LINKSYS WAG200G - PROBLEM !
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
LINKSYS WAG200G - PROBLEM !
Witam. Zarejestrowałem się tutaj z nadzieja ze ktoś mi pomoże. Od tygodnia walczę z routerem Linksys WAG200G + adapter USB ( lecz używam kabla ).
Router kupiłem rok temu , działa z miesiąc a potem sam go odłączyłem i leżał sobie w kartonie. Problemem jest to ze po formacie komputera , instaluje sterowniki płyty głównej. Resetuje kompa i go wyłączam. Podpinam router do sieci , wpinam Ethernet i neostrade.
Czekam na ustabilizowanie się diod ADSL mruga co jakiś czas internet się nie świeci , włączam komputer. Wszystkie diody pala się na zielono , zero mrugania. Włączam Mozille bądź IE i nie mogę wejść na 192.168.1.1
Wchodzę w połączenia i mam IP jakieś w ogóle inne screen : http://www.bankfotek.pl/view/431306
Dodam ze bylem u kolegi który ma taki sam router , u niego weszło bez problemu ... wpisaliśmy wszystkie hasełka i cfg pod moje łącze ( on ma taki sam router i taki sam internet ). Podłączyłem u siebie wszystkie diody się pala a połączenia jak nie ma tak nie ma. Wychodzi na brak komunikacji z komputerem. Wiec może ktoś zna jakiś sposób naprawy tego problemu ? może jakieś sterowniki ?
Tutaj widok połączeń : http://www.bankfotek.pl/view/431354
Proszę o pytania i sugestie. Dostarczę wszystkie niezbędne informacje.
PS. ZAPORA JEST OFF I ROUTER USTAWIONY NA AUTOMATYCZNE POBIERANIE ADRESU KTORE SAM DOBRZE WPISUJE 192.168.1.1 I BRAMA 255.......
Router kupiłem rok temu , działa z miesiąc a potem sam go odłączyłem i leżał sobie w kartonie. Problemem jest to ze po formacie komputera , instaluje sterowniki płyty głównej. Resetuje kompa i go wyłączam. Podpinam router do sieci , wpinam Ethernet i neostrade.
Czekam na ustabilizowanie się diod ADSL mruga co jakiś czas internet się nie świeci , włączam komputer. Wszystkie diody pala się na zielono , zero mrugania. Włączam Mozille bądź IE i nie mogę wejść na 192.168.1.1
Wchodzę w połączenia i mam IP jakieś w ogóle inne screen : http://www.bankfotek.pl/view/431306
Dodam ze bylem u kolegi który ma taki sam router , u niego weszło bez problemu ... wpisaliśmy wszystkie hasełka i cfg pod moje łącze ( on ma taki sam router i taki sam internet ). Podłączyłem u siebie wszystkie diody się pala a połączenia jak nie ma tak nie ma. Wychodzi na brak komunikacji z komputerem. Wiec może ktoś zna jakiś sposób naprawy tego problemu ? może jakieś sterowniki ?
Tutaj widok połączeń : http://www.bankfotek.pl/view/431354
Proszę o pytania i sugestie. Dostarczę wszystkie niezbędne informacje.
PS. ZAPORA JEST OFF I ROUTER USTAWIONY NA AUTOMATYCZNE POBIERANIE ADRESU KTORE SAM DOBRZE WPISUJE 192.168.1.1 I BRAMA 255.......
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: LINKSYS WAG200G - PROBLEM !
maiqel, ale w ogóle połączenie kablem komp - router jest wykrywane przez system?
-
Podlaczam kabel to mam " kabel sieciowy podlaczony " odlaczam " kabel sieciowy odlaczony ". Po wejsciu w polaczenie mam wyslano ( jakas liczba ) odebrano 0Jo_gurt pisze:maiqel, ale w ogóle połączenie kablem komp - router jest wykrywane przez system?
- wojteks
- *** Administrator ***
Na początek sugeruję "reset to factory default" zgodnie z opisem w instrukcji.maiqel pisze:Dostarczę wszystkie niezbędne informacje.
Jak router się uruchomi podłaczyć kabel do PC i dać napraw na połączenie sieciowe, sprawdzić czy dostanie IP.
Nie pomagam na PW!
-
wojteks pisze:Na początek sugeruję "reset to factory default" zgodnie z opisem w instrukcji.
Jak router się uruchomi podłaczyć kabel do PC i dać napraw na połączenie sieciowe, sprawdzić czy dostanie IP.
bylo to robione ! nie polacza sie z komputerem moim ! probowalem hard reset , low reset az poszedlem do kolegi i u niego smiga elegancko ( poszedlem z moim kablem , moim zasilaczem , moim routerem ) ! Wpisane hasla i ustawienia w routerze sa dobre.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-10-24, 15:33 ]
Proszę nie cytuj wielopoziomowo. Szczególnie posta nad swoim.
Ostatnio zmieniony 2009-10-24, 14:32 przez maiqel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dziwne IP jeśli to z routera.maiqel pisze:Wchodzę w połączenia i mam IP jakieś w ogóle inne screen : http://www.bankfotek.pl/view/431306
Spróbuj wpisać stały adres IP, maskę, bramę i DNS taki jak adres bramy.
- wojteks
- *** Administrator ***
Skoro to było zrobione to jak jest procedura?maiqel pisze:bylo to robione
Czy próbowałeś na innym kablu ethernet?
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Ten adres nie jest z routera, tylko z Windowsowego APIPA. Czyli nie dostaje adresu z serwera DHCP.Dziwne IP jeśli to z routera.
-
Tak szarpnalem sie na kabel za 10 zl nowke blaszke nieuzywke i dalej jest to samo.wojteks pisze:[....]
Skoro to było zrobione to jak jest procedura?
Czy próbowałeś na innym kablu ethernet?
Mowie, ze u kumpla moj router smiga, to cos z kompem

Ostatnio zmieniony 2009-10-24, 19:20 przez maiqel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Sterowniki karty może przeinstaluj.
-
najnowsze jakie znalazlem w necie sa z 2005 roku czyli takie jakie instalowalem po formacie.ja.michal pisze:Sterowniki karty może przeinstaluj.
zaraz zajade sobie everstem i wpisze dokladnie w google albo podam tutaj , moze ktos bedzie mial akurat swiezsze
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Mogą być i te samo, ale odinstalować i zainstalować bo może jakiś błąd.maiqel pisze:najnowsze jakie znalazlem w necie sa z 2005 roku czyli takie jakie instalowalem po formacie.
-
-
juz wiem co bylo problemem.... wystarczylo kupic zwykla sieciowke i podpiac pod nia router.
jestescie zalosni. pozdro
jestescie zalosni. pozdro
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Kolego takie teksty to sobie zatrzymaj dla siebie. Widać masz skopaną sieciówkę na płycie i tutaj był problem. W głowie i w Twoim komputerze nie siedzimy. Szklanej kuli nie mamy.maiqel pisze:jestescie zalosni. pozdro
Jak się nie podoba to nie pytaj. Osób, które przychodzą z roszczeniowym nastawieniem nam nie potrzeba.