Orange Freedom Pro i limit
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Orange Freedom Pro i limit
Orange Freedom Pro jak toś ma sterowniki to niech zapoda http://www.axesstel.com/uploads/product ... v400_s.jpg MV400 Series CDMA 1xEV-DO Rev. A Wi-Fi Gateway dzięki z góry, ja szukam, nie mogę znaleźć
- wojteks
- *** Administrator ***
Szczyt lenistwa, wystarczy użyć forumowego "Szukaj"Potasca pisze:ja szukam, nie mogę znaleźć
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... sterowniki
Nie pomagam na PW!
-
jakie lenistwo nie znasz mnie i gadaj siedzę i szukam z gidzie strona producenta brak orange i google.pl szukam i nic, dzięki za szybka odpowiedź mam nadziej ze to jest wersja 410 taka jak jest dostępna może sie przyda http://chomikuj.pl/stankov/axessmanager wygląda mi to na płytę instalacyjna od tego rutera, jest tam program AxessManager Orange
Ostatnio zmieniony 2009-09-27, 07:55 przez Potasca, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
Z tego co widzę to chodziło o użycie Szukaj - na forum. A poniżej to nawet link jest podany.Potasca pisze:jakie lenistwo nie znasz mnie i garaż siedzę i szukam z gidzie strona producenta brak orange i google.pl szukam i nic,
-
- Użytkownik forum
miałbym pytanko czy nie dostawał ktoś informacji ,nie wiem na telefon jeśli ktoś podawał go ,informacji o odnowieniu limitu ???
- kwj
- Użytkownik forum
Ostatnio zmieniony 2009-09-30, 17:33 przez kwj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
a u mnie po limicie nawe tyle 

-
- Użytkownik forum
-
- Użytkownik forum
chodzi ci o to ze jeszcze cie nie zablokowali mimo to ze limit wykorzystałeś ,ja tez tak miałem .miał ktoś jakieś problemy z blokada prędkości? chodzi mi oto czy u kogoś na przykład nie został zdjęty itd. bo ja już czekam tyle czasu;D że mam już jakieś wątpliwości:)
-
- Użytkownik forum
chodzi mi o odblokowanie prędkości:0 bo mam zablokowany i już trochę czasu czekam:) odkąd mam go(koniec maja) naściągałem sporo na pewno ponad 25gb i nic nie blokowali, tylko co się wakacje skończyły od razu blokada:)
-
- Użytkownik forum
Nie ,ja nie miałem problemów z odblokowaniem prędkości ,zorientowałem się dopiero odsluchiwujac utwór ,może powinieneś się z nimi skontaktować ,w końcu tak jest jest w umowie chyba ,limit odblokuje się wraz z nowym okresem rozliczeniowym
-
- Użytkownik forum
jak moge sprawdzić kiedy mam okres rozliczeniowy?
-
- Użytkownik forum
Jeżeli komuś bardzo zależy na odblokowaniu internetu to można zadzwonić do Biura Obsługi (510 800 800) i poprosić o zdjęcie blokady. Można to zrobić tylko raz na 24 miesiące no i oczywiście nie opłaci się tego robić przed końcem okresu rozliczeniowego.
-
- Użytkownik forum
o;D pisząc poprzedniego posta odblokowali mi transfer;P;D

tylko dziwny ten upload;D jakis duży a DL mały;/

tylko dziwny ten upload;D jakis duży a DL mały;/
Ostatnio zmieniony 2009-09-29, 14:22 przez headshot55, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
ciekawe milo wiedzieć, ja wziąłem umowę właśnie na 24 miechy
[ Dodano: 2009-09-29, 15:22 ]
no to się ciesz
[ Dodano: 2009-09-29, 15:25 ]
dla mnie upload nie jest aż tak istotny ,na limitowanym łączu lepiej nic nie uploadowac do sieci ,bo to wszystko idzie w limit
[ Dodano: 2009-09-29, 15:22 ]
no to się ciesz

[ Dodano: 2009-09-29, 15:25 ]
dla mnie upload nie jest aż tak istotny ,na limitowanym łączu lepiej nic nie uploadowac do sieci ,bo to wszystko idzie w limit

-
- Stary wyga bezprzewodowy
A tu taki kwiatek
.

