zasięg cdma

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
THOMAS
Początkujący użytkownik forum

zasięg cdma

Post autor: THOMAS »

Witam! kupiłem antenę do OFP i zamontowałem do wyjścia TX/RX poprawił się zasięg EVD0 ale EVD0 diversity jest nadal słaby... czy internet będzie szybciej chodził czy muszę zamontować także antenę do drugiego wejścia? nie wiem czy net lepiej chodzi ponieważ miałem jakiegoś wirusa który wyssał mi cały limit transferu i został zablokowany mój internet :( dzwoniłem do biura obsługi i mi powiedzieli że zablokowane jest... na to wygląda że limity już zostały włączone... i limit straciłem w 3 dni... nie ściągając jedynie 2 sterowniki...
Ostatnio zmieniony 2009-09-10, 18:05 przez THOMAS, łącznie zmieniany 2 razy.
messiah
Stały użytkownik forum

Re: zasięg cdma

Post autor: messiah »

EvDO diversity to sygnał z drugiej anteny (pomocniczej). Najważniejszy jest ten pierwszy zasięg. Zakup drugiej anteny niewiele pomoże jeśli w ogóle.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

THOMAS pisze:czy muszę zamontować także antenę do drugiego wejścia?
Nie jest to potrzebne, wystarczy jedna.
THOMAS pisze:na to wygląda że limity już zostały włączone... i limit straciłem w 3 dni.
Jak już wcześniej było napisane limit można wyczerpać w kilka godzin.
Nie pomagam na PW!
bieniek102
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: bieniek102 »

Ja miałem taką sytuację, że myślałem, że mam po podpięciu anteny słabsze wyniki, ale okazało się, że to kwestia obciążenia nadajnika...teraz mam podpiętą antenę pod tą najważniejsze gniazdo i wszystko śmiga aż miło...zawsze mam 1Mb/s i ping teraz mi się poprawił bo nie przekracza 70ms...
ODPOWIEDZ