stały użytkownik forum
Jeżeli lampka signal pali się w tych kolorach to się nie dziwie, że nie działa Ci internet. Lampka musi palić się na zielono. Sprawdź poziom sygnału w AxessManager. Powinien być poniżej 88 dB aby internet normalnie działał.nunsan pisze:Od wczoraj mam roter mv400 mam zasięg (czerwony/pomarańczowy kolor lampki) lecz internet nie dziala.
- Oficer
W żadnym wypadku nie musi być zielona
internet działa na czerwonym jak i pomarańczowym gorzej jak ta dioda nie świeci to już może być uszkodzony router lub coś ze sterownikami ,podłączeniem.

-
Oficer a jakieś rady może jak usunąć usterke:P
- Oficer
Połączenie lokalne masz wszystko dobrze skonfigurowane? aktywacja karty? a co się dzieje przez USB to samo??
-
Z ta konfiguracja to nie wiem. Jak podłącze przez usb zasieg jest urządzenie pisze ze gotowe ale gdy klikam połącz to nic się nie dzieje nie lączy nic.
-
- Stały użytkownik forum
Jeżeli jeszcze ani razu się nie połączyłeś z internetem, to sprawdź czy twoja konfiguracja jest na 100% dobra. Login powinien wyglądać tak: CDMxxxxxx@orange (gdzie xxxxxx to twój numer z umowy) a numer to: *99#.
Być może wina nie leży po twojej stronie. Możliwe, że orange ma awarie techniczną w tym rejonie. Już parę razy tak miałem. Myślę, że powinieneś poczekać do jutra a jeżeli nic się nie poprawi zadzwonić do BOK.
Być może wina nie leży po twojej stronie. Możliwe, że orange ma awarie techniczną w tym rejonie. Już parę razy tak miałem. Myślę, że powinieneś poczekać do jutra a jeżeli nic się nie poprawi zadzwonić do BOK.
Aby internet stabilnie działał i miał odpowiednią prędkość powinna być zielona. Na czerwonym nie koniecznie musi działać. Przy takim sygnale może się rozłączać lub nawet nie nawiązać połączenia.Oficer pisze:W żadnym wypadku nie musi być zielona internet działa na czerwonym
- Oficer
Napisałeś że "musi być zielona" więc po co ten bełkot internet działa na czerwonej jak na zielonej pisałem już tu nie chodzi czy stabilnie czy nie stabilnie tylko aby nawiązać połączenie z internet .
-
Mam problem.. zainstalowalem sterowniki do modemu... skonfigurowalem go sposobem umieszczonym na waszym forum i niby wszytko ok.. ale gdy chce sie polaczyc to wyskakuje blad ;/ ... czy moglby mi ktos napisac jak mam poprawnie skonfigurowac polaczenie w "połączenia sieciowe? bardzo proszę 

- Oficer
Zapewne łączysz się przez USB ? połącz się przez kabel Ethernet lepszy sposób i szybszy
.

-
właśnie, żę nie łączę się przez usb.. zaraz zrobię screenshoty i moze powiecie co zle zrobilem ;/
[ Dodano: 2009-09-09, 18:53 ]
Oto cała moja konfiguracja
Modem połączony przez kabelek ethernet... gdy klikne "połącz" to nic sięnie dzieje a jeśli chcęsiępołączyćprzez "połączenia sieciowe"- w
yskakuje błąd ;/

[ Dodano: 2009-09-09, 18:57 ]
POmoże mi ktoś?? ... napisze co jest nie tak?
[ Dodano: 2009-09-09, 18:53 ]
Oto cała moja konfiguracja

Modem połączony przez kabelek ethernet... gdy klikne "połącz" to nic sięnie dzieje a jeśli chcęsiępołączyćprzez "połączenia sieciowe"- w
yskakuje błąd ;/

