Kupiłem właśnie ED77. Chodzi ładnie. Dwa razy szybciej niż poprzedni modem GPRS(Mobilebox). Mam pytania do uzytkowników:
1. Czy dialer na płycie CD mozna zmusic do pracy w sieci Plusa? Obecnie nie chodzi i utworzyłem sobie połączenie ręcznie.
2. Czy zasilacz jest konieczny? Zasięg mam dobry, brakuje jednej kreski do maksimum. Czsem błysnie dioda na czerwono, ale prawie cały czas jest zielona. Podłaczyłem zasilacz od kolegi i nie zauważyłem zmian w transferach. Pliki ściąga z predkością około 12 KB/sek.
3. Czy brak zasilacza może przeciążyć i uszkodzić port USB?
ED77. Zasilacz potrzebny? Dialer tylko w Idea?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: ED77. Zasilacz potrzebny? Dialer tylko w Idea?
1. Jesli jest to dialer podobny do tego jaki mialem do mobile boxa to chyba wystarczy w nim wskazać którego połączenia dial up na używać. Pewności jednak nie mam.aw75 pisze: 1. Czy dialer na płycie CD mozna zmusic do pracy w sieci Plusa? Obecnie nie chodzi i utworzyłem sobie połączenie ręcznie.
2. Czy zasilacz jest konieczny? Zasięg mam dobry, brakuje jednej kreski do maksimum. Czsem błysnie dioda na czerwono, ale prawie cały czas jest zielona. Podłaczyłem zasilacz od kolegi i nie zauważyłem zmian w transferach. Pliki ściąga z predkością około 12 KB/sek.
3. Czy brak zasilacza może przeciążyć i uszkodzić port USB?
2. Tu muszą sie wypowiedzieć użytkownicy.
3. USB na zasilanie w standardzie i nie musisz sie o post obawiać nie mając zasilacza.
Back to the Future 

-
- Początkujący użytkownik forum
Re: ED77. Zasilacz potrzebny? Dialer tylko w Idea?
Nie można wskazać dialerowi innego połączenia ponieważ już na starcie wykrywa inną sieć niż Idea i nie pozwala na dalszą pracę.
Wiem że USB ma swoje zasilanie, jednak o ile mi wiadomo maksymalny prąd jaki można z USB pobrać to 500mA i najwyraźniej ten prąd jest w tym przypadku czasem przekraczany.
Wiem że USB ma swoje zasilanie, jednak o ile mi wiadomo maksymalny prąd jaki można z USB pobrać to 500mA i najwyraźniej ten prąd jest w tym przypadku czasem przekraczany.