No właśnie że nie jest w porządku, bo taki transfer danych nie gwarantuje zadnej mozliwosci korzystania z internetu. Sprawa z miejsca do zgłoszenia do odpowiednich organów i pewna wygrana w takim sporze.krystianb pisze:Pomijając fakt, że wlan to całkiem co innego niż, net bezprzewodowy typu play, to najważniejszą różnicą pomiedzy stacjonarnym a bezprzewodowym jest jedno małe krótkie paskudne słowo do czyli jak net chodzi z prędkością 1bita na sekunde to wg regulaminu działa i wszyskto jest w porządku.pawelrs pisze:Nie mam pojęcia czy działałby net z Playa na takim modemie WLAN. Za wszelkie info wielkie dzięki, ale ja niekumaty za bardzo jeśli chodzi o bezprzewodówki
Problem polega na tym iż wiele osob oszukanych przez operatorów nie walczy o swoje, tylko poddają się mysląc że regulamin nie pozwala im o nic walczyć. Są jeszcze regulacje narzucone przez UKE jak i inne przepisy które stanowią o takich sytuacjach. Prawnikiem nie jestem, ale nie mówcie tutaj że abonent nie jest chroniony w żaden sposób przez prawo.
Poza tym, pod kątem informatycznym, jak przeslesz 1 bit na sekunde przez łącze?