Router netgear wgr614 v7 - konfiguracja

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
tomczas
Początkujący użytkownik forum

Router netgear wgr614 v7 - konfiguracja

Post autor: tomczas »

Witam! Przeszukałem wiele tematów no ale niestety nic mi nie pomaga. Jestem posiadaczem routera netgear wgr614 v 7. Pewnego dnia wywalilo prąd w całym mieście i od tamtej pory router nie działa tzn czasami był internet albo w stacjonarce z której był pociągnięty kabel do routera a czasami tylko w laptopie ( nie odbierało pakietów tylko wysyłało). Stwierdziłem że to może być wina systemu/wirusa ponieważ miałem strasznie zawalony. Format C i próba ponownego uruchomienia routera bez skutku. Wyskakuje błąd że nie może odnaleźć żadnej sieci ( po włączeniu niebieskiego kabla do kompa, druga końcówka do routera kabel ethernet do miejsca na niego no i wtyczka do tego"modemu" kablowego). Wyczytałem że można zrobić reset. Zrobiłem ponowny wizard i znowu to samo. Spróbowałem ręcznie ( sklonowałem adres Mac) dalej to samo. Może ktoś mi pomóc? Słyszałem że ręczna konfiguracja zawsze działa no ale nie mam pojęcia jak go skonfigurować gdyż jest to moje pierwsze spotkanie z routerem.

Pozdrawiam i z góry dziękuję
Bartek
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Router netgear wgr614 v7 - konfiguracja

Post autor: Jo_gurt »

tomczas, jak wywaliło prąd to możliwe, że sprzęt poszedł. Urządzenia sieciowe są bardzo wrażliwe na przepięcia.
tomczas
Początkujący użytkownik forum

Re: Router netgear wgr614 v7 - konfiguracja

Post autor: tomczas »

a jeszcze mógłby ktoś powiedzieć jak się ręcznie konfiguruje? spróbowałbym jeszcze tego sposobu a co do tego "wywalenia" prądu to po prostu wyłączyli na ok 2 min w całym mieście :)
ODPOWIEDZ