Business Everywhere 50% łącza, a Wireless Manager 100% ?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pasat01
Stały użytkownik forum

Business Everywhere 50% łącza, a Wireless Manager 100% ?

Post autor: Pasat01 »

Witam,
Mam dziwny problem, przy zainstalowanym Business Everywhere (v7.2) czyli z płytki Orange internet mi śmiga max. 14kB/s, a gdy z ciekawości zainstalowałem Wireless Manager podskoczył do 20-22 kB/s. Dziwne, ale w przeciągu godziny przeinstalowałem te programy chyba z trzy razy i za każdym razem efekt był taki sam, w czym tkwi różnica ?
Dodam jeszcze ze sprzętu, anteny zew. nie ruszałem.

Zostawił bym Wireless Manager, ale BE z Orange wydaje się przejrzyste, oraz prostszy, (PIN itp.), a komputer obsługują rodzice, gdzie i tak ciężko było mi wytłumaczyć użytkowanie Internet Explorer :) .

Sumując, co mogę zrobić aby interek poszedł pełną parą na BE?

PS. Zależy mi na tym, bo mam czas do jutra, jestem zawsze na weekend, następnym razem będę za 2a tygodnie, a nie chce im zostawiać takiego wolnego, czasem rozmawiamy na SkyPe i pewnie przecina przez to.
HTC Desire i Aero2
Awatar użytkownika
etranger
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Business Everywhere 50% łącza, a Wireless Manager 100% ?

Post autor: etranger »

A dlaczego nie zrezygnujesz z gotowych aplikacji?
Stworz polaczenie dial-up i ustaw je jako zawsze wybierane gdy nie ma netu. Rodzicom odpadnie jeden program do obslugi a gdy tylko odpala IE od razu beda miec net i to pelna para, nie ograniczany zadnym producenckim oprogramowaniem.
Regards - etranger®
ODPOWIEDZ