O finansach za kody

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Tech Mobil
Użytkownik forum

Re: KOD DO MERLIN???

Post autor: Tech Mobil »

rio bravo pisze:IMEI: 359*********800
Unlock code: 45658191
Flash code: 55675921
Szkoda tylko ze nie doceniasz pracy jaka sie w to wlozylo i swoich wydanych pieniazkow na aktywacje MDM pod martecha

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-10-12, 16:37 ]
Proszę nie cytować całych postów, a w szczególności wielopoziomowo.
Ostatnio zmieniony 2009-10-12, 15:36 przez Tech Mobil, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Re: O finansach za kody

Post autor: rio bravo »

Tech Mobil, Pracy to ja włożyłem w to dużo i znajomy...
Chcę przy okazji zachęcić innych do rozdawania kodów za darmo. Domyślam się że ci nie odpowiada moje działanie bo sprzedajesz kody naiwniakom za kilka złotych. I na pocieszenie screen z mojej skrzynki odbiorczej :papa:
Obrazek
Tech Mobil
Użytkownik forum

nie pocieszysz mnie niestety ;) spedzilismy nad tym algorytmem pare miesiecy i wiem co mowie jak ty lub twoj znajomy liczycie kody to pewnie wiecie co to jest "Martech MDM Tools" i co sie nim robi a jak pogrzebiecie po necie to sie dowiecie tez kto ja jestem i czy sprzedaje kody .

a tak an marginesie to algoo moze zlamac pare osob na swiecie ktore znam i uwierz mi jak byś to umial to jestem pewny ze nie dawal bys tego za darmo bo cenil bys swoja prace takze nie pisz mi ze wlozyles w to jaks prace bo kopiuj wklej to nie zadna praca do tego z programu nie swojej produkcji

no to juz wiesz dlaczego mnie to meczy ;)
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Tech Mobil pisze:algoo moze zlamac pare osob na swiecie ktore znam
Cieszę się że przyciągnąłem takiego światowca na forum :D . Wiele sobie dopowiadasz, ale jesteś w błędzie!
Tech Mobil
Użytkownik forum

no widzisz dzis sie zarejestrowalem i trafilem na ten temat jakos przez przypadek ;):) widze ze sie upierasz przy swoim niech tak zostanie , bo jak znam zycie i tak cie nie przekonam trzeba isc w zaparte ;)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Panowie spokojnie. ;)
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Dopowiem tylko tyle, że da się rozgryźć i wykorzystać komercyjne programy do generowania kodów (a jest ich kilka), do generowania kodów nie płacąc za to ani grosza, jak chcesz popisać to na pw.
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

Tech Mobil pisze:Szkoda tylko ze nie doceniasz pracy jaka sie w to wlozylo i swoich wydanych pieniazkow na aktywacje MDM pod martecha
Wyobraź sobie że są ludzie którym nie żal pieniędzy ani pracy żeby komuś bezinteresownie pomóc.
rio bravo pisze:Domyślam się że ci nie odpowiada moje działanie bo sprzedajesz kody naiwniakom za kilka złotych.
:rotfl:
rio bravo, oby więcej takich jak Ty. Szacunek.
Tech Mobil
Użytkownik forum

Panowie nie mowcie ze wy mu wierzycie ze sa za darmo programy czy tez mozna uzyc innych sposobow do generownia nck i flash code z huaweia to nie jest nokia dct3,dct4 zawodowo zajmuje sie tym 12 lat i prosze was nie uczcie mnie co sie da zrobic za free, bez bardzo dobrej znajomosci arma nie jest wstanie zlamac tego algorytmu . To ze daje free kody nie ma problemu nie przeszkadza mi to nie mam na to wiekszego wplywu wyrazilem tylko swoja opinie ze szkoda ze tak robi bo wlozylismy w to mase pracy i czasu ale podszywanie sie podkogos innego to juz mala przesada
Kalkuator jest w naszych programach które sa zabezpieczone Themida najnowasza nie jest wstanie tego zlamac ;) tego jestem pewien bo juz niejeden cracker chcial to zorbic .

