Sposób na Iplus commander - zrywanie połączenia

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
forester
Użytkownik forum

Sposób na Iplus commander - zrywanie połączenia

Post autor: forester »

Witam ostatnio walczyłem z commanderem i jego zrywaniem połączeń ale udało mi się to rozwiązać.Na rozwiązanie wpadłem przypadkowo po wielu rozmowach z BOA iPlus ale oczywiście nie po ich wskazówkach o zgrozo ale mojej dociekliwości.Przechodzę do sedna modemik ten jest zapewne wiecie wielkim prądożercą i potrzebuje do poprawnej pracy stabilnego napięcia z usb a ono niestety nie zawsze jest, ponieważ zasilacze są za słabe dlatego należ po prostu wymienić zasilacz na mocniejszy i ....... po problemie bo zewnętrzny zasilacz to niestety odpada wszyscy sprzedawcy ELEKTRO robią głupie miny po pokazaniu im parametrów tego zasilacza.Tak więc jeżeli macie problem z comanderkiem to polecam wymianę zasilacza na min 350 W.Pozdrawiam forester :D
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

Re: Sposób na Iplus commander - zrywanie połączenia

Post autor: vegas »

Oczywiście wymiana zasilacza w kompie może pomóc ale to nie jest mały wydatek a i tak nie będzie 100% pewności, że to zmieni sytuację a jak wiadomo port USB ma ograniczoną wydajność prądową. Wcale nie jest trudno dostać zasilacz do comandera lub zrobić samemu.
michal_99
Stały użytkownik forum

Post autor: michal_99 »

mialem ten problem ze podlaczam comandera do kompa stacjonarnego czy laptopa pod usb i po jakims czasie mi sie np wylaczal... kupilem taki "rozdzielacz" ze z jednego usb mi robi 4 porty i ten rozdzielacz wlasnie ma swoj zasilacz, podlaczam tam modem i nigdy nie mialem problemow :)[/quote]
Awatar użytkownika
MaciekAdv
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: MaciekAdv »

Mam Comandera od 6 miesiecy, moj zasilacz to Feel 300W z PFC. Owszem mialem problemy czasami ze zrywaniem połaczenia ale jak sie zawsze okazywalo byla to wina operatora (problemy z siecia), jedno co zauwazylem ze lepiej mi modemik smiga i rzadziej zrywa polaczenie jak mam wpiety kabel USB w port USB, ktory znajduje sie bezposrednio w plycie głownej ( z tylu) gdy podpinam modemik do USB z przodu obudowy to troszke czesciej zrywa. Nie używam zadnego dodatkowego zasilacza, moja plyta głowna to ASUS A7V600-X.
Pozdrawiam
MaciekAdv:iPlus EDGE na Comander
Kom. Nokia 6021
ODPOWIEDZ