Orange Freedom Pro i limit
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Orange Freedom Pro i limit
czy jeżeli mam przekroczony limit i np. ściągam coś to to co ściągnę liczy się do następnego limitu tzn. na nowy miesiąc czy jak odblokowują to się zeruje?
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie, nie liczy się, mając cierpliwość możesz ściągać 24h/dobę z prędkością polimitową. Nowy okres rozliczeniowy (niekoniecznie początek miesiąca) to nowy początek naliczania transferu do limitu.bezimienny pisze:ściągam coś to to co ściągnę liczy się do następnego limitu
Nie pomagam na PW!
- acprzemu
- Stały użytkownik forum
JA teraz po limicie i tak ok 300 mb na dzień ehhh ten limit.
-
- Użytkownik forum
Dlaczego niekoniecznie początek miesiąca chodzi mi o miesiąc rozliczeniowy ,czyli ze będzie naliczać później i tamte dane nie bada się liczyć??wojteks pisze:Nowy okres rozliczeniowy (niekoniecznie początek miesiąca) to nowy początek naliczania transferu do limitu.
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-09-13, 21:48 ]
Poprawa ortografii! Zapoznaj się z Regulaminem Forum i netykietą.
Ostatnio zmieniony 2009-09-13, 20:47 przez Gigaherc, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Stały użytkownik forum
Okres rozliczeniowy masz na fakturze. Licznik danych jest resetowany co miesiąc wg. tej daty.
- wojteks
- *** Administrator ***
Początek miesiąca to 1 a okres rozliczeniowy może się zaczynać od np. 12 czy 22 dnia miesiąca i wtedy transfer liczony jest od 12 do 11 miesiąca następnego itp.Gigaherc pisze:Dlaczego niekoniecznie początek miesiąca chodzi mi o miesiąc rozliczeniowy
Nie pomagam na PW!
-
Chciałbym zapytać czy Wam też przysłali rachunek za pierwszy miesiąc użytkowania internetu 49 zł? Wziąłem go na próbę i zapłaciłem podobno już za to kasę, a oni mi jeszcze naliczyli kolejny abonament - dwa razy muszę płacić?
Czy może mi przyjść większy rachunek za OFP niż 49 zł? Za przekroczenie limitu etc.?
Czy może mi przyjść większy rachunek za OFP niż 49 zł? Za przekroczenie limitu etc.?
-
- Guru bezprzewodowy
Pamiętaj, że płacisz z góry za następny miesiąc.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja mam np 16 swójj...wojteks pisze:Początek miesiąca to 1 a okres rozliczeniowy może się zaczynać od np. 12 czy 22 dnia miesiąca i wtedy transfer liczony jest od 12 do 11 miesiąca następnego itp
- slawol35
- Użytkownik forum
Czyktoś może zna jakiś programik do sprawdzenia transferu danych i żeby działał na win 7 ? Bo netmeter nie dziala , a podobne programy tego typu nie chcą sie zainstalowac .
Dzisiaj przyszedł rachunek za internet-i chyba faktycznie są limity
bo jest na fakturze ramka:Przesyłanie danych internet,gdzie pisze liczba połączeń internet 45(18083318)(kB)-podobne wyszczególnienie było na orange free.Dodatkowo jest też pisemko o zniesieniu cenników usług min. :zdjęcie blokady połączeń wychodzących z tytułu przekroczonego terminu płatności itd......

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Przyszło mi pismo o wprowadzeniu limitu. Pisze " Abonentowi przysługuje prawo od dokonanej zmiany warunków umowy bez podania przyczyn, przez złożenie oświadczenia w formie pisemnej w terminie 10 dni od dnia otrzymania niniejszego potwierdzenia"
Czy to oznacza że mogę zrezygnować z usługi bez płacenia kary ?
Chyba mam możliwość skorzystania z WIMAXa Ery - 17 km od masztu. Łapę UMTS PLUSA I Playa (tylko do Playa mogę się zalogować ) z 17 km. Czy 17 km dla Wimaxa to duża odległość?
Czy to oznacza że mogę zrezygnować z usługi bez płacenia kary ?
Chyba mam możliwość skorzystania z WIMAXa Ery - 17 km od masztu. Łapę UMTS PLUSA I Playa (tylko do Playa mogę się zalogować ) z 17 km. Czy 17 km dla Wimaxa to duża odległość?
-
- Użytkownik forum
szwed11, oczywiście, że nie możesz. Pismo to jest w swej treści błędne, gdyż zostało wysłane najprawdopodobniej z automatu. W momencie podpisywania umowy z Orange zobowiązałeś się do przestrzegania jej wszystkich warunków, w tym zgodziłeś się na limit i karę umowną z tytułu rozwiązania umowy, gdybyś chciał to zrobić.
- bluecrush
- Stały użytkownik forum
Także proszę o jakiś programik na win7slawol35 pisze:Czyktoś może zna jakiś programik do sprawdzenia transferu danych i żeby działał na win 7 ? Bo netmeter nie dziala , a podobne programy tego typu nie chcą sie zainstalowac .