[ Dodano: 2009-09-09, 18:57 ]
POmoże mi ktoś?? ... napisze co jest nie tak?
-
- Stały użytkownik forum
Twoja konfiguracja jest zła. Router jak jest podłączony przez ethernet sam się łączy a konfigurujesz go w przeglądarce wpisując http://192.168.0.1.
Login i hasło to admin.
Login i hasło to admin.
Sam bełkoczesz choć nie masz racji. Przy czerwonej lampce nie musi nawet nawiązać połączenia. Wiem to z doświadczenia.Oficer pisze:Napisałeś że "musi być zielona" więc po co ten bełkot internet działa na czerwonej jak na zielonej pisałem już tu nie chodzi czy stabilnie czy nie stabilnie tylko aby nawiązać połączenie z internet .
-
Witam, jestem posiadaczem routera od około 2 miesięcy. Mój problem: 192.168.0.1 nie wchodzi 
Poprzednia konfiguracja była poprawna, wszystko prędzej grało
, lecz pozmieniałem parę rzeczy (odblokowałem porty). Pewnego dnia porty same się zablokowały
i zacząłem szperać w konfiguracji routera. Próbowałem, próbowałem i nic, więc nacisnąłem mały przycisk reset, który znajduje się pod spodem routera. I co się stało:
1. Połączenie z internetem przez kabel Ethernet - niemożliwe.
2. Połączenie lokalne jest niby aktywne ale są problemy z przydzieleniem IP w konfiguracji DHCP, ręcznie wszystko jest ok.
3. 192.168.0.1 nie wchodzi - nie mam pojęcia czemu? Próbowałem xx.xx.xx.2-10 o nic. Czy jest jakiś alternatywny adres konfiguracji?
4. Za pomocą kabla USB - wszystko śmiga, bez problemów
, lecz potrzebuje połączenia przez kabel Ethernet bo mam 2 komputer, który był prędzej połączony przez sieć WiFi.
5. Pytanie ogólne: Czy w najgorszym przypadku jest możliwość wgrania nowego Firmware za pomocą jakiegoś programu, lub wykrycie po prostu adresu konfiguracji routera.
Proszę czekam uprzejmie na pomoc!!!

Poprzednia konfiguracja była poprawna, wszystko prędzej grało

1. Połączenie z internetem przez kabel Ethernet - niemożliwe.
2. Połączenie lokalne jest niby aktywne ale są problemy z przydzieleniem IP w konfiguracji DHCP, ręcznie wszystko jest ok.
3. 192.168.0.1 nie wchodzi - nie mam pojęcia czemu? Próbowałem xx.xx.xx.2-10 o nic. Czy jest jakiś alternatywny adres konfiguracji?
4. Za pomocą kabla USB - wszystko śmiga, bez problemów

5. Pytanie ogólne: Czy w najgorszym przypadku jest możliwość wgrania nowego Firmware za pomocą jakiegoś programu, lub wykrycie po prostu adresu konfiguracji routera.
Proszę czekam uprzejmie na pomoc!!!
-
- Stały użytkownik forum
Na spodzie routera masz przycisk reset. Przywróci ustawienia fabryczne routera.
-
Czy ktoś może mi wyjaśnić jak to skonfigurować? ... zrobiłem wszystko jak należy... skonfigurowałem przez 192.168.0.1 połączyć się przez ethernet nie dało nie wiem czemu więc wybrałem USB... dobra i niby wszystko ładnie.. "łączenie" ... czekam chwilę i wyskakuje błąd
... przy okazji zauważyłem że utworzyło mi dodatkowe połączenie z takimi samymi danymi jak ustawiłem w programie i w ustawieniach 192.168.0.1.... w komunikacie pisało coś o błędzie połączenia z zdalnym komputerem ;/

-
- Stały użytkownik forum
Czyli najprawdopodobniej winny jest zasięg. Spróbuj połączyć się na zewnątrz domu lub np. na dachu. Jeżeli się uda Ci, to zrobić to pomyśl o zakupie anteny. Mógłbyś podać jeszcze ile masz dB w AxessManager. Możesz, to sprawdzić w menu - stan.
Zauważyłem jeszcze na zrzutach, że podajesz zły numer. Powinno być: *99#.
Jeżeli podałeś inny, to nie dziwie się, że nie możesz się połączyć.
Zauważyłem jeszcze na zrzutach, że podajesz zły numer. Powinno być: *99#.
Jeżeli podałeś inny, to nie dziwie się, że nie możesz się połączyć.
-
zmieniłem ten numer i dalej nic ;/ .. zasieg jest od ok. 15-20 do 100 caly czas skacze.. zmieniłem ten nr... i dalej nic ( wpisałem #777 bo tak było w poradniku i według niego wszystko robiłem )... może mógłby mi ktoś opisać albo podać link z dokładną instrukcją "dla zielonych" ?? 

-
- Stały użytkownik forum
Ja Cię wyraźnie proszę żebyś podał poziom sygnału EvDO w dBm, a ty mi podajesz jakieś liczby nie wiadomo skąd.speed_21 pisze:zasieg jest od ok. 15-20 do 100 caly czas skacze.
W jakim poradniku?speed_21 pisze:wpisałem #777 bo tak było w poradniku i według niego wszystko robiłem
http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... 2585372477speed_21 pisze:może mógłby mi ktoś opisać albo podać link z dokładną instrukcją "dla zielonych" ??
Wrzuć zrzut ekranu twojej konfiguracji w przeglądarce.
Czy dzwoniłeś do BOK Orange? Może twoja karta nie została aktywowana.
-
Witam czy karta wyjeta z modemu i przelozona do tel. powinna działac bo wyskakuje blad rejestracji kart sim czy cos. Cy n ie jest ona jeszcze aktywowana??