marens - jestem świadomy tego faktu , ponieważ podpisałem z Multimo umowę . Ale w powyższym chodziło mi o te komunikaty USSD . Nic nie podaje oprócz "Dziękuje" .Więc to nie jest już samo Orange .marens pisze: To jest najnormalniej w świecie Orange sprzedawane przez Multimo.
najtańszy internet w Polsce?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Re: najtańszy internet w Polsce?
-
- Guru bezprzewodowy
Jak działa kod *100*#John82 pisze:Więc to nie jest już samo Orange
-
- Stały użytkownik forum
Ten nie działa "Usługa nie dostepna w twoim planie taryfowym" - to po wysłaniu kodu USSD .marens pisze: Jak działa kod *100*#
A ja k wpisałem ten kod do nowego Mobile Partnera gdzie można dzwonić . To połaczyłem się z Automatyczną obsługą klienta orange .Gdzię mogłem sie swobodnie poruszać po różnych usługach itd... Na koniec wybrałem połaczenie z konsultantem i normalnie połaczyłem sie i mogłem gadać

Sms'y można wysyłać , dzwonic także na numery tel.

- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Bo nie maja specjalnej uslugi dla siebie i nie ingeruja w system Orange. Naklejka na opakowaniu karty SIM tutaj nic nie zmieniJohn82 pisze:Dziwi mnie to ,że Multimo nie poblokowało tego Hehe .

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
-
- Guru bezprzewodowy
John82 pisze:A jednak jest to Orange w pełni
Można zablokować połączenia i SMSy w bardzo łatwy sposób, to jest kilka kliknięć w systemie Orange. Tylko jak oni nie są sobie w stanie poradzić z VPN'em aby nie było kompresji...yagi pisze:Bo nie maja specjalnej uslugi dla siebie i nie ingeruja w system Orange.
-
- Stały użytkownik forum
Na stronie Orange pokazuje ,że w moim planie taryfowym mam 60 smsówmarens pisze: Można zablokować połączenia i SMSy w bardzo łatwy sposób, to jest kilka kliknięć w systemie Orange. Tylko jak oni nie są sobie w stanie poradzić z VPN'em aby nie było kompresji...

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jak nie ma w cenniku, ani regulaminie, ani niczym co jest integralną częścią umowy to nic.John82 pisze:Ale lepiej nie korzystać z tego bo nie wiadomo jak będzie Mutimo rozliczać . Tak samo i z dzwonienia .

-
- Guru bezprzewodowy
Oni sami się nie spodziewali, że wpadniemy na taki pomysłJohn82 pisze:Ale lepiej nie korzystać z tego bo nie wiadomo jak będzie Mutimo rozliczać

-
- Początkujący użytkownik forum
Niestety ta przymusowa kompresja obrazków i grafik to totalna porażka. Ta pikseloza uniemożliwia normalne korzystanie z netu
Nie mogę patrzeć na strony, które znam doskonale a które zostały wykastrowane przez OSN Orange. Zgłaszałem sprawę do BOK ale w Multimo olewają klientów z góry na dół - to chyba najgorszy BOK z jakim miałem do czynienia.
Przemyślcie dobrze czy opłaca się brać taka usługę niepełnowartościowego internetu.
To jest tak jakbym kupił auto, a potem okazałoby się że mogę nim jeździć tylko 40 km/h bo producent oszczędza za mnie paliwo

Przemyślcie dobrze czy opłaca się brać taka usługę niepełnowartościowego internetu.
To jest tak jakbym kupił auto, a potem okazałoby się że mogę nim jeździć tylko 40 km/h bo producent oszczędza za mnie paliwo

-
- Stały użytkownik forum
Nie jest tak źle. Różnica nie jest aż taka duża z kompresją .Chociaż opcja wyłączenia jej powinna być udostępnionaConan pisze:Niestety ta przymusowa kompresja obrazków i grafik to totalna porażka. Ta pikseloza uniemożliwia normalne korzystanie z netuNie mogę patrzeć na strony, które znam doskonale a które zostały wykastrowane przez OSN Orange. Zgłaszałem sprawę do BOK ale w Multimo olewają klientów z góry na dół - to chyba najgorszy BOK z jakim miałem do czynienia.

