witam, mam świeżo kupiony w salonie plusa modem huawei e180, siadam do kompa podpinam do usb..instaluja sie sterowniki wszystko cacy, lecz gdy chce skorzystac z neta to komp zamula strony otwieraja sie po 1min transfer mam przy sciaganiu 3kb/s komp muli, odlaczam modem i wszystko nagle chodzi szybciutko i sprawnie <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> co sie dzieje, na infolini tez wszyscy zieloni, facet powiedzial cos ze wystepuje konflikt z jakims urzadzeniem, przepinalem do innych portow usb i na jednym tyc lepiej albo mi sie wydaje..help!
tu zalaczam screen mojego kozackiego transferu az sie pali....
wiesz ze <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> sam mam w iplus menagerze rodzaj zasiegu itp raz pokazuje GPRS raz hdspa zalezy chyba od zasiedu...a co do slabego pradu to jak to sprawdzic? a mam peceta...
nie jestem pewien ale chyba mi sie to obilo o uczy i to sprawdza sie w menadzerze urzadzen w zakladce "kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej" i tam jest kazdy port usb i opis co jest podlaczone i jaki dostaje prad ale nie jestem pewien wiec ciagle czekam na podpowiedz
Kupić/pożyczyć HUB USB z własnym zasilaczem 2000mA i podłaczyć przez niego modem. Jeżeli będzie działał prawidłowo to będzie świadczyło o problemie z zasilaniem portu USB w komputerze.
A inne urządzenia(pendrajw) podpinane pod USB działają bez problemów? Może sam modem jest uszkodzony i tyle. To że nowy nie oznacza że jest nie uszkodzony fabrycznie. Sprawdzenie go na innym sprzęcie wyeliminowało by jego usterkę.
Zasilacz - Mode Com - Feel II 350W, co do płyty to nie pamiętam już. Pendrajwy działaja normalnie, kiedyś jak miałem neostrade i modem pod usb to na infolini człowiek cos wlaśnie kazał zmienic z prądem na usb.
landrynas pisze:to na infolini człowiek cos wlaśnie kazał zmienic z prądem na usb.
No to popatrz co tu się da zmienić:
To obrazek z mojego lapka gdzie pod USB mam podpiętą mysz i drukarkę. Karta wifi nie jest na USB ale system ją widzi jako USB gdyż na tym samym chipsecie mam kartę wifi na usb która nie jest wpięta.
Tak jest na Windows XP. Mam trzy systemy XP,Vistę i Windows7. Na żadnym z nich nie można nic zrobić poza wyłączaniem zarządzaniem energii jak już pisali inni koledzy.
Moze mam stare sterowniki do usb, bo jak patrzylem to byly z 2001r.
Jak podłacze do innych portow usb to czesto iplus menager sie wylacza i wysypuje blad.
landrynas pisze:to czesto iplus menager sie wylacza i wysypuje blad.
Zainstaluj najnowszy ze strony Huawei (ewentualnie Plusa) albo <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
Dzwonilem do nich wczoraj i powiedzieli ze nie ma nalozonego zadnego limitu.
[ Dodano: 2009-10-15, 18:44 ]
Pomóżcie! nadal internet nie działa poprawnie, komp od czasu do czasu łapie zawieche i dopiero jak odlacze modem to odmula...
[ Dodano: 2009-10-15, 20:13 ]
Mam rozwiazanie! na infolini powiedzieli ze albo komp jest zapchany smieciami albo modem jest popsuty i najlepiej sprawdzic go na innym kompie...poszedłem do sąsiada i u niego to samo...wiec modem=koszalin...jutro łelkom salon plus i new modem oby sprawny...
landrynas pisze:lece pedze kupic hub....bog wie kto ma taki...
Moment, nie w tym tonie bo się szybko pożegnamy. Wyżej podane masz odpowiedzi. Na co liczysz? Że ktoś podjedzie do Ciebie i Ci to zrobi? Skoro po podłączeniu modemu komp wariuje to najpewniej problem z USB. U mnie z e156G jest podobny problem gdy dodatkowo podepnie się mpgrajka. Zakup sobie Huba z własnym zasilaniem. Przydatna rzecz i myślę, że rozwiąże Twój problem.