jaki telefon z dual sim polecacie?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
sszewczyk
Użytkownik forum

jaki telefon z dual sim polecacie?

Post autor: sszewczyk »

Panowie, pomóżcie znaleźć dobre rozwiązanie. Moja narzeczona wyjeżdza do Włoch w delegację i potrzebny jej będzie jakiś internet do kontaktu ze światem. Kartę sim do neta kupi sobie na miejscu ale potrzebne będzie urządzenie do internetu. Nie chce nosić ze sobą wszędzie modemu, więc postanowilismy że kupimy telefon z dual sim (jedna karta -firmowa do rozmów, a druga -prywatny internet) i telefon będzie robił za modem i telefon jednocześnie. Nie mam pojęcia co jej doradzić, chcemy kupić telefon za max. 700 zł (w grę wchodzi używka) - co byście mi polecili? Czy czołowi producenci mają telefony z dual sim? (Nokia, SE itp.)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: jaki telefon z dual sim polecacie?

Post autor: wojteks »

sszewczyk pisze:Nie chce nosić ze sobą wszędzie modemu
Jaki ma laptop? do 200 można kupić modem na USB i PCMCIA a do 400zł na ExpressCard
I jest to moim zdanie znacznie lepsze niż dual sim (chyba że chodzi o palmfona żeby nie przekładać kart).
Nie pomagam na PW!
sszewczyk
Użytkownik forum

Post autor: sszewczyk »

wojteks pisze:Jaki ma laptop? do 200 można kupić modem na USB i PCMCIA a do 400zł na ExpressCard
I jest to moim zdanie znacznie lepsze niż dual sim (chyba że chodzi o palmfona żeby nie przekładać kart).
Laptop to FS Pa1510, ale bardziej chodzi o fona z wbudowaną przeglądarką, bo nie zawsze będzie miała laptop pod ręką, a fona zawsze i wtedy może korzystać z neta "na mieście".

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-09-15, 16:38 ]
Proszę nie cytuj wielopoziomowo.
Ostatnio zmieniony 2009-09-15, 15:37 przez sszewczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
guteq
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: guteq »

sszewczyk pisze:postanowilismy że kupimy telefon z dual sim (jedna karta -firmowa do rozmów, a druga -prywatny internet) i telefon będzie robił za modem i telefon jednocześnie.
Raczej odradzam... w tej chwili nie ma żadnego UMTSowego telefonu dual-SIM, najlepsze co można dostać to EDGE. To po pierwsze. Po drugie, rozsądne telefony dual SIM to w zasadzie tylko Samsung, inni "wielcy" tego nie produkują. Za max. 700 złotych kupisz tylko Samsunga C5212

Za 700 zł najlepsze - w/g mnie - rozwiązanie, to albo modem do laptopa (wewnętrzny lub ExpressCard) albo ewentualnie jakiś PDA typu HTC Tytn II ale i tak trzeba będzie nosić 2 urządzenia przy sobie.
Pozdro,
GutEQ
ODPOWIEDZ