Najbardziej denerwuje mnie to ze pisze bezczelnie ze wlozyl w to jakas prace.
Poczytajcie inne fora typu http://forum.gsmhosting.com / http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum5.html / www.martech.pl/forum / czy pare innych a potem po takiej lekturze zastanowcie sie nad ty co on pisze.

B.R.
Tech Mobil
Martech Team
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

http://forum.gsmhosting.com/vbb/showthr ... ost4930000 tutaj też rozdają kody za darmo...
Tech Mobil
Użytkownik forum

wiem i licza go naszym programem zrozum mi nie chodzi o to ze dawane sa za darmo (chociaz bardzo mnie to boli nie bede ukrywal) my sprzejemy oprogramownie serwisowe do modemo ktore umozliwa miedzy innymi wylicznie kodu co klijent z tym zrobi to mnie nie obchodzi ma wole dawac za free nie ma porblemu. Chodzi mi ze piszesz ze spedziles przy tym mase czasu co jest nie prawda i podszywasz sie pod kodera a nie masz o tym zielonego pojecia chesz liczyc to licz ale nie rob z ludzi warjatow

tutaj nasz dzial na hostingu http://forum.gsmhosting.com/vbb/forumdisplay.php?f=357
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Skąd wiesz, że waszym? Tylko wy oferujecie generowanie kodów? I jeszcze powiedz, że jako pierwsi wprowadziliście możliwość generowania kodów, czy po prostu zerżneliście od kogoś... bo tak to jest z tymi boxami, że jakoś u jednych wypuszczą i po miesiącu u kilku są takie możliwości.
Ostatnio zmieniony 2009-10-13, 10:56 przez rio bravo, łącznie zmieniany 1 raz.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Tech Mobil pisze:wiem i licza go naszym programem zrozum mi nie chodzi o to ze dawane sa za darmo
Skąd wiesz, że waszym?
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę :D
Jedni chcą zarobić :dobani: , inni oferują to za darmo :ok:
Tech Mobil
Użytkownik forum

W tym momencie juz nie licze od paru miesiecy ze na huaweiach z tym algorytemem sie zarobi nie przywiazuje do tego wagi takze nie chodzi o kase bo jak by tak bylo dali bysmy po logach i nie bylo by tej rozmowy .
Mysmy dali za free i cale zamiesznie rozpoczli po nas daly 3 firmy (chirap,test box,z3x) jeszcze za free dla swoich klijentow tak usluge, przed tym robil to Kulan-Kendi i \Dc-unlocker ale jak wiecie tylko po logach.

Dobra nie ma co koniec tematu przypuszczam ze i tak ktos napisze ze chodzi o kase. Szkoda sie wypowiadac z mojej strony to na tyle chcecie cos wiecej sie dowiedziec zapraszam na prv.
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Tech Mobil pisze:Mysmy dali za free i cale zamiesznie
Czyli zepsułeś rynek tak ja teraz wam psuje, ja chyba w mniejszym stopniu...
Tu jest twój temat http://forum.gsmhosting.com/vbb/showthr ... ost4930000 i
- jak jest post z 1.06.09 na zdjęciu w sekcji features (w przyszłości) nie ma opcji generowania kodów
- 8.08.09 dc-unlocker wprowadził generowanie kodów http://www.dc-unlocker.com/news/2
- wy wprowadziliście tą opcje dopiero 25.06.09
podobnie było z odblokowywaniem modemów przez boxa, to powiedz ile w to włożyliście skutecznej pracy, bo bezskutecznie pewnie długo się męczyliście.
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

