Straszliwy INternet pomocy!!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Straszliwy INternet pomocy!!
Witam mam internet radiowy ale jest straszliwie wolny!! Place za 512 a mam moze 126
jest moze jakas metoda na polepszenie jakosci neta z mojej strony?? mam antene 19dbi , internet radiowy szerokopasmowy PPPoE

- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Straszliwy INternet pomocy!!
Najlepiek skontaktuj się z adminem sieci, a po drugie to chyba nie masz łącza o przepustowości gwarantowanej a więc twój provider może dać Ci nawet 10kb/s i będzie zgodnie z umową czyli do.
[ Dodano: 2009-09-18, 22:14 ]
A jeszcze jedno, w jaki sposób sprawdzałeś prędkość łącza ? Najlepiej sprawdź pobierając plik (np.10MB) z www.noc.gts.pl i wtedy napisz jaka uzyskałeś prędkość w kB/s
[ Dodano: 2009-09-18, 22:14 ]
A jeszcze jedno, w jaki sposób sprawdzałeś prędkość łącza ? Najlepiej sprawdź pobierając plik (np.10MB) z www.noc.gts.pl i wtedy napisz jaka uzyskałeś prędkość w kB/s
-
- Stały użytkownik forum
Kłopotliwe
Po swojej stronie to dużo nie zdziałasz.
Zadzwoń do Administratora. Albo jak możesz sprawdź poziom sygnału.
Bo w mojej sieci raz antenka się ruszyła i były zaniki sygnału.
Zadzwoń do Administratora. Albo jak możesz sprawdź poziom sygnału.
Bo w mojej sieci raz antenka się ruszyła i były zaniki sygnału.
-
Admin mowi ze smiga az milo;] a u kazdego kto ma od niego net tak slabo chodzi ;] co do pobierania to ok 30kb
- wojteks
- *** Administrator ***
Taką w rurze kanalizacyjnej? Ile kabla antenowego do tego? AP CLient czy karta w PC?laser pisze:mam antene 19dbi
jakie zabezpieczenia stosuje sieć (WEP/WPA2, MAC)
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
To masz lipe
Zawsze możesz go gnębić.
Zmień operatora. Ale jak podpisałeś umowę to masz lipę musisz się męczyć do końca umowy.
Ja bym na twoim miejscu zaprosił bym go do siebie i niech pokaże mi to 512 łącze.
Pozdrawiam
Zmień operatora. Ale jak podpisałeś umowę to masz lipę musisz się męczyć do końca umowy.
Ja bym na twoim miejscu zaprosił bym go do siebie i niech pokaże mi to 512 łącze.
Pozdrawiam
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Tak z ciekawości - a jednostek nie mylisz? Bo może masz 2x więcejlaser pisze:Place za 512 a mam moze 126

- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Nawet jak by pomylił jednostki w tym przypadku to by nic nie dało i tak za mało by byłolaser pisze:co do pobierania to ok 30kb
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Stały użytkownik forum
;-)
Może być też problem z tym zasięgiem może stoi jakieś drzewo albo jest na skraju sygnału.
A rozłącza Ci internet jak coś ściągasz ??? Jakieś duże pliki??? I czy są skoki prędkości ??
Ci co zakładają to jak tylko złapią 5-10% sygnału to mówią że super jest.
A rozłącza Ci internet jak coś ściągasz ??? Jakieś duże pliki??? I czy są skoki prędkości ??
Ci co zakładają to jak tylko złapią 5-10% sygnału to mówią że super jest.
- wojteks
- *** Administrator ***
Czekamy na odpowiedź autora wątku, szkoda wymyślać nowe teorie.Reset pisze:Może być
Nie pomagam na PW!
-
Sygnał mam zawsze ok 40% (wczesniej zaraz jak zalozylem mialem 25 a admin mowil ze taki sygnal jest wystarczajacy) co do zabezpieczen to nie wiem; ] kabla mam 5 m a antena waserman +19 dbi plyta sieciowa ralink PCI ;]
- wojteks
- *** Administrator ***
Do połączenia pewnie jest wystarczający ale do zapewnienia jakości (transferu) zdecydowanie za słaby. Normalny dostawca przy takim sygnale nie powinien Cię podłączać bo to nie ma prawa działać dobrze.laser pisze:wczesniej zaraz jak zalozylem mialem 25 a admin mowil ze taki sygnal jest wystarczajacy
Uryna na całego (masz taką antenę http://allegro.pl/item743422173_antena_ ... aniej.html )laser pisze:kabla mam 5 m a antena waserman +19 dbi
Jaka jest odległość do bazy dostawcy?
Nie pomagam na PW!