Modem Huawei E870

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
krysthian
Początkujący użytkownik forum

Modem Huawei E870

Post autor: krysthian »

Witam. Mam wielką prośbę. Od jakiegoś czasu pilnie poszukuje orginalnego firmware-u od Play do modemu Huawei E870. Chodzi mi głównie o sam program od Play i najnowszy firmware. Z tego co już sie zorientowałem to na stronie playmobile.pl są ale tylko i wyłącznie do modelu e220. Szukałem bardzo dokładnie i jedyne na co trafilem do na firmware od Huawei z programem mobile partner. Jako że modem mam zakupiony na allegro, oklejony jest naklejkami z Play-a a tu po instalacji jakiś mobile partner mi sie instaluje a nie jak w przypadku E220 od Play jego orginalny program wraz z ustawieniami sieci.

A i mam jeszcze jedno pytanie. Da sie ingerować w pamięc na modemi Huawei E870 z pociomu windows lub za pomoca jakiegoś programu ( na zasadzie kopiuj/wklej ). Jeżeli istnieje taki program to prosiłbym o nazwe.
przemox.1
### BAN ###

Re: Modem Huawei E870

Post autor: przemox.1 »

http://rapidshare.com/files/267800344/h ... 0.B310.zip
Frimware do E870 :)
krysthian

Dziekuje! Ale mam jeszcze jedno pytanko? Czy to jest oprogramowanie od PLAY?? Probowalem to zainstalowac do modemu ale program prosi o jakies haslo i na tym etapie sie gubię. Nie wiem o jakie halo chodzi i skąd je wziąć. Prosze o Pomoc z gory dzieki.
Ostatnio zmieniony 2009-11-01, 08:22 przez krysthian, łącznie zmieniany 1 raz.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

krysthian, to jest firmware nie brandowany. Musisz mieć flash code. Napisz do rio bravo podając rodzaj modemu i IMEI to Ci podeśle flash code i kod do zdjęcia simlocka.
krysthian

Dzieki dzieki Panowwie ale zle mnie troche zrozumieiscie. Mi chodzilo własnie o brandowany soft od PLAY-a. Niebrandowany juz posiadam, simlocka tez nie mam. Zalezy mi wlasnie na brandowanym sofcie od PLAY-a bo ten co mam aktualnie to jest od HUAWEI orginalny z progamem Mobile Partner w wersji angielskiej
Jezeli nie ma softa brandowanego od PLAY to rowniez zadowole sie niebrandowanym tyle zeby byl on w jezyku polskim. Tez bede bardzo zadowolony. Przepraszam za klopot.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez krysthian, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: rio bravo »

Wydaje mi się że źle sformułowałeś temat i chodzi Ci o dashboard. Zajrzyj w ten temat, to Ci powinno pomóc.
krysthian

A powiedzcie mi czy dashboard z PLAY-a do modelu E870 ciezko zdobyc. Bardzo mi na nim zalezy i chce aby byl wlasnie z PLAY-a. Orginalny
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Napisz do operatora. Może mają. I oryginalny to jest Huawei. Playa to brandowany. :]
mrbartecki
Stały użytkownik forum

Post autor: mrbartecki »

Coś mnie pokusiło na początku i też napisałem do Play, że ładnie proszę o dashboard od Play do E176 no to miła pani mi odpisała mnie więcej żebym udał się do najbliższego punktu i wyjaśnił im o co mi chodzi i że może tam mi pomogą. Swoją drogą kolego wgraj sobie świeży firmware i mobile partnera po czym zapomnij o tym i używaj topnetinfo :D :ok:
B525s-23a, RBM5
krysthian

Hmm. Skoro tak to prosilbym najswieższy firmware i mobile partnera ( w jezyku polskim ). Najnowszy jaki jest dostepny. Wgram sobie go na pamiec modemu i tyle ;p dziekuje z pomoc. Daruje sobie juz chyba dashboard z play.

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-11-02, 16:50 ]
Poprawa ortografii! Na forum piszemy zgodnie z zasadami polskiej pisowni!
Ostatnio zmieniony 2009-11-02, 16:49 przez krysthian, łącznie zmieniany 1 raz.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

krysthian, masz wszystko na stronie w moim podpisie.
krysthian

Mam wielka prosbe. Polecilbymi ktos pozadny firmawaare do Huawei E870. Bo mam taki problem z moim modemem ze dziwnie lapie mi siec. Jak jest w stanie spoczynku tzn jest net wlaczony to wykrywa mi zasieg WDCMA a jak wlacze przegladarke to wskakuje zaraz HSDPA. <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> co jest grane. Dla porownania mam modem E220 i on dziala o niebo lepiej, trzyma zasieg i jakbyy lepiej odbiera sygnał. <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> co jest z tym E870. Prosze o pomoc i jakies objasnienie. Dziekuje z gory.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

To normalne zachowanie w Huawei. Żadnym firmware tego się nie zmieni. E870 ma też mniejszą antenę nieco prawdopodobnie i temu zasięg ma nieco słabszy. Do tego jest nowszy technicznie i właśnie bardziej rozwinięte są w nim te funkcje oszczędzania energii (przechodzenie WCDMA<->HSPA).
krysthian

p

a co powieceie na to za w modemie E870 huawei ( mobile partner ) wskazuje zasieg sygnalu 99% a predkośc pobierania nieprzzekracza 20 kb/s. To sa przeca jakies anomalia. Rozwazam ze mogli i obciac transfer. I tu takie pytanie czy informuja jakos o tym ze przekroczylem limit danych czy maja prawo od tak se CIACH i juz. Mowa oczywiscie o necie w PLAY. Dzieki za odp. pozdrawiam
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

krysthian pisze: wskazuje zasieg sygnalu 99% a predkośc pobierania nieprzzekracza 20 kb/s.
Przeciążenie nic nie poradzisz.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