Mam problem. Posiadam internet ( sieć osiedlowa ) oraz dwa komputery stacjonarny oraz laptopa. Jak w temacie zakupiłem sobie router Pentagram Cerberus P 6341 i nie potrafię tego ustawić. Bawię się z tym już dwa dni i nic, nerwy mnie już na to biorą.
Wszystko podłączyłem. W windowsie ustawiłem wszystko tak aby pobierało automatycznie zarówno na stacjonarce ( XP ) jak i na laptopie ( VISTA ). Po podłączeniu internet mam tylko w stacjonarnym a w laptopie przez WI-FI mam połączenie z routerem ale pokazuje mi że sieć ma ograniczenia ( brak dostępu do internetu ).
Wiem że trzeba dostać się do konfiguratora przez www. Tam już też męczyłem się ale skutków nie ma żadnych. Strasznie dużo opcji ma ten modem a potrzebowałem 3 anteny bo mieszkam w domku

Szukałem i nic nie znalazłem na temat ustawień tego routera a jak już coś jest to inne modele i w dodatku pod neostrade...

Mam nadzieję że mi pomożecie w konfiguracji routera przez www bo pewnie tam jest problem. Czytałem instrukcję ale jak dla mnie jest ona dziwnie napisana, jakaś taka pomieszana i nie wiem jakie ustawienia są dla mojego internetu...
Na dole zamieszczam link do instrukcji do tego routera bo mi ona mało co mówi, niestety specem od PC nie jestem

http://adam00.nd.e-wro.pl/PENTAGRAM.pdf
Pozdrawiam,
Adam
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2009-10-03, 15:30 ]
Wrzuciłem nazwę routera do tematu