Pomoc w wyborze notebooka.

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Boras
Specjalista bezprzewodowy-senior

Pomoc w wyborze notebooka.

Post autor: Boras »

Witam.
Chciałem poradzić się użytkowników forum w sprawie kupna nowego notebooka. Jako, ze budżet jest oczywiście ograniczony muszę dokładnie poszukać i być może ktoś by był w stanie mi pomóc. Głównie zależy mi na tym aby komputer posiadał dedykowaną kartę graficzną, a wiadomo że w asortymencie sklepowym w cenie ok 2000 króluję te zintegrowane. Wcale nie musi to być jakaś super wydajna karta. Co do reszty parametrów to oczywiście chciałbym dwurdzeniowy procesor (nieważne czy amd czy intel), nie mniej niż 2 GB Ramu, dysk twardy jest mniej istotny. Najbardziej zależało by mi na ekranie 15,6 czy 15,4. Dotychczas znalazłem dwa ciekawe laptopy z dedykowaną kartą w cenie do 2200 zł. Jeden to Toshiba drugi HP (tylko HP ma gwarancję 12 miesięczną). Czy któryś z użytkowników posiada jakieś namiary na sklepy internetowe które oferuję w podobnej cenie (raczej nie wyższej) laptopy o wyżej wymienionych parametrach? Oferty z allegro mnie nie interesują, z pewnych względów. Najchętniej brałbym właśnie Toshibę, HP, ewentualnie Lenovo lub Dell, ale pewnie w takiej cenie nie znajdę żadnego. Będę wdzięczny za wszelkie informacje, albo na priv albo w wątku (jeśli można podawać linki do ofert sklepowych, nie licząc allegro)
Boras
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Pomoc w wyborze notebooka.

Post autor: ja.michal »

Boras, myślę, że w tej materii więcej pomogą na zaprzyjaźnionym forum:
http://forum.laptopy.info.pl/
ODPOWIEDZ