nie działa ethernet i wi-fi
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
nie działa ethernet i wi-fi
Witam,
kupiłem dzisiaj drugą aktywacje Orange Free Pro dla mojej siostry, nie sprawdzałem sprzętu w salonie i po przywiezieniu do domu zorientowałem się, że jest coś nie tak.
Włożyłem kartę sim włączyłem modem, Axesstel menadżer zainstalowany był już wcześniej, połączyłem kablem sieciowym i nic, ciągle nie znaleziono sprzętu. Już od samego początku coś mi się nie podobało, bo ikonka ethernet`u mrugała jak kierunkowskaz, z jednakową częstotliwością, dioda wi-fi w ogóle nie zapaliła się.
Podłączyłem przez usb i działa. W ustawienia sieciowe routera nie mam jak wejść, bo przez usb nie chce mnie na nie wpuścić.
Korzystam już od stycznia u siebie i wszystko ok, dlatego wiem mniej więcej jak się może zachowywać.
Najprawdopodobniej jest uszkodzony, najgorsze jest to że za pierwszym razem też dostałem zepsuty.
Pójdę do salonu, może mi wymienią.
Co o tym myślicie? Może jednak o czymś nie wiem czy podzielacie moją diagnozę?
Pozdrawiam,
kupiłem dzisiaj drugą aktywacje Orange Free Pro dla mojej siostry, nie sprawdzałem sprzętu w salonie i po przywiezieniu do domu zorientowałem się, że jest coś nie tak.
Włożyłem kartę sim włączyłem modem, Axesstel menadżer zainstalowany był już wcześniej, połączyłem kablem sieciowym i nic, ciągle nie znaleziono sprzętu. Już od samego początku coś mi się nie podobało, bo ikonka ethernet`u mrugała jak kierunkowskaz, z jednakową częstotliwością, dioda wi-fi w ogóle nie zapaliła się.
Podłączyłem przez usb i działa. W ustawienia sieciowe routera nie mam jak wejść, bo przez usb nie chce mnie na nie wpuścić.
Korzystam już od stycznia u siebie i wszystko ok, dlatego wiem mniej więcej jak się może zachowywać.
Najprawdopodobniej jest uszkodzony, najgorsze jest to że za pierwszym razem też dostałem zepsuty.
Pójdę do salonu, może mi wymienią.
Co o tym myślicie? Może jednak o czymś nie wiem czy podzielacie moją diagnozę?
Pozdrawiam,
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: nie działa ethernet i wi-fi
Przełącznik z tyłu masz odpowiednio przełączony?leeway pisze:Może jednak o czymś nie wiem czy podzielacie moją diagnozę?
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Tak przełącznik usb ethernet przełączam, ale to nie pomaga. Pod usb działa, ethernet i wi fi nie bardzo.
-
- Stały użytkownik forum
Masz zainstalowano kartę sieciową w komputerze jak nie to musisz zainstalować sterowniki do tej karty. U mnie musiałem zainstalować połączenie lokalne 6 . Bo miałem tylko połączenie 1394 4 . I działa wszystko dobrze .
-
- Użytkownik forum
Karta sieciowa zainstalowana jest poprawnie, na drugim działa wszystko ok.
Oddałem do salonu, maja wysłać do sprawdzenia, a dostałem zastępczy.
Oddałem do salonu, maja wysłać do sprawdzenia, a dostałem zastępczy.
-
- Użytkownik forum
Wi-fi Ci się nie zapaliła bo jak musisz odpalić managera i je włączyć żeby zaczęło działać. A odnośnie problemów z portem Ethernet raz miałem problem z firewallem - przez niego komp nie widział routeraleeway pisze:bo ikonka ethernet`u mrugała jak kierunkowskaz, z jednakową częstotliwością, dioda wi-fi w ogóle nie zapaliła się.