Pierwszy tani internet na karte w Niemczech

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
DJ1910
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Pierwszy tani internet na karte w Niemczech

Post autor: DJ1910 »

Daj Boże za taką ofertę w Polsce...

A Wojtek Jabłczyński z TP/Orange na swoim blogu sie z internautami kłóci że tanie pakiety internetowe nie będą miały popytu i nie ma sensu ich wprowadzać :hyhy:
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

DJ1910 pisze:Daj Boże za taką ofertę w Polsce...
25 euro za 5 GB (po limicie prędkosc GPRS) to żadna rewelacja :]
Awatar użytkownika
DJ1910

Tyle że Niemiec zarabia za byle jaką pracę 1500 euro, a Polak 1200 zł (pisze tutaj o najnizszych płacach). Więc jakby u nas za 25 zł była taka oferta w prepaid to by była rewelacja.

Musimy zawsze porównać płace w danych krajach jak chcemy porównywać czy dana oferta jest opłacalna. Za 10 zł w Polsce w Orange mamy 20MB :hyhy: za 30 zł mamy więc 60MB, a u nich za 25 euro 5 GB!! Więc ja nie wiem o czym tutaj dyskutować, bezsprzecznie tam jest lepiej.

Nawet w Simplusie za 35 zł jest "tylko" 500MB, ale jak na Polskie warunki taki pakiecik też jest zacny. Ale i tak on wymięka z ofertą niemiecką.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

DJ1910 pisze:Musimy zawsze porównać płace w danych krajach jak chcemy porównywać czy dana oferta jest opłacalna.
Nie musimy :]
Nie lepiej porównać rzeczywiste warunki panujące na danym rynku ?
Płace,ale i też koszty życia,koszty działalności gospodarczej,w tym działalności operatorów,nasycenie rynku daną usługą,etc.
To się liczy,a nie bezpośrednie porównanie płac,które nie ma sensu zupełnie.
Awatar użytkownika
DJ1910

No to jesli chcesz porownywac koszty zycia, to tymbardziej mam racje. Niemiec za 1 ojro kupi duzo wiecej niz Polak za 1 zł, a tych ojro zarabia wiecej niz my zlotówek, co dowodzi mojej tezie że ta oferta jest świetna, i w Polsce nie mamy tak fajnie pod tym kątem. Jak i praktycznie pod każdym innym w porownaniu z Niemcami.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Widzę,że za bardzo nie wiesz,co to są koszty życia :rotfl:
To nie tylko żarcie,ale przede wszystkim opłaty za mieszkanie/dom,podatki,ogrzewanie,prąd,wodę,szeroko pojęte utrzymanie samochodu,opieka medyczna,et cetera.
A to wszystko jest w Niemczech o wiele droższe,niż w Polsce,czasami nawet kilkukrotnie.
Wiem coś o tym - półtora roku spędziłem w Austrii,i nadal często tam bywam.

Nikt nie twierdzi,ze poziom życia jest bez porównania wyższy,niż w Polsce,ale porównywanie bezpośrednio zarobków to głupota rodem z "Faktu" czy innego szmatławca.
Awatar użytkownika
DJ1910

Nie dogadamy sie kolego, zwlaszcza jak bedziesz takie emotki pakowal i głupie teksty z osobistymi wycieczkami.

Mam w niemczech rodzine więc to że mieszkałeś w Austrii nie przekonuje mnie do tego że masz na temat który omawiamy rzetelną wiedze.

Ja zdania nie zmienie i nie jedna osoba się zgodzi ze mną z tym że oferta jest super, i u nas w Polsce bylaby rownie dobrze przyjęta.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

DJ1910 pisze:zwlaszcza jak bedziesz takie emotki pakowal i głupie teksty z osobistymi wycieczkami.
Przypomnij sobie lepiej o swoich emotkach i tekstach.
Dla mnie EOT.
Awatar użytkownika
DJ1910

To było kiedyś, teraz jest dzisiaj.

