Problem z połączeniem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z połączeniem
Witam
Nie wiem czy temat nadaje się na ten dział, forum znalazłam przypadkowo. Wczoraj wieczorem jeszcze normalnie załączyłam komputer, internet wskoczył (orange) i wszystko działało. Wyłączyłam jak zwykle, dziś załączam i przy próbie połączenia wyskakuje mi błąd: Wellphone napotkał błąd i aplikacja zostanie zamknięta. Przepraszamy za utrudnienia. Wyskoczył też raport do wysłania firmie microsoft.
Już odinstalowałam wszystko, poodłączałam wg instrukcji i tak ze 3 razy i nic. Próbowałam przywracać system bo przy czymś kiedyś mi to pomogło i też nic. Jeszcze mam w planie jutro sformatować całego kompa, ale nie wiem czy to coś da? Albo co ktos ewentualnie może mi polecić? Czy od razu dzwonić do biura obsługi?
Nie wiem czy temat nadaje się na ten dział, forum znalazłam przypadkowo. Wczoraj wieczorem jeszcze normalnie załączyłam komputer, internet wskoczył (orange) i wszystko działało. Wyłączyłam jak zwykle, dziś załączam i przy próbie połączenia wyskakuje mi błąd: Wellphone napotkał błąd i aplikacja zostanie zamknięta. Przepraszamy za utrudnienia. Wyskoczył też raport do wysłania firmie microsoft.
Już odinstalowałam wszystko, poodłączałam wg instrukcji i tak ze 3 razy i nic. Próbowałam przywracać system bo przy czymś kiedyś mi to pomogło i też nic. Jeszcze mam w planie jutro sformatować całego kompa, ale nie wiem czy to coś da? Albo co ktos ewentualnie może mi polecić? Czy od razu dzwonić do biura obsługi?
-
- Stały użytkownik forum
Re: Problem z połączeniem
Czy we wspomnianej instrukcji jest podobnie jak tu:link ?Już odinstalowałam wszystko, poodłączałam wg instrukcji i tak ze 3 razy i nic
-
eh jakby była opisana tak krok po kroku byłoby dobrze. Mało co w instrukcji jest na temat samego podłączenia internetu, pisze jedynie iż trzeba podłączyć modem (telefon) i zainstalować Wellphone. Za pierwszym razem zrobiłam tak, internet miałam za 3min. Znaleziono nowy sprzęt czyli modem, usb i wszystko działało jak należy. Teraz robie to samo i wyskakuje błąd.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
To wygląda na uszkodzenie modemu. Jakiego sprzętu używasz?
-
- Stały użytkownik forum
bo to forum jest fajne!pingpong pisze:eh jakby była opisana tak krok po kroku byłoby dobrze

[ Dodano: 2009-09-16, 21:48 ]
może by się z nim skomunikować za pomoca komend AT? dobry to pomysł?Jaco pisze:To wygląda na uszkodzenie modemu
-
Sprzętu tzn?
modem toshiba g450 to juz pisałam, i windows xp, wymagania to które podane są przy instalacji co do sprzętu są spełnione.

- Jaco
Tylko po co instalować zbędne oprogramowania skoro wystarczy samo uruchomienie BlueSoleii i ikony z aparatem telefonicznym. Tu jest manual: <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> .miko24 pisze:Czy we wspomnianej instrukcji jest podobnie jak tu:link ?
[mod]
To ma być telefon http://www.mgsm.pl/katalog/toshiba/g450/
[/mod]
-
zrobiłam wszystko wg instrukcji i li-pa. 

- Jaco
Masz jakiś błąd?pingpong pisze:zrobiłam wszystko wg instrukcji i li-pa.
-
jak już wszystko zrobiłam i chciałam sie połączyć wyskoczyło okienko że połączenie nieudane, zrobiłam pare prób i sprawdziłam wszystko czy jest jak powinno, wciąż nic ;/ jutro bede to robić 3ci raz jeszcze raz, jak sformatuje komputer, może coś w rejestrze sie porypało?
[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2009-09-17, 22:12 ]
pingpong, Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem i Netykieta naszego forum .
[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2009-09-17, 22:12 ]
pingpong, Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem i Netykieta naszego forum .
- Jaco
A z pozycji telefonu udaje się połączyć z netem. Spróbuj jeśli możesz z innego telefonu który ma modem i BT.
-
e220 błąd 1722,633
Witam, e 220 play błąd 1722 i zaraz po tym 633 po czym muszę zresetować lapka i znów mogę się połączyć netem. Modem e 220 mam od nowości od jakiegoś czasu tak się dzieje. Zmieniłem kartę w playu dalej to samo, zmieniłem modem na vodafone k3520 bez simlocka i dalej to samo co zrobić w takim przypadku. Mam xp tuningowanego. 10 miesięcy było wszystko ok z modemem i żadnych problemow nie było. Jak ktoś się zna i może pomóc to moje gg 10395484
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-09-18, 12:40 ]
Korekta ortografii!
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-09-18, 12:40 ]
Korekta ortografii!
Ostatnio zmieniony 2009-09-18, 11:39 przez szyszka1111, łącznie zmieniany 1 raz.
szyszka
-
Nie mam innego tel, różnych rzeczy próbowałam już, korzystałam z pomocy technicznej i już pare razy odsyłało mnie do konsultanta ;/ teraz mam czas to ide zrobic formata jak to nie pomoze to cóż w pon bede dzwonić i sie pytać...Jaco pisze:A z pozycji telefonu udaje się połączyć z netem. Spróbuj jeśli możesz z innego telefonu który ma modem i BT.
Ostatnio zmieniony 2009-09-19, 16:30 przez pingpong, łącznie zmieniany 1 raz.