Zrywanie polaczenia podczas grania w gre online

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Andzik
Początkujący użytkownik forum

Zrywanie polaczenia podczas grania w gre online

Post autor: Andzik »

Witam, jestem klientem IPLUSA i mam maly problem. Grajac w gre MORPG Tibia bardzo czesto zrywa mi polaczenie, musze restartowac komputer i dopiero na nowo sie polaczyc.. jest to bardzo klopotliwe i uniemozliwia mi gre. Czy ktos wie moze co moze byc tego powodem?

Pozdrawiam

ps. Jestem klientem uslugi EDGE/GPRS i posiadam modem sonego GC89
Ostatnio zmieniony 2013-06-18, 10:32 przez Andzik, łącznie zmieniany 1 raz.
Andzik

Re: Zrywanie polaczenia podczas grania w gre online

podkreslam ze jestem uzytkownikiem programu wireless manager.. Czy ktos ma moze podobny problem albo wie jak go rozwiazac ? :/
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

Post autor: Varmack »

Wiesz co ? czasem zrywa, ale ja nie restartuje kompa tylko wyciagam i wkladam modem...

Też gram w tibie, wczoraj zaliczylem przez zerwane polonczenie 2 dedy, poszly 2 lvle, skile z 71/70 spadly na 68/67 i mlvl tez ostro polecial ;/
Generalnie jak by nie kicki (czyli te zerwane polonczenia) mialbym juz 40+ a tak... szkoda gadać. Może wytoczymy plusowi jakis proces za straty moralne czy cos :P
Wczoraj przez ich problemy z siecia poszlo ie je*** jakies 60 h czasu który oswiecilem na skilowanie ;/

PS: na jakim swiecie grasz ?
PS2: Jak pingi ? ja 500+ i jak mnie goni Gs to musze walczyc bo nie uciekne :PP Tez tak masz ;>
Ja nie my?le co mówie - ja, mówi? co my?l?...
Awatar użytkownika
sightt
Stały użytkownik forum

Post autor: sightt »

A mnie nigdy nie zerwało a grałem w worms 3d w necie polecam :lol:
Jaka jest szansa ?e trafisz w Du?ego Lotka? To proste 50 % Albo trafisz albo nie trafisz ;]
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

Nie mozesz porównywać gry turowej z mmorpg...
Awatar użytkownika
sightt
Stały użytkownik forum

Post autor: sightt »

wiem o tym :)
więc właśnie polecam gry turowe
Jaka jest szansa ?e trafisz w Du?ego Lotka? To proste 50 % Albo trafisz albo nie trafisz ;]
Andzik

Varmack pisze:Wiesz co ? czasem zrywa, ale ja nie restartuje kompa tylko wyciagam i wkladam modem...

Też gram w tibie, wczoraj zaliczylem przez zerwane polonczenie 2 dedy, poszly 2 lvle, skile z 71/70 spadly na 68/67 i mlvl tez ostro polecial ;/
Generalnie jak by nie kicki (czyli te zerwane polonczenia) mialbym juz 40+ a tak... szkoda gadać. Może wytoczymy plusowi jakis proces za straty moralne czy cos :P
Wczoraj przez ich problemy z siecia poszlo ie je*** jakies 60 h czasu który oswiecilem na skilowanie ;/

PS: na jakim swiecie grasz ?
PS2: Jak pingi ? ja 500+ i jak mnie goni Gs to musze walczyc bo nie uciekne :PP Tez tak masz ;>
Jak czesto zrywa Ci polaczenie? Mi ostatnio po kilku minutach od wlaczenia.. najlepsze jest to ze tylko i wylacznie podczas gry, tak to jeszcze mi sie nie zdazylo.. :(
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

Dzisaij zrywalo mi wyjatkowo czesto, cieszę sie ze nie poszedlme expic bo skonczylo by sie to penwie dedem i rozwaleniem komputera :P

Mi tez podczas normalnego surfowania raczej nie zrywa. Moze problem pojawia sie tylko kiedy pojawia się nieprzerwany przepływ danych. Było coś kiedyś na forum o "zapychaniu" sie modemu, tyle ze dotyczylo to chyba GC85, nie pamietam za dobrze a nie chce mi sie szukać (jestem zbyt leniwy).
Moze to własnie ten problem...
Andzik

Varmack pisze:Dzisaij zrywalo mi wyjatkowo czesto, cieszę sie ze nie poszedlme expic bo skonczylo by sie to penwie dedem i rozwaleniem komputera :P

Mi tez podczas normalnego surfowania raczej nie zrywa. Moze problem pojawia sie tylko kiedy pojawia się nieprzerwany przepływ danych. Było coś kiedyś na forum o "zapychaniu" sie modemu, tyle ze dotyczylo to chyba GC85, nie pamietam za dobrze a nie chce mi sie szukać (jestem zbyt leniwy).
Moze to własnie ten problem...
Poki co korzystam z urokow stalego lacza.. Ale jak uczelnia sie na nowo zacznie to bedzie znowu problem dlatego goraczkowo szukam innego rozwiazania.. Lvl 74 world Chimera.. od poltorej roku stoje z lvlem bo gra mi sie znudzila.. wiecej gadam niz gram.
ODPOWIEDZ