Ostatnio jak dzwoniłem do nich (a raczej oni do mnie ) to zapytałem po raz kolejny "jaki jest transfer po przekroczeniu limitu" a pani na to "6 kilo" ja mówię z niedowierzaniem "Słucham" ? I mówię tej pani ,że przed podpisaniem umowy dopytywałem się na infolinii to mówili ,że 64Kb/s . A pani na to ,że musi się kogoś zapytać i odpowiedź brzmiała "Może być spadek prędkości , ale nie musi" .Ja na to "not to jak " jest spadek prędkości czy nie "? Niech mi powie jasno , a pani powtórzyła mi to samo co poprzednio i powiedziała ,że tak jej przekazano i ona mi tak przekazuje. Zero profesjonalizmu . I póki nie przekroczę limitu to nie będę wiedział

PS . Ja ogólnie jestem zadowolony z internetu . Tylko jak trzeba coś załatwić w BOK to tragedia ....
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
mam kilka pytań
Jestem w zasiegu sieci 3G ale w niewielkiej miejscowości i czy moge liczyc na te 7mega a przynajmniej 6 mega?
Czy do tego limitu 7Gb licza sie też dane wysłane czy tylko odebrane
jaki mają modem czy posiada on tylko HSDPA czu też HUSPA
Ile kosztuje modem zarówno zakupiony na własnośc i jak i w dzierżawie
Ile kosztuje aktywacja po podpisaniu umowy na 12mc
Czy przekroczył juz ktoś limit i jest wtedy jest ile sie ściaga a ile wysyła
Czy są problemy z rozłączaniem
Dzieki za odpowiedzi
Szukam dobrego internetu, dotychczas używałem lokalnej radiówki 1mega ale od 2miechów mam ciagłe problemy z predkością, zawieszaniem i brakiem kilku dniowym neta z czym nie potrafią sobie poradzić
Wg. netLimitera średnio wykorzystuje bez ściągania plików ok. 5GB a plików statnio nie pobieram bo wole poczekac troszkę i zobaczec film na Canal+ i to w HD
Głównie uzywam neta do stron dość często siedze na demotach, gronie, forach internetowych i chatach i spokojnie 5GB starcza tym bardziej że wiele czasu nie mam na surfowanie
Dlatego oferta Multimo jest interesująca, tym bardziej że w Orange za 7Gb trzeba płacic 120zł
Pozdrawiam
EDIT
Aha i jeszcze się spytam czy umowę można podpisac tylko po przez wysłanie umowy??
Tak jak pisaliście na forum??
czy też omżna się udac do punktu w warszawie co by była dla mnie szybsze
Jestem w zasiegu sieci 3G ale w niewielkiej miejscowości i czy moge liczyc na te 7mega a przynajmniej 6 mega?
Czy do tego limitu 7Gb licza sie też dane wysłane czy tylko odebrane
jaki mają modem czy posiada on tylko HSDPA czu też HUSPA
Czy przekroczył juz ktoś limit i jest wtedy jest ile sie ściaga a ile wysyła
Czy są problemy z rozłączaniem
Dzieki za odpowiedzi
Szukam dobrego internetu, dotychczas używałem lokalnej radiówki 1mega ale od 2miechów mam ciagłe problemy z predkością, zawieszaniem i brakiem kilku dniowym neta z czym nie potrafią sobie poradzić
Wg. netLimitera średnio wykorzystuje bez ściągania plików ok. 5GB a plików statnio nie pobieram bo wole poczekac troszkę i zobaczec film na Canal+ i to w HD
Głównie uzywam neta do stron dość często siedze na demotach, gronie, forach internetowych i chatach i spokojnie 5GB starcza tym bardziej że wiele czasu nie mam na surfowanie
Dlatego oferta Multimo jest interesująca, tym bardziej że w Orange za 7Gb trzeba płacic 120zł
Pozdrawiam
EDIT
Aha i jeszcze się spytam czy umowę można podpisac tylko po przez wysłanie umowy??
Tak jak pisaliście na forum??
czy też omżna się udac do punktu w warszawie co by była dla mnie szybsze
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
O 7 mega zapomnij,ale na 6 i trochę mozesz liczyć przy dobrych wiatrach i odpowiednim sprzęcie,o ile oczywiście infrastruktura Orange w danej lokalizacji oferuje takie szybkosci.MKwiatusz3K pisze:estem w zasiegu sieci 3G ale w niewielkiej miejscowości i czy moge liczyc na te 7mega a przynajmniej 6 mega?
Trzeba po prostu przetestować,inaczej nic się nie da powiedzieć.
[ Dodano: 2009-11-05, 18:26 ]
X razy o tym była mowa - wlicza się każdy bajt jakiegokolwiek ruchu w każda stronę.MKwiatusz3K pisze:Czy do tego limitu 7Gb licza sie też dane wysłane czy tylko odebrane
U wszystkich operatorów jest identycznie.
[ Dodano: 2009-11-05, 18:26 ]
Polecam chociaż zajrzeć na www.multimo.plMKwiatusz3K pisze:aki mają modem czy posiada on tylko HSDPA czu też HUSPA

