Stary komputer a osprzęt
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Stary komputer a osprzęt
witam
Posiadam stary komputer na płycie BXcel. Jaką kartę 2,4GHz (najlepiej 54Mbps) polecicie by mi to działało? (proszę o uzasadnienie dla czego właśnie ta lub czym się kierować przy wyborze)
Jaką antenę na odległość 400-450m od nadajnika? (jaka minimum a jaka na maxa przy doskonałej widoczności anten i przy opcji z jednym drzewem- wybór na allegro szeroki ale nie wiem co wybrać)
Czy konary jednego drzewa są do przejścia dla sygnału?
Za odpowiedzi z góry dziękuję.
Posiadam stary komputer na płycie BXcel. Jaką kartę 2,4GHz (najlepiej 54Mbps) polecicie by mi to działało? (proszę o uzasadnienie dla czego właśnie ta lub czym się kierować przy wyborze)
Jaką antenę na odległość 400-450m od nadajnika? (jaka minimum a jaka na maxa przy doskonałej widoczności anten i przy opcji z jednym drzewem- wybór na allegro szeroki ale nie wiem co wybrać)
Czy konary jednego drzewa są do przejścia dla sygnału?
Za odpowiedzi z góry dziękuję.
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Stary komputer a osprzęt
karta NWH3012, antenka panelowa lub yagi z cyberbajtu, interline lub elboxrf
jutro to dzis... tyle że jutro 

-
nie interesuje mnie co kto właśnie wystawia na allegro tylko to co jest dobre do starej płyty i na konkretny zasięg przy danych parametrach....morion pisze:karta NWH3012, antenka panelowa lub yagi z cyberbajtu, interline lub elboxrf
-
- Stały użytkownik forum
jaka ver PCI na plycie?domel_gl pisze:witam
Posiadam stary komputer na płycie BXcel. Jaką kartę 2,4GHz (najlepiej 54Mbps) polecicie by mi to działało? .
- morion
specjalista sie odezwał... to po co sie pytasz skoro wiesz lepiej co jest dobre...domel_gl pisze:nie interesuje mnie co kto właśnie wystawia na allegro tylko to co jest dobre do starej płyty i na konkretny zasięg przy danych parametrach....morion pisze:karta NWH3012, antenka panelowa lub yagi z cyberbajtu, interline lub elboxrf

-
Oj panowie bez urazy. Jestem tak ciemny z tematu, że jupiter stadionowy tylko może mnie oświecićmorion pisze:specjalista sie odezwał... to po co sie pytasz skoro wiesz lepiej co jest dobre...

Po prostu prosiłem o uzasadnienie dla czego włąśnie dany model karty i anteny polecacie, ewentualnie kilka do wyboru z ich wadami i zaletami. Gdy dostałem suchą odpowiedź to myślałem, że to darmowa reklama sprzedawcy z allegro.
Na razie do testów zakupiłem na allegro używany zestaw: coś na RTL8180L 11Mbit niby Planet ale wygląda jak Realtek (bez napisów bez naklejek) do tego antena panelowa BOXER 8dBi INTERLINE. Gdy to zadziała to zainwestuje w coś co polecicie

Temat jak najbardziej aktualny, nadal poszukuje najlepszej karty i anteny wg założeń z pierwszego postu.
- morion
karta NWH3012 lub dlinka DWL520+ to klasyka... a anteny najlepiej kupować w sprawdzonych firmach, dlatego napisalem ci ich nazwy