Tech Mobil pisze:wiem i licza go naszym programem zrozum mi nie chodzi o to ze dawane sa za darmo (chociaz bardzo mnie to boli nie bede ukrywal)
Rozumiem że gdybyś był sprzedawcą w sklepie odzieżowym i ktoś kupiłby u Ciebie odzież tylko po to żeby wrzucić do kontenera PCK, też by Cię bolało? Ty po prostu nie możesz znieść i w głowie Ci się nie mieści, że ktoś oddaje coś za darmo skoro można zarobić na tym parę groszy. Założę się że jesteś jedną z tych osób, które wystawiają różne stare i niepotrzebne graty na Allegro po 1zł, zamiast postawić obok śmietnika żeby ktoś sobie zabrał jeśli zechce. To jest żenujące.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Panowie proszę o spokój bo wszyscy dostaną czerwoną pigułkę na uspokojenie. ;) Bez wyjątków. :)
Na pw takie dyskusje prowadzimy.
Awatar użytkownika
paweliplus
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: paweliplus »

Zgadzam się z wypowiedzią Blido , przecież to chodzi tylko o kase...
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Tech Mobil pisze:zrozum mi nie chodzi o to ze dawane sa za darmo (chociaz bardzo mnie to boli nie bede ukrywal)
Ciekawy jestem jaki ból teraz czuje Tech Mobil. Współczuje mu.
Tech Mobil
Użytkownik forum

rio bravo pisze:
Tech Mobil pisze:zrozum mi nie chodzi o to ze dawane sa za darmo (chociaz bardzo mnie to boli nie bede ukrywal)
Ciekawy jestem jaki ból teraz czuje Tech Mobil. Współczuje mu.
Nie wiem kto ci zrobił mistrzem bezprzewodowym nie chce mi sie szukać na forum w czym taki dobry jesteś chyba w tych kodach ihhihii, mistrz bez przewodowy tutaj to tak jak moderator na innych forach oczywiście jesli sie nie mylę a mogę sie mylić ;) . Jak byś u mnie mod tak odpowiadał na forum to już by wyleciał dawno no ale to nie jest u mnie więc się nie odzywam .

- co do bólu nie czuje już żadnego ;) przeszło mi , wejdz na www.martech.pl/shop lub www.martech.pl/forum zobacz czym sie zajmuje nasza firma i produkt taki jak MDM to jest 7% naszej całej produkcji może mniej a w tej chwili już pracujemy nad nowymi optionami i kilkoma innymi tematami związanymi z modemami także nie huawei to co innego damy sobie rade ;) nie musisz sie o nas martwić .

Pozdrawiam
Tech Mobil

[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2010-06-21, 22:27 ]
Wycięcie zdublowanego cytatu.
Ostatnio zmieniony 2010-06-21, 21:27 przez Tech Mobil, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

Tech Mobil pisze: mistrz bez przewodowy tutaj to tak jak moderator na innych forach oczywiście jesli sie nie mylę a mogę sie mylić
Trochę w tym prawdy. Tak 50/50.
Tech Mobil
Użytkownik forum

To przepraszam w takim razie nie mam zamiaru nikogo obrażać i ciągnać tego tematu jeśli ktoś uważa że moje wcześniejsze posty kogoś uraziły proszę admina o wykasowanie.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

Tech Mobil pisze:proszę admina o wykasowanie.
E tam, my tu takich cyrków nie robimy ;) A co do kodów no i po części Ciebie, to jak nic nie mam do tego, że dajesz je odpłatnie. Chcesz na tym zarobić - proszę bardzo zarabiaj, Polska Wolny Kraj.
Tech Mobil
Użytkownik forum

tak informacyjnie dodam kody są za free u nas nie bierzmy za to pieniędzy nigdy żeśmy nie brali jeśli dany serwis ma wykupiona licencje na modemy koszt z kluczem usb 240 zl może robic je bez zdanych limitów czy oplat i w każdej ilosci a nie chodzi tutaj tylko o sim-locka ale również naprawę itd.... oblugiwane sa modemy /zte-huaweia-optiona-siemnsa-merlina-novatel-vodafon itd.../ program przeznaczony dla serwisów .

