Witam. Chciałbym spytać czy w ogóle możliwym jest połączenie z urządzenia zewnętrznego (w moim wypadku Sony PSP) z internetem bezprzewodowym przez access point, posiadając jedynie modem sagem f@st 800 z neostradą i adapter wifi.
Otrzymałem dzisiaj adapter wifi pod USB, TP-LINK WN321G, z opcją utworzenia AP. No to ustawiam niby wszystko pięknie, ładnie, moje PSP widzi sygnał, 100% siły sygnału, elegancko się łącze i... nic więcej. Konsola łączy się z wifi, otrzymuje adres IP, jednak nie mogę otworzyć żadnej strony w przeglądarce , wyskakuje komunikat o time out'cie. Wie ktoś co może być nie tak i czy da się w ogóle coś z tym zrobić, czy jedynym wyjściem jest zakup routera?
P.S. - W panelu sterowania na połączeniu z neostradą zaznaczyłem udostępnianie dla innych sieci i wybrałem to połączenie bezprzewodowe, jednak bez zmian.
P.S.2 - Instalowałem sterowniki "USB (RT257x /RT2671 /RT520x)" ze strony http://www.ralinktech.com/support.php?s=1 i nadal nic ...
bardzo prosiłbym o pomoc i z góry dziękuje za każdą odpowiedź
Neostrada, sagem fast 800, tp-link WN321G
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Neostrada, sagem fast 800, tp-link WN321G
Czy robisz <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> ? Znacznie łatwiej będzie używając AP a nie karty na USB.dobrzewiesz pisze:Wie ktoś co może być nie tak
Nie pomagam na PW!
-
Tak, robię ICS i nic nie pomaga, cały czas time out'y.
- wojteks
- *** Administrator ***
Jakie IP dostaje konsola? Używasz AP czy tej karty na USB?
Nie pomagam na PW!
-
Przy ikonce w tray'u aplikacji tej karty USB biorę "Switch to AP", jeśli o to chodzi. Sieć jest normalnie wykrywalna od tego momentu. Nie wiem jak sprawdzić adres, który dostaje konsola gdyż nie wyświetla się informacja o tym w konsoli, a wiem że IP zostaje przypisane z komunikatu w PSP - "Obtaining IP adress... Please wait...", i następnie normalnie włącza się przeglądarka.
Jeśli coś, źle wyjaśniłem/opisałem to proszę o wyrozumiałość, nie jestem zbyt dobry w te klocki
Jeśli coś, źle wyjaśniłem/opisałem to proszę o wyrozumiałość, nie jestem zbyt dobry w te klocki

- wojteks
- *** Administrator ***
Z tym AP Mode to często są problemy. Niestety nei mam takiego rozwiązania żeby coś więcej wymyślić. PSP ma duże ograniczenia modułu WiFi niestety.
Nie pomagam na PW!