nie działa ethernet i wi-fi

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
leeway
Użytkownik forum

nie działa ethernet i wi-fi

Post autor: leeway »

Witam,

kupiłem dzisiaj drugą aktywacje Orange Free Pro dla mojej siostry, nie sprawdzałem sprzętu w salonie i po przywiezieniu do domu zorientowałem się, że jest coś nie tak.

Włożyłem kartę sim włączyłem modem, Axesstel menadżer zainstalowany był już wcześniej, połączyłem kablem sieciowym i nic, ciągle nie znaleziono sprzętu. Już od samego początku coś mi się nie podobało, bo ikonka ethernet`u mrugała jak kierunkowskaz, z jednakową częstotliwością, dioda wi-fi w ogóle nie zapaliła się.

Podłączyłem przez usb i działa. W ustawienia sieciowe routera nie mam jak wejść, bo przez usb nie chce mnie na nie wpuścić.

Korzystam już od stycznia u siebie i wszystko ok, dlatego wiem mniej więcej jak się może zachowywać.

Najprawdopodobniej jest uszkodzony, najgorsze jest to że za pierwszym razem też dostałem zepsuty.
Pójdę do salonu, może mi wymienią.

Co o tym myślicie? Może jednak o czymś nie wiem czy podzielacie moją diagnozę?

Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: nie działa ethernet i wi-fi

Post autor: wojteks »

leeway pisze:Może jednak o czymś nie wiem czy podzielacie moją diagnozę?
Przełącznik z tyłu masz odpowiednio przełączony?
Nie pomagam na PW!
leeway
Użytkownik forum

Tak przełącznik usb ethernet przełączam, ale to nie pomaga. Pod usb działa, ethernet i wi fi nie bardzo.
droga77
Stały użytkownik forum

Post autor: droga77 »

Masz zainstalowano kartę sieciową w komputerze jak nie to musisz zainstalować sterowniki do tej karty. U mnie musiałem zainstalować połączenie lokalne 6 . Bo miałem tylko połączenie 1394 4 . I działa wszystko dobrze .
leeway
Użytkownik forum

Karta sieciowa zainstalowana jest poprawnie, na drugim działa wszystko ok.

Oddałem do salonu, maja wysłać do sprawdzenia, a dostałem zastępczy.
Sebek
Użytkownik forum

Post autor: Sebek »

leeway pisze:bo ikonka ethernet`u mrugała jak kierunkowskaz, z jednakową częstotliwością, dioda wi-fi w ogóle nie zapaliła się.
Wi-fi Ci się nie zapaliła bo jak musisz odpalić managera i je włączyć żeby zaczęło działać. A odnośnie problemów z portem Ethernet raz miałem problem z firewallem - przez niego komp nie widział routera ;)
ODPOWIEDZ