to tak chciałem dodać żeby mnie nie porównywać do tych ludzi co liczą po 5zł kody na allegro

pozdrawiam
Tech Mobil
adamos22

Post autor: adamos22 »

Przyznam szczerze, że trochę nie rozumiem o co chodzi @Tech Mobil.
Jeżeli wasz sprzęt umożliwia generowanie nielimitowanej ilości kodów za darmo, a ktoś inny je wykorzystuje do rozdawania za darmo (Bez względu na to czy tu ma to miejsce czy nie) zgodnie z licencją, która mu na to zezwala, to w czym widzisz problem ?

Jeśli boli Cię, że ktoś rozdaje kody za darmo i sugerujesz, że robi to waszym sprzętem, to dlaczego nie wprowadzicie opłaty za każde jednorazowe generowanie kodów ?

Nie kumam tego. Poza tym, IMHO zajmujecie się dość śliskim tematem, łamiecie kody posługując się inżynierią wsteczną, co zazwyczaj jest hmm. kontrowersyjne. taki jest cały ten biznes, łamie się wszystko co się da, włącznie z softem konkurencji, można by rzec - wszystkie chwyty dozwolone.
To jest naturalna walka rynkowa, jedni łamią, inni się zabezpieczają, raz skuteczniej, raz mniej. Jeżeli prowadzisz działalność, to sam decydujesz o warunkach a zarazem musisz się dostosować do realiów panujących na rynku.
Jeśli ktoś znajdzie sposób na generowanie kodów - bez względu na to jak, to ma prawo zrobić z tym co tylko zechce. Jeśli Ty twierdzisz, że są to Twoje kody i Cię to boli, to wprowadź opłaty jednorazowe. W czym problem..
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Tech Mobil pisze:Jak byś u mnie mod tak odpowiadał na forum to już by wyleciał dawno no ale to nie jest u mnie więc się nie odzywam .
Nie jestem modem, zostałem trochę wyróżniony myślę za to w czym się różnimy czyli bezinteresowność i odrobinę kultury poza tym różnimy się w umiejętności pisaniu po polsku. Jak byś spełniał te wymagania to na pewno byś był wyżej więc zapraszamy do bezinteresownej pomocy innym.
Tech Mobil pisze:Jak byś u mnie mod tak odpowiadał na forum to już by wyleciał dawno
Komercyjne odpowiedzi od bezinteresownych bardzo się od siebie różnią.
Tech Mobil pisze:zobacz czym sie zajmuje nasza firma
Dobrze wiem.
Tech Mobil pisze:pracujemy nad nowymi optionami i kilkoma innymi tematami związanymi z modemami
Pewnie nad tymi, które już zostały rozpracowne przez inne firmy.
sp6huk pisze:Trochę w tym prawdy. Tak 50/50.
Nie może być trochę prawdy, albo tak albo nie. Nie jesteśmy modami
Tech Mobil pisze:tak informacyjnie dodam kody są za free u nas nie bierzmy za to pieniędzy nigdy żeśmy nie brali jeśli dany serwis ma wykupiona licencje na modemy koszt z kluczem usb 240 zl
To się zdecyduj czy bierzecie za to kasę czy nie. Ile kodów rozdałeś za darmo?
to tak chciałem dodać żeby mnie nie porównywać do tych ludzi co liczą po 5zł kody na allegro
Jak ciebie nie można porównywać do tych ludzi (z czym się zgadzam), to mnie tym bardziej.
Tech Mobil
Użytkownik forum

@adamos22 jedynym tematem który mnie bolał od początku było jak jeden z gości na tym forum pisał ze algorytm złamał (osobiście czy tam z kolega- wybacz ale znam ten algorytm od podszewki wie jak jest zbudowany i wiem ile czasu na to schodzi ) i sam liczy kody a tak naprawdę używał jednego z dostępnych softów podszywanie sie pdo kogoc nie majac o tym zielonego pojecia chyba jest nie fer jak myślisz ? i to osoba która powinna dawać jakiś przykład na forum sądząc po statusie użytkownika.

