:cry: Witam...wszystkich urzytkownikuch modemów Merlin prosze o radę. Od roku korzystam z modemu Merlin w Orange i anteny zew dla poprawienia prędkości. Od jakiegoś czasu gniazdo wtykowe zaczynało reagować na ruchy w lewo lub w prawo co skutkowało poprawieniem lub pogorszeniem jakości sygnału.Niestety od kilku dni nie reaguje na antene i mam tylko kolor fioletowy co oznacza strasznie wolny internet. Czy może komuś sie to zdażyło??
Podejrzewam gniazdo ale nie wykluczam anteny(ale tam chyba nie ma co sie zepsuć)
Jak myślicie gdzie jest przyczyna??
Novatel Merlin XU870 nie reaguje na antene zewnętrzną
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- ### BAN ###
Re: Novatel Merlin XU870 nie reaguje na antene zewnętrzną
MarkoPolo, jak masz możliwość to pożycz lub kup nowy konektor do anteny.
Lub sprawdź na innej antenie, lub na innym modemie ( na innym XU870 )
Lub sprawdź na innej antenie, lub na innym modemie ( na innym XU870 )
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Novatel Merlin XU870 nie reaguje na antene zewnętrzną
Witam,
Niestety nie ma skąd pożyczyć modemu ani konektora
Chciałem żeby rr serwis (serwis modemów Novatel dla orange) sprawdził antene albo konektor ale oni tego nie umieję, nie umieją sprawdzić nawet modemu tylko odsyłają do Radomia...zachowują sie jak okienko pocztowe...przyjmują i odsyłąją a co najgorsze nie mają nawet pojecia co sie do nich mówi.
Myślałem że może komuś coś takiego sie przydazyło i wie gdzie tkwi problem.
Może komuś zepsuła się kiedykolwiek antena albo modem...bo nie wiem co jest bardziej zawodne.
Niestety nie ma skąd pożyczyć modemu ani konektora

Chciałem żeby rr serwis (serwis modemów Novatel dla orange) sprawdził antene albo konektor ale oni tego nie umieję, nie umieją sprawdzić nawet modemu tylko odsyłają do Radomia...zachowują sie jak okienko pocztowe...przyjmują i odsyłąją a co najgorsze nie mają nawet pojecia co sie do nich mówi.
Myślałem że może komuś coś takiego sie przydazyło i wie gdzie tkwi problem.
Może komuś zepsuła się kiedykolwiek antena albo modem...bo nie wiem co jest bardziej zawodne.