Problem z połaczeniem do sieci.
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Problem z połaczeniem do sieci.
Witam.
Jest mały problem. W internacie można podłączyć się do sieci bez przewodowej. Przy próbie podłączenia mojego laptopa, znajduje sieć przy próbie połączenia próbuje się łączyć następnie wyskakuje ze połączenie trwa dłużej niż zwykle, na koniec wyskakuje coś w stylu został połączony lecz nie można się połączyć... W czym może kwic problem ?
Pozdrawiam.
Jest mały problem. W internacie można podłączyć się do sieci bez przewodowej. Przy próbie podłączenia mojego laptopa, znajduje sieć przy próbie połączenia próbuje się łączyć następnie wyskakuje ze połączenie trwa dłużej niż zwykle, na koniec wyskakuje coś w stylu został połączony lecz nie można się połączyć... W czym może kwic problem ?
Pozdrawiam.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z połaczeniem do sieci.
Kolin, w wielu rzeczach. Np w zabezpieczeniu typu filtr MAC.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
To chyba proste. Ktoś zabezpieczył sieć w taki sposób aby nie móc z niej korzystać nielegalnie.
-
- Użytkownik forum
Sieć nie powinna być zabezpieczona. Każdy kto ma laptopa korzysta z internetu z tego źródła więc moim zdaniem problem powinien tkwić po stronie laptopa. Ale co to może dokładnie być ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Jaki masz sygnał tej sieci, może jest za słaby. Może jest dużo użytkowników i nie wpuszcza Cie AP/serwer. Tak trudno zgadywać, poszukaj gdzie jest AP (nadajnik) i podejdź blisko, sprawdź jak wtedy będzie.Kolin pisze:co to może dokładnie być
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Niestety to nic nie daje. Sygnał jest cały a ja nie mogę się połączyć
System operacyjny to Vista więc może tam tkwi problem ?

- wojteks
- *** Administrator ***
Może jednak jest jakieś zabezpieczenie i np. trzeba zgłosić MAC do dostawcy/administratora itp.Kolin pisze:Sygnał jest cały a ja nie mogę się połączyć
Jaki komunikat błędu w Viście dostajesz? Czy we właściwościach połączenia WiFi masz ustawione IP automatycznie?
Nie pomagam na PW!