Witam, od 2 miesięcy jestem mało szczęśliwym posiadaczem połączenia radiowego. Mało szczęśliwym, bo przez te 2 miesiące internet był... czasami. Oto problem.
Łącze się do internetu, zdaje się tak to zwą, przez bramkę, czyli u kolesia jest Acces Point, który kieruje mnie do stacji. Ja mam kartę Gigabyte GNWP01GS Pci WLan. I tak. Od początku, co jakiś czas karta nie potrafiła <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> adresu IP. Było to nagminne, Cztery na Siedem dni w tygodniu internetu nie było. Ja widziałem w ustawieniach kary sieć, wszystko grało, tylko IP brakowało. Mogłem przeglądać Dokumenty udostępnione czasami. Po doproszeniu się wizyty u admina, ten stwierdził, że on problemu nie widzi i wstukał tylko IP ręcznie. Niby to miało pomuc. Nic z tego. Ip jest, ale brak jakiegokolwiek kontaktu z internetem. Pakiety przesyłane są w obie strony, narzędziem systemu windows ( sorry, ale nazwy nie pamiętam) sprawdziłem urządzenia w sieci. Wyczytało mi BRigde wraaz z adresem IP.
Więc moje pytanie - na admina raczej nie mogę liczyć, jak to skwitował mój znajomy - <cenzura> nie admin - co jest tu nie tak? Ten niby admin mówił, że problem to konflikt urządzeń w moim PC. Po podłączeniu nowej płyty głównej nie było różnicy. Potem twierdził, że to moja antene odbiera słabo. Siła sygnału jest WYŚMIENITA... - odczytuje z karty teraz:).
Więc co mogę jeszcze zrobić?
-EDIT- Odpowiedzi typu - Zastrzel admina - nie będą nagradzane:)
Przerwy w połączeniu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Przerwy w połączeniu
Czyli sygnał jest ok tylko nie ma neta ?? sprawdz dns ? jaki masz ?
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Przerwy w połączeniu
problem rozwiązany. w jakimś tam wątku dobiłem, że zły reset AP jest przyczyną...