No to w Wr543g jak próbowałeś wcześniej zostawiasz gniazdo WAN puste, konfigurujesz WAN na Static IP (wpisujesz 10.10.10.10), wyłączasz serwer DHCP i ustawiasz IP po stronie LAN na 192.168.243.243, zapamiętujesz ten IP bo będzie służył do późniejszej konfiguracji WR543G. Konfigurujesz Wireless i powinno działać.
tomek220191 pisze:tzn o jakie ustawienie lan chodzi? bo nie czaje
Jeżeli nie czytasz wcześniejszych postów, odpowiadasz urywkami zdań to trudno Ci pomóc. Przeczytaj co napisałem kilka postów wcześniej o ustawieniu LAN WRa
Przecież to wszystko miałeś wpisywać do WR543G a nie do Planeta. Nie robisz jak podpowiadam to nie jestem Ci w stanie pomóc. Musisz robić dokładnie to co piszemy na forum i nie mylić WRT z WRem
[ Dodano: 2009-10-19, 20:07 ]
nie wiem gdzie wpisac ten adres ktory podales 192.168.243.243 zobacz na screanch czy dobrze zrobilem i powiedz i gdzie ten adres wpisac.
dobra juz dogadalem sie a adminem ze da mi drogi login i haslo. A teraz mam problem z wr543g. On podobno ma chipset atherosa i bardzo czule radio i mam do niego antenke doogolna 12dbi i bardzo slaby zasieg przez sciane. Nie wiesz moze jak zrobic zeby ten zasieg sie poprawil?
tomek220191 pisze:chcialbym uzyskac jakies 500-800m zasiegu bo czesto jestem w terenie
To polecam profesjonalną antenę dookólną 12dBi nad dachem i do laptopa dołączony jakiś panel z 10-14dBi (jak krótki kabel to może i 8dBi by wystarczył)
a moze jakies linki na allegro? bo nie bardzo rozumiem...
no do laptopa nie jest mi nic potrzebne, mam chipset atherosa i do nadajnika mojego isp mam jakies 1.5km i jeszcze z okna 2 pietra jest jedna kreska zasiegu (a z anteny kierunkowej 17dbi jest okolo 40-50% sily sygnalu) i net dziala. takze laptop ma mozlowosci techniczne tylko trzeba mi jakas profesjonalna antene do routera
Na tym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>.
Zresztą jak sam widzisz jeszcze była potrzeba abyś o coś zapytał.
Pozdr, (R) BliSki. (tm) Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.