Tego sms-a dostałem od Orange mimo że mam Orange Free 60Informujemy, ze limit transferu danych w usludze Orange Freedom Pro zostal wykorzystany. Odnowienie limitu nastapi 2009-10-26. Pozdrawiamy, Orange.

vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7
- czarny
- Stały użytkownik forum
Na początku okresu rozliczenowego postanowiłem ,że nie przekrocze limitu i sprawdze czy dam rade bujac sie po necie z normalną prędkością
Dzisiaj mam połowe i na liczniku 1,5 GB.
A więc się da,ale coś za coś.
Tylko biedne stronki,poczta,gg itp.
Nie ma mowy o żadnym ściąganiu czegokolwiek ale to o żadnym NIC A NIC
Wszystko na styk

Dzisiaj mam połowe i na liczniku 1,5 GB.
A więc się da,ale coś za coś.
Tylko biedne stronki,poczta,gg itp.
Nie ma mowy o żadnym ściąganiu czegokolwiek ale to o żadnym NIC A NIC

Wszystko na styk

Ja tam przeglądam moje ulubione fora-czasem sam coś napiszę,ściągałem też jakieś pacze do gry-i oczywiście gram! w tygodniu z neta korzystam ok 4h/dziennie, w sobotę i niedzielę to ok,15h-mam w tej chwili 2,640MBdl/ul kolejny okres rozliczeniowy wypada 10go-może nieznacznie przekroczę limitczarny pisze:Tylko biedne stronki,poczta,gg itp.

-
- Stały użytkownik forum
Kiedy wypada odnowienie limitu jeśli usługę kupiłem, aktywowałem i uruchomiłem 29.09.2009? Po 2 dniach intensywnego użytkowania przycieli mnie a wydaje mi się, że ściągnąłem co najwyżej 1-1,5GB.
- wojteks
- *** Administrator ***
Musisz zadzwonić do BOK albo przeczytać na pierwszym rachunku jak przyjdzie. Ilość danych jest proporcjonalna do czasu jaki masz do początku okresu rozliczeniowego.luckd pisze:aktywowałem i uruchomiłem 29.09.2009
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
A co w przypadku jeżeli ktoś z limitu 3GB wykorzysta 2GB ? Niewykorzystany transfer przepada czy można liczyć na kumulacje ?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Przepada. To nie totolotekDez3rteR pisze:Niewykorzystany transfer przepada czy można liczyć na kumulacje ?

-
- Użytkownik forum
mnie raczej to nie grozi bo przysłali mi ze zostalo mi niecałe 600mb
-
Mam problem, internet zwolnil mi do 8kb/s jakos dwa tygodnie temu. Myslalem ze przekroczylem limit.. mamy nowy miesiac a 8kb jak bylo tak jest. Na tym ustawieniu anteny(posiadam zew antene) mialem blisko 80kb/s. Wie ktos moze co moglo nawalic?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Liczy się miesiąc rozliczeniowy,a nie kalendarzowy.Kenji pisze:mamy nowy miesiac
Sprawdź w umowie.
-
No i tu niestety masz racje. Przepraszam za moja pomylke. Do napisania jak sie skonczy rozliczeniowy xD
- odyniec15
- Użytkownik forum
Ech, ja już od ponad tygodnia ciągnę na oszałamiającym 8kB/s, i tak muszę wytrzymać do 15 października. Od nowego transferu przykręcam śrubę. Tylko jedno mnie zastanawia, jak miałem jeszcze transfer to coś bardzo szybko go wysysało nawet gdy nie włączyłem przeglądarki, może jakaś zabłąkana aktualizacja, więc może znacie program który pokaże mi wszystkie programy/procesy korzystające z internetu?
- Digitall
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Comodo Firewall, zainstaluj w trybie Firewall Only (bez Defence+ i bez AntiVirusa).
Nie instaluj również toolbarów asków i innego crapware przy instalacji.
Chyba najlepszy darmowy Firewall programowy na Windowsa.
Możesz tym zobaczyć co aktualnie ssie itd, ale najlepszą rzeczą są reguły dostępu do sieci.
Najlepiej w opcjach ustawić Tryb Własnych Reguł, a będziesz proszony przy pierwszym połączeniu danego programu o zezwolenie na jego działanie i korzystanie z sieci..
Nie instaluj również toolbarów asków i innego crapware przy instalacji.
Chyba najlepszy darmowy Firewall programowy na Windowsa.
Możesz tym zobaczyć co aktualnie ssie itd, ale najlepszą rzeczą są reguły dostępu do sieci.
Najlepiej w opcjach ustawić Tryb Własnych Reguł, a będziesz proszony przy pierwszym połączeniu danego programu o zezwolenie na jego działanie i korzystanie z sieci..
Aktualnie: bez limitu! [6Mbps ADSL] (((WiFi))) [Domowy LAN + (((WiFi)))]
Było: CSD, GPRS, EDGE, CDMA... same limity..
-
- Użytkownik forum
mógłby ktoś powiedzieć o tym coś więcej?co mam przygotować, i w ogólegorbi24 pisze:Jeżeli komuś bardzo zależy na odblokowaniu internetu to można zadzwonić do Biura Obsługi (510 800 800) i poprosić o zdjęcie blokady. Można to zrobić tylko raz na 24 miesiące no i oczywiście nie opłaci się tego robić przed końcem okresu rozliczeniowego.

