PS. Czy myślicie ,ze Multimo będzie działać przez Ruter Huawei D-100 ?
Jeśli modem jest bez simlocka to tak, sam miałem E160@D100 i testowałem iPlusa/Playa/Orange więc będzie śmigać. Głupi byłem, że sprzedałem ten zestaw.
Swoją drogą wywieramy presję na VPN'a jak dostałeś taką odpowiedź. Bardzo dobrze, widzę że nie jest tak jak w PLAY, że mamy Wasze potrzeby/opinie gdzieś :-)
Jak dla mnie low id równa się nie działaniu usługi
Jestem słowny, nie dostałem odpowiedzi na e-maila, zadzwoniłem do BOA zapytałem o kompresję i nie są w stanie odpowiedzieć kiedy rozwiążą problem. Może to być za tydzień albo za miesiąc... Sprawa zgłoszona jest do Orange.
Jakby nie patrzeć się dziś jest 10 dzień, więc ładnie rezygnujemy.
Coś mi się wydaje, że chłopaki z Multimo czytają bez-kabli bo użytkowników Multimo Mobile nie jest za dużo a sami zainteresowani pochodzą z Telepolis, BK itp. Pozdrowienia :-)
Mam newsa, Multimo 20Mbit @ BSA = 149zł/nieokreślony nie ma umów na czas określony.
No wiem wlasnie ze nic w umowie o CDMA nie pisza, wiec cos nie chce mi sie wierzyc, w takie cuda ze Orange udostepni takze CDMA. A Orange Free Optimum z modemem dualnym nie moznaby wziac na probe zeby zaspokoic ciekawosc wszystkich tutaj zebranych?
Potrzebuję konkretnej odpowiedzi, lub przynajmniej podpowiedzi. Stoję przed koniecznością zakupu internetu mobilnego. Od dwóch dni testuję play online (starter) i niekoniecznie jestem zadowolony (transfer). Czy multimo będzie szybszy ? Jeśli to możliwe, bardzo proszę o poradę play czy multimo ( krótkie za i przeciw). Z góry dziękuję za pomoc.
kingulec pisze:Czy multimo będzie szybszy ? Jeśli to możliwe, bardzo proszę o poradę play czy multimo ( krótkie za i przeciw).
Czy szybszy? I tak i nie. Zależy od lokalizacji. Z założenia to będzie szybszy bo jest po infrastrukturze Orange. Nie ma blokady do 1Mb/s. Jest do 7.2 i upload gdzieniegdzie do 2.0. Do tego w dużej części stacje w Orange są z łączem światłowodowym. Na pewno lepszy multimo ze względu na zasięg Orange. Play tylko w miastach. Minus multimo to kompresja i brak możliwości jej wyłączenia.
Multimo też można testować (albo ustawowo 10 dni, albo jest 30 dni). Marens coś tutaj może więcej powiedzieć.
Witam wszystkich zagłębiając się w temat byłem dzisiaj w punkcie w którym sprzedają właśnie multimo mobile i dowiedziałęm się ze niby ten internet działa w CDMA pan mówił że informacje sa nieoficjalne ale podobno działa tylko niestety nie ma mozliwości żeby sprawdzić ile pozostało limitu do wykorzystania także trzeba sprawdzać to poprzez licznik programu dołączonego do modemu pozdrawiam
plociarz pisze:Witam wszystkich zagłębiając się w temat byłem dzisiaj w punkcie w którym sprzedają właśnie multimo mobile i dowiedziałęm się ze niby ten internet działa w CDMA pan mówił że informacje sa nieoficjalne ale podobno działa tylko niestety nie ma mozliwości żeby sprawdzić ile pozostało limitu do wykorzystania także trzeba sprawdzać to poprzez licznik programu dołączonego do modemu pozdrawiam
Ja też byłem w takim punkcie celem podpisania umowy . Pan również mi to potwierdził , że działa. Ale sprawdzę to osobiście jak pojadę do domu . Bo koleżanka ma tam odpowiedni modem . Nie wiem kiedy to będzie ale jak coś to dam od razu znać , czy rzeczywiście działą po CDMA .
