nokia N82 nie łączy się z internetem w trybie 3G

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
voxuran
Użytkownik forum

nokia N82 nie łączy się z internetem w trybie 3G

Post autor: voxuran »

Witam wszystkich, moja nokia łączy się z internetem tylko przez GPRS i EDGE a jak wybiorę tryb UMTS lub tryb podwójny to przy próbie połączenia wyskakuje komunikat :Telefon nie może wykonać tej operacji. dodam że mam zasięg sieci 3G bo używam IPlusa na kompie i mam zasięg UMTS. Poza tym tel. pokazuje że jest w zasięgu sieci 3G.
przemox.1
### BAN ###

Re: nokia N82 nie łączy się z internetem w trybie 3G

Post autor: przemox.1 »

Może zrób nowy profil z APN optimizer http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=81956#81956
voxuran
Użytkownik forum

Chciałem pobrać ustawienia ze strony Orange ale tam nie ma ustawień dla usług 3g. To znaczy że w sieci Orange nie można przeglądać internetu z telefonu przez usługę 3g?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

voxuran pisze:Chciałem pobrać ustawienia ze strony Orange ale tam nie ma ustawień dla usług 3g. To znaczy że w sieci Orange nie można przeglądać internetu z telefonu przez usługę 3g?
Ustawienia są takie same dla całej transmisji pakietowej. Jeśli pobierzesz dla gprs'u też będą działały jeśli telefon sobie z nimi poradzi.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
voxuran
Użytkownik forum

Rozumiem, ale coś jest nie tak bo przed chwilą włączyłem 3G i wpisałem www.wp.pl i strona załadowała się a jak wpisałem adres onetu lub gazeta. pl to znów wyskoczył komunikat :Internet telefon nie może wykonać operacji. Już nie wiem o co tu chodzi .
ODPOWIEDZ