Play abo i nadpłata
Moderator: Moderatorzy
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Play abo i nadpłata
Z racji tego, że mam pensje uzaleznioną od wielu czynników to nasuwa mi się pytanie. Mam abo na net w Playu. 45 zeta na miecha. Są miesiące gdzie wyciągam w miare smke i chce zrobić nadpłatę czyli dac im np za trzy miechy z góry. Przejdzie cos takiego? Czy nastepne abonamenty bedą pobierane z tej nadwyżki czy nie bardzo? Nie chodzi mi o okres skrócenia umowy.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Play abo i nadpłata
Nie wiem jak jest w Play'u ale dowiadywałem się i w Erze nie ma takiej możliwości trzeba opłacać faktury z miesiąca na miesiąc ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Najprostsza sprawa zapłacić 1zł więcej i zobaczyć jak się zachowa następny rachunek, powinien przyjść niższy, bo zawsze na każdym rachunku jest saldo jest tam kwota należna i wpłacona, o właśnie trzeba rachunek zapłacić bo się termin zbliża.Sundance_kid pisze:Przejdzie cos takiego?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Spokojnie można. Ja czasem robię nadpłatę. Pokazuje się wtedy informacja, że jest nadpłata i jest to pomniejszane na rachunku, który dostajemy i zamiast np 100zł mamy do zapłacenia 75zł.
Oczywiście na rachunku jest pokazane, że faktura jest na 100zł, ale do zapłaty widnieje 75zł i na tyle jest blankiet wystawiony (ten pocztowy).
Tak to wygląda w systemie:

Oczywiście na rachunku jest pokazane, że faktura jest na 100zł, ale do zapłaty widnieje 75zł i na tyle jest blankiet wystawiony (ten pocztowy).
Tak to wygląda w systemie:

- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Hmmm....w BOK-u to lubią widocznie wprowadzać ludzi w błąd
Oto fragment nadesłany przez panią z BOK-u która oświadczyła Mi ,że nie ma możliwości zapłacić z góry za kilka m-cy. Co o tym myśleć ? No ale w końcu to dwaj różni operatorzy
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Kod: Zaznacz cały
Witam
Dziękuję za nadesłaną korespondencję.
Uprzejmie informuję, że nie jest możliwe dokonanie płatności na przyszłość. Wpłaty powinny być dokonywane zgodnie z wystawianymi fakturami.
Oto fragment nadesłany przez panią z BOK-u która oświadczyła Mi ,że nie ma możliwości zapłacić z góry za kilka m-cy. Co o tym myśleć ? No ale w końcu to dwaj różni operatorzy

Ostatnio zmieniony 2009-10-03, 20:52 przez sp6huk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
sp6huk, bo de facto nie zapłacisz z góry za usługę. Będzie tylko nadpłata w systemie i będzie to pomniejszane o następne faktury. Zadaj inaczej pytanie do BOKu. 

-
- Guru bezprzewodowy
Można nadpłacić, sprawdzone empirycznie.
Tylko stan nadpłaty sprawdzasz na dez"infolini"
Tylko stan nadpłaty sprawdzasz na dez"infolini"