Komu się nie udało, temu się nie udało2,8 zł to niewielka cena w porównaniu ze straconymi 3-ma godzinami na poszukiwaniach jak to zrobić samemu i i tak się nie dało.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Moderator: Moderatorzy
Komu się nie udało, temu się nie udało2,8 zł to niewielka cena w porównaniu ze straconymi 3-ma godzinami na poszukiwaniach jak to zrobić samemu i i tak się nie dało.
U nas kolega rio_bravo również poda za darmo kody do wszystkich modemów Huawei i to nie tylko kody do zdjęcia simlocka ale także do flashowania etc.radosz5 pisze:Na GSM Forum jakiś uczynny obywatel podał kody po przesłaniu IMEI.
Niestety tą metodą nie można zdjąć simlocka z E169. E220 był pierwszym modelem i temu się dało w taki prosty sposób zdjąć blokadę. Musisz poszukać kogoś kto Ci wygeneruje kod NCK i za jego pomocą zdejmiesz blokadę.arwenaring pisze:może mi ktoś łopatologicznie wyjaśnić jak ja mam zdjąć sl z E169??
Ten modem to z plusa? Jeśli tak to bezsensowne Twoje boje, bo do Ciebie dotarł bez simlocka i nie ma z czym walczyć. Zainstalować mobile partner (jak czegoś nie pomyliłem) i sam sobie z konfiguracją modemu powinien radzić.ki-oku pisze:mam modem huawei e220 musze zdjac z niego simlocka zeby dzialal z inna karta we wloszech
Na obudowie modemu najszybciej.arwenaring pisze:jak mam sobie znaleźć ten nr imei
no niestety, przeskanowalam modem dc unlockerem i simlock jestkrystianb pisze:Ten modem to z plusa? Jeśli tak to bezsensowne Twoje boje, bo do Ciebie dotarł bez simlocka i nie ma z czym walczyć. Zainstalować mobile partner (jak czegoś nie pomyliłem) i sam sobie z konfiguracją modemu powinien radzić.
Simlock na jaką sieć ma ten modem? To się często zdarzało ludziom którzy próbowali zdejmować simlocki na zagraniczne sieci. Sposób przeze mnie opisany działa na większości modemów z simlockami na polskie sieci (Era, Play i Orange, Plus nie simlockuje modemów) Chociaż modemy z Play dość często sprawiały kłopoty.ki-oku pisze:mam problem na poziomie procesu zapisywania pliku EFS.bin - trwa latami. pomocy. jakies pomysly?
Może to modem z Plusa? Po raz n-ty przypomnę, że Plus nie zakłada simlocków na modemy.kiler211 pisze:mam problem u mnie nie widać tych ciągu 8 cyfr jaka możne być przyczyna
Sprawdziłem na swoim E160 . Wcześniej kod dostałemja.michal pisze:A no to w takim razie dobrze.Ale z ciekawości możesz zobaczyć czy dostaniesz taki sam kod po wpisaniu IMEI modemu.
W sumie to sam jestem ciekaw bo u mnie w E160 taki sam wyszedł jak dostałem kiedyś od kogoś innego.
Zakłada, lecz od bodajże tego roku od stycznia lub czerwca nie zakladaja simlocków, tak mi powiedział sprzedawca, faktycznie te najnowsze telefony które sprzedają nie maja s-locka. Tak samo w erze ! mój ojciec kupił za punkty Nokie 1250 czy jakas taka.. ona bez s-locka! Wlozylem karte play i smiga ;] wiec to samo pewnie ze od 2009 r.Blido pisze:Może to modem z Plusa? Po raz n-ty przypomnę, że Plus nie zakłada simlocków na modemy.
Zatem sprzedawca nie wie co mówi. Mój Huawei z października 2007 roku nie ma simlocka. A z tego co wiem, to jeszcze wcześniej nie zakładali.TaZ pisze:Zakłada, lecz od bodajże tego roku od stycznia lub czerwca nie zakladaja simlocków, tak mi powiedział sprzedawca
Ja mam jeszcze starszy zabytek z logiem plusa na obudowie(chyba 2006 rok jak dobrze licze), a świetnie służy w playu zamiast tego ...(sami dopowiedzcie) co play wpycha na siłę.YaHooo pisze:Mój Huawei z października 2007 roku nie ma simlocka. A z tego co wiem, to jeszcze wcześniej nie zakładali.