Myślę, że nie powinno być problemów, zważywszy na to:
Dostęp do internetu za pomocą sieci GSM/3G i CDMA jest możliwy także dla klientów dotychczasowych ofert Orange Free i Business Everywhere, w opcjach Premium i Platinum. Wystarczy, że wymienią oni swoje karty SIM na karty dualne SIM / R-UIM i zaopatrzą się w modem.
ja.michal pisze:Marens coś tutaj może więcej powiedzieć.
Teoretycznie wg. konsultantów można zrezygnować do 10dni od otrzymania karty sim, jest wysłana z Potwierdzeniem odbioru. Jednak 100% to 10dni od dnia podpisania umowy.
Mam do użytkowników Multimo pytanko jak jest ze stabilnością połączenia, czy nie zrywa połączenia ? , bo mnie to już trochę denerwuje zrywanie połączenia w Playu.
Speedstar pisze:Mam do użytkowników Multimo pytanko jak jest ze stabilnością połączenia, czy nie zrywa połączenia ?
Musisz przetestować Orange. Sporo korzystałem z operatorów i nagminne wywalanie sesji jest domeną PLAY'a. Kiedyś miałem problem z Sagemem Fast i Neostrada. Tylko to problem USB był i wydajności prądowej. Tutaj ewidentnie podczas handovera sieć nas wyrzuca.
John82 pisze:Na łączu "Multimo" nie działa strona ORANGE.PL .Ciekawe czmu
Też to kiedyś zaobserwowałem, chwilowe problemy. Za jakiś czas znowu będzie działać.
Nie wymyślili nic z kompresją?
marens pisze:Też to kiedyś zaobserwowałem, chwilowe problemy. Za jakiś czas znowu będzie działać.
Nie wymyślili nic z kompresją?
Na razie nic nie słychać . Ale teraz po zakupie Multimo praktycznie tego (kompresji) nie zauważam . Więc nie jest to jakies uciążliwe . Takie jest moje odczucie
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2009-10-28, 19:51 ] Poprawa cytowania. Proszę się zapoznać z tematem: Jak poprawnie cytować na forum
Ostatnio zmieniony 2009-10-28, 19:50 przez John82, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy dobrze rozumiem, że Multimo jest w ten chwili jedyną ofertą na rynku udostępniającą mobilnie TYLKO internet - nie ma możliwości dzwonienia po wrzuceniu sima do telefonu?
Patryk, http://web.playmobile.pl/resources/pdf/ ... ne_2GB.pdf smsy np. można wysyłać, pytanie po co? Ciekawe jak to jest w Multimo. Skąd moje pytania? Ano zawsze mnie martwiła jedna rzecz - testuje się różne rzeczy na komputerze, jak się zdarzy jakiś bug w sofcie lub wirus to okaże się, że rachunek będzie spory. Fajnie by było, żeby usługa pozwalała tylko na korzystanie z Internetu i nic poza tym. A opłata była w 100% stała co miesiąc.
slimak pisze:Multimo jest w ten chwili jedyną ofertą na rynku udostępniającą mobilnie TYLKO internet
Kto Wam powiedział, że nie działają połączenia, SMS?
SMS działa na 100% bo wysłałem sam sobie . Nie ma tego oficjalnie w cenniku więc pozwoliłem sobie wysłać tylko jedną sztukę.
Kto Wam powiedział, że nie działają połączenia, SMS?
SMS działa na 100% bo wysłałem sam sobie . Nie ma tego oficjalnie w cenniku więc pozwoliłem sobie wysłać tylko jedną sztukę.
Hehe . Tak samo jak nie ma mowy nic o CDMA a najprawdopodobniej działa . Sprawdze to osobiście za tydzień jak pojadę do domu .
Ja próbowałem np. jeszcze sprawdzić wykorzystany limit poprzez kod USSD w TopNetInfo i dostałem tylko odpowiedź "Dziękuje" . Więc wiadomośc do Orange dochodzi tylko nie podaje tego co trzeba , ale wiadomo to Multimoo nie Orange .
Ostatnio zmieniony 2009-11-01, 00:15 przez John82, łącznie zmieniany 1 raz.