Samsung Galaxy S6 | OFnK
- czarny
- Stały użytkownik forum
Również mam 16-tego.bieniek102 pisze:Ja mam np 16 swójj...
Na win7 używam DU Meter działa bez zarzutu.Także proszę o jakiś programik na win7
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Tylko ,że DU Meter jest płatny 

-
Zainstalujcie Netlimiter. Poza tym Netmeter powinien działać odpalony w trybie zgodności z Win XP.slawol35 pisze:Czyktoś może zna jakiś programik do sprawdzenia transferu danych i żeby działał na win 7 ? Bo netmeter nie dziala , a podobne programy tego typu nie chcą sie zainstalowac .
Przez miesiąc normalnie użytkując internet osiągnąłem 10Gb danych.
- czarny
- Stały użytkownik forum
I po limicie
ale przykręcam śrube trzeba oszczędzać 
100 na dzień
może się uda

100 na dzień

-
Witam wszystkich userów!!!
NetMeter 1.1.4 beta działa dobrze pod windows7. Poniżej podaje link do programu który u mnie działa.
http://www.softpedia.com/get/Network-To ... eter.shtml
Serdecznie pozdrawiam.
NetMeter 1.1.4 beta działa dobrze pod windows7. Poniżej podaje link do programu który u mnie działa.
http://www.softpedia.com/get/Network-To ... eter.shtml
Serdecznie pozdrawiam.
- Oficer
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Dziś limit mi puścił ale jest coś nie tak...Strony wczytują się bardzo szybko ale pobiera mi pół MB na sek.
w ciągu minuty sprawdzałem naciągnąłem 20mb na samych stronach
.

- czarny
- Stały użytkownik forum
NetMeter 1.1.4 beta działa
Tak potwierdzam działa doskonale.
Podaje link do spolszczenia również działa

http://pobierz.pl/spolszczenia/windows/ ... 13/pobierz
-
- Mistrz bezprzewodowy
Strona stronie nie rowna, ale czesto mnie zastanawia, po jakich stronach niektorzy surfuja ze sa w stanie az tyle transferu wykorzystac w jeden dzien - ja laduje dziennie po 10 razy onet/interie/wp, popatrze czasem na nasza-klase, poza tym kilka innych stron raczej "lekkich" i nie moge czesto zrobic za caly dzien wiecej niz 60-70MB(oczywiscie tylko www). Mam w sumie przy okazji jedno pytanko nie wie ktos moze czemu na Orange Freedom od jakiegos dluzszego czasu nie moge zaladowac strony Politechniki Slaskiej mimo ze kolega potrafi(sprawdzalem na innym kompie w domu i jest to samo a korzystam z routera)???Jest to bardzo dla mnie wazna witryna poniewaz musze sprawdzac czesto wyniki kolokwiow/egzaminow( ze o bibliotece nie wspomne), a problem pojawil sie po jakiejs konserwacji systemu Politechniki:/Oficer pisze:Dziś limit mi puścił ale jest coś nie tak...Strony wczytują się bardzo szybko ale pobiera mi pół MB na sek.w ciągu minuty sprawdzałem naciągnąłem 20mb na samych stronach
.
-
- Użytkownik forum
adixm, u mnie strony Politechniki Śląskiej ładują się bardzo dobrze. Przede wszystkim radzę zainstalować jakąś normalną przeglądarkę zamiast IE. Najlepiej Firefoxa z dodatkiem AdBlock (jest na forum), dzięki czemu zaoszczędzisz jeszcze bardziej na limicie - brak reklam. Jak tylko korzystasz z tych stron to spadnie Ci o połowę zużycie transferu. polecam. Oczywiście procedura standardowa jak resetowanie routera też nie zaszkodzi.
Moje zdanie o limitach:
Nie wiem, czy to kwestia tego, że zaczął się wrzesień i dzieciarnia poszła do szkoły, czy limitów, ale internet przyspieszył mi znacząco. Korzystam z dwóch komputerów praktycznie cały czas, 4 osoby w domu. Transferu zużywam ok. 70mb dziennie (w tym ściągnięcie kilku mp3) i spokojnie wystarcza. Wystarczy zainstalować adblocka, zapomnieć o istnieniu demotywatorów i youtube, umieć wymiarkować z internetem i można korzystać bardzo wygodnie.
Moje zdanie o limitach:
Nie wiem, czy to kwestia tego, że zaczął się wrzesień i dzieciarnia poszła do szkoły, czy limitów, ale internet przyspieszył mi znacząco. Korzystam z dwóch komputerów praktycznie cały czas, 4 osoby w domu. Transferu zużywam ok. 70mb dziennie (w tym ściągnięcie kilku mp3) i spokojnie wystarcza. Wystarczy zainstalować adblocka, zapomnieć o istnieniu demotywatorów i youtube, umieć wymiarkować z internetem i można korzystać bardzo wygodnie.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
adixm, A próbowałeś pingować tę stronę? Może to wyłącznie kwestia przeglądarki.
Razem z subskrypcją filtrów http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=16950ttomek90 pisze:Najlepiej Firefoxa z dodatkiem AdBlock (jest na forum)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Probowalem, zaden ping nie wraca, wiec to nie przegladarka:/
- wojteks
- *** Administrator ***
Może MTU? Zmień w routerze na 1480adixm pisze:wiec to nie przegladarka
Nie pomagam na PW!
- ffsapher
- Użytkownik forum
od dzisiaj mam chyba limit
a co najdziwniejsze nie dostałem sms 

-
A ja jeszcze nigdy nie miałem limitu chociaż dość intensywnie korzystam z neta (mp3, youtube, programy itp). Czyżby zapomnieli o mnie?? 

-
- Stały użytkownik forum
System komputerowy nakłada limity a on na pewno nikogo nie przeoczy 

-
- Stały użytkownik forum
To się ciesz... Ale do czasu. Jeśli zaczniesz się znacząco wyróżniać z wykorzystaniem łącza spośród innych użytkowników, to operator przypomnie sobie o Tobie szybko. Polecam więc umiar i rozsądek.