[ Dodano: 2009-11-05, 18:27 ]
Tez już o tym było pisane nie raz - to jest zwykła usługa Orange Premium,po limicie 64/64 kbps.MKwiatusz3K pisze:Czy przekroczył juz ktoś limit i jest wtedy jest ile sie ściaga a ile wysyła
[ Dodano: 2009-11-05, 18:28 ]
Nie ma.Czy są problemy z rozłączaniem
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Dzieki za odpowiedź
Lecz z linku co mi podałes do Multimo nie ma nic o modem i ich kosztach
Przytocz mi konkretny link
Sorka już mam
lepiej wziąc Sonego czy Huaweita
Sorka już mam
Ostatnio zmieniony 2009-11-05, 18:53 przez MKwiatusz3K, łącznie zmieniany 1 raz.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Proszę bardzo LINK
-
- Stały użytkownik forum
Nie bierz od nich żadnego modemu . Bo to bez sensu . One sa tylko do 3,6Mb/s więc więcej nie wyciągniesz nawet przy najlepszych warunkach . Kup sobie modem na allegro taki który obsługuję HSDPA do 7,2 Mb/s . A na pewno już nie baw się z nimi w jakies tam dzierżawyMKwiatusz3K pisze:Dzieki za odpowiedź
Sorka już mam

Jak coś to tak się składa ,że mam taki modem do sprzedania (Huawei e169)

Ostatnio zmieniony 2009-11-05, 22:49 przez John82, łącznie zmieniany 1 raz.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Ogólnie rzecz biorąć nowy Huawei E176 (do 7.2 Mb/s) na allegro kosztuje ~280zł więc rzeczywiście nie opłaca się brać modemu w dzierżawę, a np.Huawei E1550 (do 3.6 Mb/s) kupisz już za ~160zł 

-
- Stały użytkownik forum
Wystarczy jak weźmie sobie Huawei e169 te do 7,2Mb/s i to spokojnie starczy . Ja taki mam (juz nie wspomnę ,że na sprzedażsp6huk pisze:Ogólnie rzecz biorąć nowy Huawei E176 (do 7.2 Mb/s) na allegro kosztuje ~280zł więc rzeczywiście nie opłaca się brać modemu w dzierżawę, a np.Huawei E1550 (do 3.6 Mb/s) kupisz już za ~160zł

- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Porównując Huawei E169 i E176 na allegro są w podobnej cenie ~280zł z czego E176 jest dużo lepszy więc po co brać gorszy za tą samą cenę ? Oczywiście mówię o nowych modemach 

-
- Stały użytkownik forum
Witam .
A więc zaopatrzyłem się w Modem CDMA AnyData i potwierdzam ,że Multimo działa poprzez sieć CDMA
.
Pozdrawiam
A więc zaopatrzyłem się w Modem CDMA AnyData i potwierdzam ,że Multimo działa poprzez sieć CDMA

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2009-11-07, 18:16 przez John82, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
John82, no to świetna informacja.
Też jest kompresja na CDMA?

-
- Stały użytkownik forum
Więsz co , wydaje mi się ,że nie ma . Ale nie jest latwo to rozróżnić . Wszystkie obrazki jakieś wyraźniejsze , wiec raczej nie ma kompresji .ja.michal pisze:John82, no to świetna informacja.![]()
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jak klikniesz na właściwości obrazka to ma na początku jakiś dziwny adres IP typu jedynki czy coś?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
W sieci CDMA na 100% nie ma kompresji.John82 pisze:Więsz co , wydaje mi się ,że nie ma
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Lepiej się zapytać bo różnie bywa.
Jak się VPN nie da włączyć to może i kompresja jest. ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
W sieci EVDO nie istnieje pojecie APN-ów.ja.michal pisze:Jak się VPN nie da włączyć to może i kompresja jest.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ale mogą wszystko przez serwer kompresji przepuszczać bez opcji wyłączenia tego. ![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Stały użytkownik forum
Masz rację , przy połaczeniu HSDPA są jedynki na poczatku i na obrazku tgz.. "Pixeloza" a na łączu CDMA powyższe nie występuję . Więc na 100% nie ma kompresjija.michal pisze:Jak klikniesz na właściwości obrazka to ma na początku jakiś dziwny adres IP typu jedynki czy coś?

Zdziwił mnie też fakt iż na modemie od Orange nie ma Simlocka

PS. Mierząc PING średnio wychodzi 45ms do 60 ms w CDMA .
-
- Guru bezprzewodowy
Akurat nie dotyczy to CDMA.ja.michal pisze:Jak się VPN nie da włączyć to może i kompresja jest.
Czyli mój model nie był wyjątkiem.Zdziwił mnie też fakt iż na modemie od Orange nie ma Simlocka
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Przejrzałem ofertę multimo i to nie tylko najlepsza opcja bezprzewodowego internetu, ale także bezprzewodowego na lini tepsy. Nie dość że można mieć u nich telefon za 28PLN(w tepsie samo utrzymanie lini bez telefonu to 29), to jeszcze umowy są bezterminowe.
-
- Guru bezprzewodowy
Cena to nie wszystko.temp333 pisze:Nie dość że można mieć u nich telefon za 28PLN(w tepsie samo utrzymanie lini bez telefonu to 29), to jeszcze umowy są bezterminowe.