Rezygnacja z umowy w iPlusie.

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Rezygnacja z umowy w iPlusie.

Post autor: Procio »

Witam!

Jest posiadaczem iPlusa z umową na 24 miesiące i moje pytanie jest następujące. Czy jest możliwość rezygnacji z umowy przed upływem 24 miesięcy? Nie chodzi mi o cesję umowy tylko o jakiś inny sposób. Dodam jeszcze, że gdzieś na początku grudnia mija 1 rok odkąd używam iPlusa, nie wiem da ten okres... Szczerze mówiąc iPlus nie wystarcza na moje potrzeby :( dlatego też chciałbym z niego zrezygnować przed końcem umowy, bo jeszcze rok z nim ciężko będzie wytrzymać ;)

Szkoda, że nie pomyślałem o tym wszystkim przed tym jak brałem ten internet, ale miałem tydzień okres próbny i przez ten czas wydawało mi się, że wystarczy, a tu taka wpadka :(
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Rezygnacja z umowy w iPlusie.

Post autor: Patryk »

Procio pisze:Czy jest możliwość rezygnacji z umowy przed upływem 24 miesięcy?
Oczywiście,ze jest możliwość rezygnacji.
Zadzwoń na 2601 i zapytaj,ile aktualnie wyniesie Cię "opłata specjalna" za rezygnację - powinni policzyć od ręki.
Przy pozostałym roku umowy będzie to pewnie ~ 500 zł.
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Zapomniałem dodać, że wiem o tej rezygnacji wraz z zapłaceniem kary, ale chodziło mi o coś za co nie musiałbym zapłacić kary pieniężnej [mój błąd :P], chociaż wydaje mi się, że nie ma takiej opcji, ale może jednak... Dlatego wolałem się spytać specjalistów ;)
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

Procio pisze:chociaż wydaje mi się, że nie ma takiej opcji,
Dobrze Ci sie wydaje, nie ma takiej opcji ;)
Procio
Mistrz bezprzewodowy

sp6huk pisze:Dobrze Ci sie wydaje, nie ma takiej opcji ;)
Właściwie myślałem jeszcze, o tym, że jeżeli użytkuje go już 1 rok to ma jakieś znaczenie, ale no nic. Chyba będę musiał jeszcze ten rok wytrzymać jakoś ;] Dokupię antenkę i jakoś będzie :P
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
ODPOWIEDZ