- Digitall
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Cud się stał, albo awaria.. Ale nic z tego nie rozumiem..
Dzisiaj około 9:00 nastąpił restart modemu i od tego czasu limity zniknęły. Zadzwoniłem do BOK, ponieważ z tego co wiem, limity mają mi zdejmować około 16 dnia każdego miesiąca (mimo, że 9 dzień miesiąca (dzisiaj), to dzień podpisania mojej umowy). Pytając o limity uzyskałem odpowiedź, że blokadę mam założoną od 2 dnia bm. (a o ile pamiętam blokadę założono mi trochę wcześniej) i że ta blokada jest ciągle aktywna.
Swoją drogą równolegle do tego, jakiś tydzień temu złożyłem reklamację OFP i marnych transferów po limicie - no nie idzie z tego korzystać, strony się nie wczytują itd.. W iPlusie po limicie miałem co prawda bardzo powoli, jednak działało wszystko i nie musiałem odświeżać stron jak głupi. A do tego nie muszę pisać jak to wszystko się zachowuje jak w domu naraz 4 maszyny próbują uzyskać dostęp do sieci..
Doprawdy nie rozumiem o co tu chodzi. Mamy XXI wiek, a Operator wymaga takich wręcz heroizmów ze strony swoich klientów
Czekam, może Plus przekształci swoje nadajniki GSM900 w UMTS900 czy coś, gdzieś czytałem o takiej ideii Plusa: 7.2 Mbps na wioskach, bo Plus nie posiada ani WiMax'a ani CDMA.. 7.2 Mbps z limitem minimum 26GB / miesiąc to bym wziął nawet dzisiaj..
Internet satelitarny z TP troszkę za drogi (1Mbps za 199 zł / miesiąc + sprzęt na start 1599 zł) choć jest niby bez limitów, ale nie wiem jakie to ma prędkości i pingi rzeczywiste.
Może to jest złem koniecznym..
Dzisiaj około 9:00 nastąpił restart modemu i od tego czasu limity zniknęły. Zadzwoniłem do BOK, ponieważ z tego co wiem, limity mają mi zdejmować około 16 dnia każdego miesiąca (mimo, że 9 dzień miesiąca (dzisiaj), to dzień podpisania mojej umowy). Pytając o limity uzyskałem odpowiedź, że blokadę mam założoną od 2 dnia bm. (a o ile pamiętam blokadę założono mi trochę wcześniej) i że ta blokada jest ciągle aktywna.
Swoją drogą równolegle do tego, jakiś tydzień temu złożyłem reklamację OFP i marnych transferów po limicie - no nie idzie z tego korzystać, strony się nie wczytują itd.. W iPlusie po limicie miałem co prawda bardzo powoli, jednak działało wszystko i nie musiałem odświeżać stron jak głupi. A do tego nie muszę pisać jak to wszystko się zachowuje jak w domu naraz 4 maszyny próbują uzyskać dostęp do sieci..
Doprawdy nie rozumiem o co tu chodzi. Mamy XXI wiek, a Operator wymaga takich wręcz heroizmów ze strony swoich klientów

Czekam, może Plus przekształci swoje nadajniki GSM900 w UMTS900 czy coś, gdzieś czytałem o takiej ideii Plusa: 7.2 Mbps na wioskach, bo Plus nie posiada ani WiMax'a ani CDMA.. 7.2 Mbps z limitem minimum 26GB / miesiąc to bym wziął nawet dzisiaj..
Internet satelitarny z TP troszkę za drogi (1Mbps za 199 zł / miesiąc + sprzęt na start 1599 zł) choć jest niby bez limitów, ale nie wiem jakie to ma prędkości i pingi rzeczywiste.
Może to jest złem koniecznym..

Aktualnie: bez limitu! [6Mbps ADSL] (((WiFi))) [Domowy LAN + (((WiFi)))]