Mam drobny problem. Wkrotce mam zamiar zakupic sobie laptop, aby moc m.in. miec dostep do bezprzewodowego internetu.
Wyjezdzam niedlugo do Anglii i tenze laptop z dostepem do internetu bedzie swoistym osrodkiem pracy i komunikacji
I tutaj musze przyznac, ze nie bardzo sie na tym znam

Chodzi mi o to, ze chcialbym miec dostep do internetu na moim laptopie w domu, na uniwersytecie oraz w pracy - w 3 roznych miejscach (oczywiscie chodzi o Wlk. Brytanie).
Zapewne racjonalnym rozwiazaniem bedzie internet komorkowy.
I co tak naprawde potrzebuje, aby taki dostep do internetu uzyskac???
W gre wchodzi nieograniczony dostep do internetu po oplaceniu np. miesiecznego abonamentu (czy cos w tym stylu, jak juz informowalem, nie jestem dobry w tym temacie).
Do kogo mam sie zglosic, o co zapytac i co potrzebuje???
I w jakiej to jest cenie taki miesieczny abonament?
Informuje, ze zajrzalem na strony operatorow komorkowych w Anglii, ale im wiecej czytalem tym wiekszy mam metlik w glowie.
Ktos juz informowal na tym forum, ze jakies karty potrzebne do podlaczenia z tylu laptopa (polecal Vodafone), ale nie do konca rozumiem o jaka karte mu chodzilo.
Czy aby miec ten internet to potrzebny jest telefon komorkowy (a jesli tak to jakis specjalny model) i czy musi on byc koniecznie w sieci operatora u ktorego zamierzam zalozyc sobie ten internet??? I co tenze telefon komorkowy ma do tego internetu w laptopie???
Bede wdzieczny za jakies informacje na ten temat.
Moze ktos juz aktualnie przebywa w Wlk. Brytanii i moglby mi udzielic kilku rad albo nawet szczegolowej instrukcji...

Z gory dziekuje za okazana pomoc

Pozdrawiam