iplus huawei e156g - problem z downloadem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
iplus huawei e156g - problem z downloadem
Witam wszystkich forumowiczow,
mam duzy problem z moim iplusem. Otoz uzywam modemu huawei e156g z moim lapkiem ibm think pad r52. Na okresie probnym (w promo wez na probe) wszystko chodzilo ok. Teraz gdy potrzebuje sciagnac duzy plik powiedzmy ok. 100 albo 200 MB firefox rozpoczyna sciaganie i po okolo 5 min. zawiesza sie. Zupelnie nie wiem o co chodzi. Jednoczesnie aktualizacje windowsa sciagaja sie powoli ale sciagaja sie. Co mam zrobic, by na tym modemie miec mozliwosc sciagania tak duzych plikow?
Probowalem np. sciagnac instalke GData IS www.gdata.pl/gp i nic
Pomozcie prosze,
PF390
PS. Gdyby to mialo jakies znaczenie - uzywam win xp professional
mam duzy problem z moim iplusem. Otoz uzywam modemu huawei e156g z moim lapkiem ibm think pad r52. Na okresie probnym (w promo wez na probe) wszystko chodzilo ok. Teraz gdy potrzebuje sciagnac duzy plik powiedzmy ok. 100 albo 200 MB firefox rozpoczyna sciaganie i po okolo 5 min. zawiesza sie. Zupelnie nie wiem o co chodzi. Jednoczesnie aktualizacje windowsa sciagaja sie powoli ale sciagaja sie. Co mam zrobic, by na tym modemie miec mozliwosc sciagania tak duzych plikow?
Probowalem np. sciagnac instalke GData IS www.gdata.pl/gp i nic
Pomozcie prosze,
PF390
PS. Gdyby to mialo jakies znaczenie - uzywam win xp professional
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: iplus huawei e156g - problem z downloadem
Użyj IE albo jakiegoś managera downloadu.PathFinder390 pisze:100 albo 200 MB firefox rozpoczyna sciaganie i po okolo 5 min. zawiesza sie.
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Jaka technologia? GPRS/EDGE/HSDPA
-
HSDPA
Chciałem dodać, że wcześniej neta miałem przez kabel i Firefox działał poprawnie.
Spróbowałem za pomocą IE, doszło do 18 MB (podobnie jak w Firefoxie) i coś się zablokowało. Co mam robić????
Chciałem dodać, że wcześniej neta miałem przez kabel i Firefox działał poprawnie.
Spróbowałem za pomocą IE, doszło do 18 MB (podobnie jak w Firefoxie) i coś się zablokowało. Co mam robić????
-
- ### BAN ###
Spróbuj tym programem
Free download manager
Możesz jeszcze przeskanować system antywirem lub System Mechanic ( wersja trial wystarczy na raz
)

Free download manager
Możesz jeszcze przeskanować system antywirem lub System Mechanic ( wersja trial wystarczy na raz
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
przemox.1 jeszcze wtyczka do ff flashgot by sie zdała.
-
Faktycznie FDM działa bez problemów. Włączyłem też antywirusa, ale nic nie znalazł. Zainstalowałem Flashgot'a do Firefox'a ale to nie przyniosło żadnej zmiany, bo dalej zrywało download. Wciąż zastanawiam się co mogło być przyczyną takiego działania.przemox.1 pisze:Spróbuj tym programem![]()
Free download manager
Możesz jeszcze przeskanować system antywirem lub System Mechanic ( wersja trial wystarczy na raz)
-
- ### BAN ###
Jakiś błąd w przeglądarce
Masz najnowszą wersje 3.5.3 ? Jeśli nie to pobierz i zainstaluj![:]](./images/smilies/splash.gif)

Masz najnowszą wersje 3.5.3 ? Jeśli nie to pobierz i zainstaluj
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
Mam podobny problem na BlueConnect i Ubuntu 9.10: podczas sciągania aktualizacji (apt-get) oraz podczas sciągania wgetem obrazu płyty linuksa. Niestety bez powodzenia!
Sytuacja ma miejsce w Olsztynie, dochodzi do pełnego transferu 3Mbps i po jakimś czasie sciąganie pliku się zawiesza mimo, że internet działa. Ponowienie polecenia wget z opcją continue (-c) nie pomaga, dopiero sciąganie innego pliku działa.
Sciąganie orazu płyty przez Bittorenta działa bez problemu z pełnym transferem 3Mbps.
PS
Dodam, że przez miesiąc korzystania z BlueConnecta jestem z niego niezadowolony, w centrum Krakowa transfer 20KBps, w Olsztynie dużo lepiej ale nie mogę sciągać większych plików.
Sytuacja ma miejsce w Olsztynie, dochodzi do pełnego transferu 3Mbps i po jakimś czasie sciąganie pliku się zawiesza mimo, że internet działa. Ponowienie polecenia wget z opcją continue (-c) nie pomaga, dopiero sciąganie innego pliku działa.
Sciąganie orazu płyty przez Bittorenta działa bez problemu z pełnym transferem 3Mbps.
PS
Dodam, że przez miesiąc korzystania z BlueConnecta jestem z niego niezadowolony, w centrum Krakowa transfer 20KBps, w Olsztynie dużo lepiej ale nie mogę sciągać większych plików.