Simlock kodem

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krix
Stały użytkownik forum

Simlock kodem

Post autor: krix »

Witam, od paru dni mam taki dylemat :p mianowicie, jakiego softu używają osoby ściągające Simlock z huawei przy pomocy imei. Oczywiście wiem, że taki soft nie jest za free, ale chodzi mi o samą jego nazwę lub namiar. Pierwsza myśl, to że osoby te mają wspólny algorytm, tak więc wziąłem sobie 5 imei i 5 nck im odpowiadającym z sieci i kombinowałem dziś jakoś to rozgryźć no ale moje wysiłki poszły na marne :P
corleone878787
Użytkownik forum

Re: Simlock kodem

Post autor: corleone878787 »

Nie wiem czy zauważyłeś, ale np martech i testbox2 oferują boxy, które do wygenerowania kodów do huaweia nie potrzebują połączenia z internetem i moim zdaniem kalkulator leży gdzieś w oprogramowaniu. Do tego obydwa programy są bardzo podobne, obydwa zajmują lekko ponad 3MB z bibliotekami dll. Też chciałbym, żeby odblokowywanie modemów było za free. W tej chwili mam klucz testbox2 (350zł - 100 modemów) i jest on potrzebny do odpalenia programu i zapisywane są na nim dane o ilości odblokowanych modemów (ilości zużytych kredytów). Myślę, że temat jest warty uwagi... Jeżeli ktoś będzie chciał mogę wrzucić gdzieś oprogramowanie testboxa i martecha jak będzie problem ze znalezieniem, może komuś coś z nich uda się wyciągnąć.

martech http://odsiebie.com/pokaz/5292861---fa63.html
testbox http://odsiebie.com/pokaz/5292873---964e.html

Kalkulator musi tu być bo przecież połączenie z serwerem nie jest potrzebne, a na kluczu też nie ma bo klucze mają daty produkcji np z przed roku a to oprogramowanie wyszło w 1 wersji w czerwcu bodajże. Liczę na to że uda się komuś znaleźć sposób.
Awatar użytkownika
guteq
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: guteq »

krix pisze:jakiego softu używają osoby ściągające Simlock z huawei przy pomocy imei
Chyba w większości używają Kulan-Kendi i DC-Unlockera, ale z tego co się orientuję, to generowanie NCK jest w nich robione przez serwer autorów programu, a klient tylko przesyła IMEI, odbiera NCK i wpisuje go w modem oraz zlicza kredyty.
Pozdro,
GutEQ
corleone878787
Użytkownik forum

Post autor: corleone878787 »

guteq pisze:Chyba w większości używają Kulan-Kendi i DC-Unlockera
Te programy rzeczywiście potrzebują połączenia z internetem, a testbox2 i martech nie.
krimar
Stały użytkownik forum

Post autor: krimar »

tu masz pare tysiecy imei i kodow

http://forum.gsmhosting.com/vbb/showthr ... 0&page=290

jesli ktos jest szyfrantem to moze sie pobawic
Awatar użytkownika
krix
Stały użytkownik forum

Post autor: krix »

@up
Pozdro :] Tyle, że sam dawałem link do tej strony tu na forum, a dwa obliczenie algorytmu zajęło by mi pół życia :]
ODPOWIEDZ