Pomocy Modem GT Option fusion+ HSDPA/3G/EDGE/GPRS
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Pomocy Modem GT Option fusion+ HSDPA/3G/EDGE/GPRS
Witam,
kupiłem modem:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=792118557
jako, że jestem laikiem, i nie znam się na modemach i komputerach, nie wiem dlaczego to nie działa (dziś sprawdzałem zakupiony modem u kolegi w komputerze i działał), różnica między naszymi dwoma komputerami jest taka, że ja mam zainstalowany Windows Vista, a on XP, mój model komputera to lenovo SL500. Kiedy włożyłem tą kartę do specjalnego wejścia w komputerze swojeg znajomego, udało się włączyć urządzenie, zapaliły się światełka itp, w moim laptopie, nie mogę włożyć modemu do końca, u znajomego wystawała tylko ta końcówka natomiast u mnie wystaje do połowy, nie wiem, czy są to różne wejścia i dlaczego tak jest.
Proszę bardzo o pomoc, zdaje sobie sprawę że mój problem brzmi banalnie, ale nie wiem jak sobie z nim poradzić i gdzie szukać odpowiedzi.
z góry dzięki za odp!
kupiłem modem:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=792118557
jako, że jestem laikiem, i nie znam się na modemach i komputerach, nie wiem dlaczego to nie działa (dziś sprawdzałem zakupiony modem u kolegi w komputerze i działał), różnica między naszymi dwoma komputerami jest taka, że ja mam zainstalowany Windows Vista, a on XP, mój model komputera to lenovo SL500. Kiedy włożyłem tą kartę do specjalnego wejścia w komputerze swojeg znajomego, udało się włączyć urządzenie, zapaliły się światełka itp, w moim laptopie, nie mogę włożyć modemu do końca, u znajomego wystawała tylko ta końcówka natomiast u mnie wystaje do połowy, nie wiem, czy są to różne wejścia i dlaczego tak jest.
Proszę bardzo o pomoc, zdaje sobie sprawę że mój problem brzmi banalnie, ale nie wiem jak sobie z nim poradzić i gdzie szukać odpowiedzi.
z góry dzięki za odp!
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Pomocy Modem GT Option fusion+ HSDPA/3G/EDGE/GPRS
Powodem jest to, że kupiłeś modem PCMCIA a twój laptop ma wejście ExpressCard.
-
- Guru bezprzewodowy
Nie pozostaje nic innego jak modem sprzedać i kupić nowy.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
No niestety tak jak marens napisał trzeba kupić odpowiedni modem
Bo nie ma adapterów z PCMCIA na ExpressCard tylko z ExpressCard na PCMCIA więc lipa.

-
- Początkujący użytkownik forum
Heh, jak u kolegi działało a u mnie nie, to powoli zaczełem domyślać się, że chyba są 2 różne rodzaje wejśćsp6huk pisze:No niestety tak jak marens napisał trzeba kupić odpowiedni modemBo nie ma adapterów z PCMCIA na ExpressCard tylko z ExpressCard na PCMCIA więc lipa.

A jakie modemy polecacie? zależy mi na modemie w cenie max do 200 zł, i preferowałbym kupić używany na allegro

- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Jak na ExpressCard to Huawei E870
- rio bravo
- Stary wyga bezprzewodowy
Polecałbym merlin XU870, z simlokiem - 120zł, bez - 160/180zł.