Zresztą temat wydaje mi się już stary sądząc po datach postów nie ja go zacząłem od nowa odpisałem tylko na według mnie głupie zaczepki.

Temat można spokojnie zamknąć stary algorytm do huawei jest od jakiegoś czasu dostępny na sieci za freee także dalsza dyskusja jest bez sensu
Ostatnio zmieniony 2010-06-22, 08:02 przez Tech Mobil, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Tech Mobil pisze:jeden z gości na tym forum pisał ze algorytm złamał (osobiście czy tam z kolega- wybacz ale znam ten algorytm od podszewki wie jak jest zbudowany i wiem ile czasu na to schodzi ) i sam liczy kody
Kto tak napisał i gdzie?
Tech Mobil pisze:a tak naprawdę używał jednego z dostępnych softów
Nareszcie przyznałeś, że nie jesteście jedyni, powiedz jeszcze, że nie byliście pierwsi. I odpowiedz
Tu jest twój temat http://forum.gsmhosting.com/vbb/showthr ... ost4930000 i
- jak jest post z 1.06.09 na zdjęciu w sekcji features (w przyszłości) nie ma opcji generowania kodów
- 8.06.09 dc-unlocker wprowadził generowanie kodów http://www.dc-unlocker.com/news/5
- wy wprowadziliście tą opcje dopiero 25.06.09
podobnie było z odblokowywaniem modemów przez boxa, to powiedz ile w to włożyliście skutecznej pracy, bo bezskutecznie pewnie długo się męczyliście.
Tech Mobil pisze:Temat można spokojnie zamknąć stary algorytm do huawei jest od jakiegoś czasu dostępny na sieci za freee także dalsza dyskusja jest bez sensu
Jak chcesz zamknąć to nie odbijaj piłeczki kłamstwem i prowokacją.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez rio bravo, łącznie zmieniany 1 raz.
adamos22

Post autor: adamos22 »

Tech Mobil pisze:@adamos22 jedynym tematem który mnie bolał od początku było jak jeden z gości na tym forum pisał ze algorytm złamał (osobiście czy tam z kolega- wybacz ale znam ten algorytm od podszewki wie jak jest zbudowany i wiem ile czasu na to schodzi ) i sam liczy kody a tak naprawdę używał jednego z dostępnych softów
Ale skąd masz taką pewność - Masz na to jakieś niepodważalne dowody ?
Poza tym mnie i podejrzewam - większość osób mało interesuje jaka jest przeszłość rozpracowywania algorytmów przez kogokolwiek, jako użytkownika końcowego interesuje mnie efekt. Jeśli uważasz (wiesz ?), że ktoś Ci ukradł algorytm, lub nie spełnia wymogów licencji posługując się sprzętem w taki a nie inny sposób, to podaj go do sądu.

Sorry, ale takie dyskusje na forum w stylu "A on mi wziął program i mówi że sam go wymyślił" to raczej dziecinada i nie świadczy o profesjonalizmie.
Tech Mobil
Użytkownik forum

@rio bravo sluchaj wiesz co to jest algorytm ? idiote z siebie robisz, choć byś skanował konkurencje tysiącami skanerów potem analizował te skany ( mam nadziej ze jakieś mądre głowy na tym forum pomogą mi ci wytłumaczyć jak to działa bo ja już nie umiem) nie wyciągniesz algorytmu ze skanu zejdzi chłopie na ziemie bo latasz w tych obłokach nie mając pojęcia o czym mówisz.

a co do konkurencji pierwszy był DC potem KK ale oni robili po logach za każdy log się placiło jak byś nie wiedział po tym jak Chirap dodal opcje licznie za free w vodafon clipie myśmy za kilka godzin dali tez za free
ODPOWIEDZ