netgear wgr614v7 i Ograniczenie transferu dla konkretnego ip
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
netgear wgr614v7 i Ograniczenie transferu dla konkretnego ip
Mam powyższy router i chce ograniczyć transfer i upload dla konkretnego ip w sieci -_-'. Nie będę owijał w bawełnę bo już któreś forum z kolei odwiedzam. W pokoju obok osoba która czerpie neta bezprzewodowego ma włączony torrent i zawsze nastawia upload na maxa. A jak upload zapchany na maxa to normalne że reszta użytkowników nie może nawet googli załączyć, a o graniu w jakieś gry on-line nie wspomnę (7 k ping itp.). Co do neta 10 Mb/s dl i 512 Kb/s up więc strasznie mało jak na taki net.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: netgear wgr614v7 i Ograniczenie transferu dla konkretnego ip
Ezlife, sytuacja w tym przypadku jest dość jasna: nie da się na tym sprzęcie.
-
Więc jakieś sugestie ?? Jak tak dalej pójdzie to zablokuje w panelu administracji mac tego laptopa i już nie będzie miał neta xD A tak na serio to w panelu administracyjnym było coś na temat dania priorytetów danemu ip.. ale jak dodałem swój mac to musiałem twardy reset zrobić bo router odciął neta wszędzie i nie można było nawet do panelu administracji się dostać -_-
Edit:
myślałem nad polokowaniem portów które wykorzystują torrenty dla konkretnego maca.. Ten pomysł by przeszedł ?
Edit:
myślałem nad polokowaniem portów które wykorzystują torrenty dla konkretnego maca.. Ten pomysł by przeszedł ?
Ostatnio zmieniony 2009-10-07, 12:53 przez Ezlife, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Zmienić router na coś z odpowiednimi funkcjami.Więc jakieś sugestie ??
Wrzuć screena, może jest coś o czym nie wiem w tym routerze.Ezlife pisze:w panelu administracyjnym było coś na temat dania priorytetów danemu ip.
-
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie ma tu nic na temat prioretyzacji ruchu sieciowego.
Common sense powiadasz...
Common sense powiadasz...
-
Zacytuje "WMM allows wireless traffic to have a range of priorities, depending on the kind of data. Time-dependent information, like video or audio, will have a higher priority than normal traffic."
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Ezlife, to nic nie da. WMM działa tylko w ramach sieci WiFi, a nie tu jest wąskie gardło.
-
Ok, zwracam honor w takim razie
Czyli ogólnie rzecz biorąc nie mam możliwości kontrolowania transferu na moim obecnym hardware. Sprawa poległa w martwym punkcie więc rozwiązanie tego zagadnienia jest niemożliwe. Dziex, można zamknąć temat.

- wojteks
- *** Administrator ***
Linksys WRT54GL albo Ovislink WL-1600GL z softem tomato powinno pomóc. Niestety to koszty.Ezlife pisze:Czyli ogólnie rzecz biorąc nie mam możliwości kontrolowania transferu na moim obecnym hardware
Nie pomagam na PW!
- artureal
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jeżeli masz dostęp do komputera tej "osoby"
, to możesz mu (jej) zainstalować NetLimiter. Ten niewielki programik umożliwia dowolne ograniczanie downloadu dla wybranych adresów IP. Niestety nowy wpis pojawi się w autostarcie, więc jeśli delikwent ma pojęcie o windowsie, to pewnie wykryje ingerencję
W każdym razie u mnie w firmie program spisuje się wyśmienicie, a miałem właśnie podobne problemy z niektórymi użyszkodnikami

W każdym razie u mnie w firmie program spisuje się wyśmienicie, a miałem właśnie podobne problemy z niektórymi użyszkodnikami