Błąd systemu?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Błąd systemu?
Cześć.
Mam zamiar migrować z Orange Free na Orange Freedom PRO lecz nie mogę uzyskać modemu bo jak w salonie wpisują dane, nie pokazuje numeru tel. mojego internetu a jak wpiszą numer tego internetu wywala im błąd że lokalizacja nie znana. I tak w każdym salonie. Teraz pytanie za 100 punktów czy to błąd systemowy czy chcą mnie naciągnąć na 3GB transferu?
Mam zamiar migrować z Orange Free na Orange Freedom PRO lecz nie mogę uzyskać modemu bo jak w salonie wpisują dane, nie pokazuje numeru tel. mojego internetu a jak wpiszą numer tego internetu wywala im błąd że lokalizacja nie znana. I tak w każdym salonie. Teraz pytanie za 100 punktów czy to błąd systemowy czy chcą mnie naciągnąć na 3GB transferu?
-
- Stały użytkownik forum
Re: Błąd systemu?
My twojego problemu nie rozwiążemy. Zadzwoń do BOK Orange i wyjaśnij to.
-
- Użytkownik forum
No raczej nikt z was nie w ingeruje w system orane nie?
Ja pytam o sugestie i czy ktoś miał też takie problemy?
Ja pytam o sugestie i czy ktoś miał też takie problemy?
-
- Początkujący użytkownik forum
Niestety, to błąd systemu orange, przećwiczyłem go na sobie. W lipcu zadzwoniłem na *400 aby dokonać migracji z orange free na orange freedom pro (umowa kończy się we wrześniu). Po uzgodnieniu warunków (+3 Giga i modem za 5 zł przy umowie na 2 lata) wyskoczyło to samo tj. brak możliwości dla mojego adresu mimo że u sąsiadów bardzo ładnie pracuje OFP. Opisałem to wszystko w pisemnej reklamacji. Za jakiś czas telefonicznie a potem pisemnie przyszło wyjaśnienie, że ten błąd systemu można obejść poprzez wcześniejsze rozwiązanie umowy orange free, a potem zawiązanie umowy OFP orange zaś wyrówna nadpłaty w przyszłych rachunkach. Moja rada: zadzwonić na *400 i spróbować migracji. Zapewne system nie pozwoli, wtedy można zgłosić reklamację u konsultanta, po czym wszystko opisać i czekać co dalej. Aha, ten błąd dotyczy tylko OFP, do optimy nie ma problemu.pawelpc pisze:Cześć.
większy rozrzut niż zasięg
-
- Użytkownik forum
mi się umowa dzisiaj kończy już miesiąc "migruje" i błąd a na nowy numer można dziwne
kto wyciągnie wnioski?

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
zabronione, czyli proponują Ci 6GB limitu i modem za 5zł?
Trochę dziwne bo ja przechodziłem z Orange Free na Orange Freedom Pro i uzyskałem tylko podwójny limit...za 5 zł to nieźle, musiałeś trafić na jakąś dobrą ofertę...

Trochę dziwne bo ja przechodziłem z Orange Free na Orange Freedom Pro i uzyskałem tylko podwójny limit...za 5 zł to nieźle, musiałeś trafić na jakąś dobrą ofertę...
-
- Użytkownik forum
ta może ma długo orange free
-
- Początkujący użytkownik forum
Miałem umowę na 2 lata za 120zł/miesiąc. Zauważyłem, że trzeba się targować z konsultantem.bieniek102 pisze:zabronione, czyli proponują Ci 6GB limitu i modem za 5zł?![]()
większy rozrzut niż zasięg
-
- Użytkownik forum
pewnie dla tego że za 120zl bo ja miałem 1/2 ceny mojego 
Edit: sory co ja poszę

Edit: sory co ja poszę

-
- Użytkownik forum
Witam,
Ja również miałem podobny problem migrując z business everywhere do freedom pro - system nie chciał przyjąc adresu instalacji nowego routera. Jest na to prosty sposób. Wystarczy podać inny adres co zaproponował mi sam pracownik orange w salonie ;] Mieszkam na wsi i podałem adres innej wioski obok tej w której ja mieszkam. Teraz pozostaje mi tylko czekać do czasu wygaśnięcia poprzedniej umowy i będę mógł się cieszyć nowym dużo szybszym OFP
Ja również miałem podobny problem migrując z business everywhere do freedom pro - system nie chciał przyjąc adresu instalacji nowego routera. Jest na to prosty sposób. Wystarczy podać inny adres co zaproponował mi sam pracownik orange w salonie ;] Mieszkam na wsi i podałem adres innej wioski obok tej w której ja mieszkam. Teraz pozostaje mi tylko czekać do czasu wygaśnięcia poprzedniej umowy i będę mógł się cieszyć nowym dużo szybszym OFP