rodzaje wejść antenowych do różnych modemów

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
votan
Użytkownik forum

rodzaje wejść antenowych do różnych modemów

Post autor: votan »

Przepraszam jeśli jest to na forum ale jakoś nie mogę tego znaleźć.
Jeśli taki temat jest chylę głowę i kajam się :cwaniak: ...

Wiem że są różne wejścia antenowe i prawdopodobnie mój modem merlin u740 ma FME żeńskie, cokolwiek by to oznaczało :gwiazdki: , myślę o zakupie modemu huawei e160 ale mam antenę dostosowaną do merlina (z konektorem do merlina) - tyle że ten konektor jest jakby zamontowany na stałe (nie jest podczepiany) - a ja nie chcę mieszać bo pewnie zepsuję (nie jestem manualnie uzdolniony) i pytanie czy są na rynku modemy które mają identyczne wejście antenowe jak merlin u740 a jeśli nie to jakie mam jeszcze wyjście (poza przerabianiem anteny).
Może by zrobić takie zestawienie w formie mini-tabeli: modem -> rodzaj wyjścia antenowego ułatwiło by to zadanie nie tylko mnie ale również innym.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: rodzaje wejść antenowych do różnych modemów

Post autor: Patryk »

votan
Użytkownik forum

Post autor: votan »

Dzięki, mawiają że pod latarnią jest najciemniej.
Zastanawiam się czy są takie przejściówki z końcówką od merlina u740 które by drugą końcówkę miały pasującą do huawei? Czy takie rzeczy istnieją czy trzeba ewentualnie zrobić je samemu?
Przepraszam za głupie pytania ale jestem dość początkujący w temacie.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

votan pisze:czy są takie przejściówki z końcówką od merlina u740 które by drugą końcówkę miały pasującą do huawei?
Niestety nie ma.

[ Dodano: 2009-09-14, 09:52 ]
votan pisze:Czy takie rzeczy istnieją czy trzeba ewentualnie zrobić je samemu?
Jeśli dysponujesz tokarką pozwalającą na precyzyjną obróbkę tak małych przedmiotów (najlepiej sterowaną numerycznie)i innymi odpowiednimi narzędziami,oraz umiejętnościami,to nie ma przeszkód ;)
ODPOWIEDZ