Dla mnie równiez EOT.
Awatar użytkownika
sus
Specjalista bezprzewodowy-junior

hmm

Post autor: sus »

a takie cos http://handyshop.blauworld.de/shop/hand ... _Surfstick , co tutaj gebelsy wymyslily ?
dobre piwo jest jak halny,wzmaga poped seksualny !!!

http://www.speedtest.pl/test/88760251
Awatar użytkownika
DJ1910

Re: hmm

sus pisze:a takie cos http://handyshop.blauworld.de/shop/hand ... _Surfstick , co tutaj gebelsy wymyslily ?
Zestaw Modem plus karta sim z 20ojro na koncie za 79 ojro.
Pea5
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Pea5 »

Witam serdecznie. Poszukuję jakiejś interesującej oferty internetu na kartę pre-paid, kolega mieszkałby w okolicach Frankfurtu nad Menem. Coś jak najtańszego w okolicach 1Gb transferu/miesiąc i z dobrym zasięgiem. Problem w tym że nie znam nimieckiego kompletnie :(

Ps. Czy modem hsdpa zakupiony w Polsce bez blokady sim-lock będzie działał w tej sieci.
Ps2. Czy ktoś wie gdzie w Niemczech można zakupić taki starter (do internetu mobilnego) czy jest to mniej więcej tak jak np. w Polskich odpowiednikach.
Bardzo proszę o pomoc.
Speedstar
Stały użytkownik forum

Post autor: Speedstar »

Sam korzystam z oferty o2 aktywacja poprzez sms na nr 5667 ( start InternetL) na koncie trzeba miec 25 euro bo tyle kosztuej ten net na miesiac mozna przerwac korzystanie z netu rowniez poprzez sms ( stop InternetL)
Co sie zostanie z niewykorzystanych dni to spisza na gadanie,takze ok , zreszta tak maja opisane na stronce.

jak zaladowalem sobie karte za 30 eu - 25 eu poszlo na neta 5 eu na gadanie i bonus 20 eu na gadanie. Takze spoko oferta.
byla promocja na modemy E160 po 33 eu z przesylka ale nie wiem czy jest jeszcze ale widze ze tak http://www.o2online.de/nw/active/prepai ... stick.html

Co do samej oferty niby ok ale predkosci marne mam E160 srednio sciaganie danych to 30-60 kilo np teraz. Raz bylo przez niedziele cos kolo 120-160 ale to rzadkosc a sile sygnalu mam 90-100%.Do przegladania netu starczy zreszta na nic innego i tak nie ma czasu.
Co do innych ofert to warto zalukac tu http://freeconnect.de/prepaid-tarife-tagesflatrates/

karte do o2 mozna nawet kupic za rogiem u turka :D za 4 eu, w saturnie jest po 5 eu ale nie zapomnijcie o dowodzie os. 1 eu zostaje na koncie w tym przypadku

aha jesli nie zastopujemy interntu stop internetl w okresie rozliczeniowym miesiac to automatycznie zostanie oferta przedluzona no chyba ze nie mamy wystarczajacej ilosci gotowki na koncie wtedy oferta wygasnie automatycznie - opisane jest na stronce o2.
Awatar użytkownika
jakubd
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: jakubd »

Dobra, a z innej beczki - jadę na 2 dni do DE i potrzebuję prepaida - przepcham góra 100-200MB w tym czasie w ramach mojej roboty. Nie mam konta w niemieckim banku i nie mam 24godziny na aktywację - jest coś takiego co można zgarnąć w sklepie (może dostępne na stacji benzynowej gdzieś by było) i zapuścić? Dane swoje mogę zostawić, nie zajmuję się terroryzmem :)
greenfrog
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: greenfrog »

jakubd pisze:jadę na 2 dni do DE i potrzebuję prepaida - przepcham góra 100-200MB
Dla Ciebie najtańsza oferta to O2 Internet Dayflat
za 3,50 € dziennie z limitem 1GB / dzień http://www.o2online.de/nw/tarife/packs/ ... xlink.html
Alcek
Stały użytkownik forum

Post autor: Alcek »

DJ1910 pisze:Daj Boże za taką ofertę w Polsce...

A Wojtek Jabłczyński z TP/Orange na swoim blogu sie z internautami kłóci że tanie pakiety internetowe nie będą miały popytu i nie ma sensu ich wprowadzać :hyhy:
Skoro tak twierdzi, to co szkodzi Orange spróbować.
Awatar użytkownika
jakubd
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: jakubd »

Ooo, wygląda super, tylko czy startery są powszechnie dostępne i czy wymagają jakiś kosmicznych procedur aktywacyjnych?
Awatar użytkownika
DJ1910

Alcek pisze:
DJ1910 pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Skoro tak twierdzi, to co szkodzi Orange spróbować.
Jak widać szkodzi. Jeśli ktoś nie ma mózgu...

Po tygodniach dyskusji Wojtek 2 dni temu stwierdził że kategorycznie nie ma o czym marzyć jeśli chodzi o nowe pakiety data w POPie i NOG i kropka :D

Kompletna głupota, tyle lat bez zmian...masakra

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-02-26, 14:58 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-02-26, 14:58 przez DJ1910, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