[OFP] Aktytwował ktoś "Pakiet Złotówek"?

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
maslo
Początkujący użytkownik forum

[OFP] Aktytwował ktoś "Pakiet Złotówek"?

Post autor: maslo »

Jak w temacie, działa to? ;]

Jeśli ktoś aktytwował, to może podac bezposredni link do strony z aktywacją lub napisać gdzie to znaleźć?

Nie usmiecha mi sie kolejna wizyta w salonie, tam jeszcze nigdy nie uzyskałem satysfakcjonujacej pomocy.
Awatar użytkownika
roshkov
Stały użytkownik forum

Re: [OFP] Aktytwował ktoś "Pakiet Złotówek"?

Post autor: roshkov »

Ja chyba jutro będę aktywował ten pakiet złotówek, mam już to w planach od dłuższego czasu ;)
Trzeba pójść właśnie do salonu bo innej mozliwości raczej nie ma (no chyba że w BOKu)... :dobani:

EDIT

Kod: Zaznacz cały

jak włączysz usługę
Jeśli jesteś nowym Klientem Orange Freedom Pro sam aktywuj comiesięczny bonus wskazanej przez siebie osobie. Zaloguj się na Orange On-Line lub zadzwoń do konsultanta Biura Obsługi Klienta pod numer 0 510 100 100. 
Wszystko ok tylko, że

Orange On-line nie jest dostępny dla Twojego planu taryfowego.
Ostatnio zmieniony 2009-08-03, 20:31 przez roshkov, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

roshkov pisze:Trzeba pójść właśnie do salonu bo innej mozliwości raczej nie ma
A Orange Online? Czyli po zalogowaniu na konto w Orange.
Nie pomagam na PW!
patrykus1494
Użytkownik forum

Post autor: patrykus1494 »

Ja napisalem do BOK-u i mi to właczyli
kerr
Stały użytkownik forum

Post autor: kerr »

U mnie pakiet złotówek został włączony automatycznie po okresie próbnym OFP. Podczas podpisywania umowy zostałem zapytany o numer telefonu na którym miałby być on aktywowany. Jednak mają tam z tym bałagan w Orange, przez pierwsze dwa miesiące okres ważności tej kwoty wynosił tydzień, dopiero potem zmienili na miesiąc.
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

Ja podałem numer przy podpisywaniu umowy,lecz tak jak wspomniał kerr z powodu ''bałaganu'' nic mi nie wpływało-napisałem więc do BOK i naprawili to,przelali też zaległą kasę,teraz jest co miesiąc wszystko oki. :hurra:
kamil12451

Post autor: kamil12451 »

Witam, to moja pierwsza wypowiedź na tym forum :D
co do tej aktywacji to ja aktywowałem dla brata dzwoniąc na *100 i tam podałem jakieś dane z umowy przeczytane co tam wymagają. Już pewnie czwarty miesiąc brat ma te dodatkowe 20 min ;)
tylko oni w orange wolą chyba ten pakiet aktywować do abonamentu niż na kartę, a na pewno tak mi w Radzyniu w salonie podpowiedzieli :roll:
Awatar użytkownika
roshkov
Stały użytkownik forum

patrykus1494 pisze:Ja napisalem do BOK-u i mi to właczyli
patrykus1494, a ile czekałeś na włączenie albo na jakąś odpowiedź? Napisałem do nich w poniedziałek wieczorek i do tej pory cisza :(
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed.
zetes
Stały użytkownik forum

Post autor: zetes »

Dzwonić do BOK. Z umowy o CDMA podać - kod klienta oraz numer telefonu na który ma wpływać pakiet. Co m-c 20 zł za telefony w sieci Orange, SMS-y. MMS-y i na telefony stacjonarne. Mam nadzieję że nic nie pomyliłem :D
Awatar użytkownika
roshkov
Stały użytkownik forum

Przed chwilą otrzymałem taka dpowiedź:

Dziękujemy za przesłaną korespondencję.
Do odwołania serwis Orange online nie jest dostępny dla Orange Freedom Pro. Ze względu na prowadzone prace przygotowawcze wprowadzenia pełnej funkcjonalności dla Klientów posiadających tą ofertę ilość danych jest nielimitowana. Brak ograniczenia w prędkości połączenia po przekroczeniu 3 GB.
Mam nadzieję, że powyższe wyjaśnienia będą pomocne.
Czyli limitów jeszcze nie ma :rotfl:
patrykus1494 pisze:Ja napisalem do BOK-u i mi to właczyli
Teraz tak sie zastanawiam. Chodziło Ci o orange on-line czy pakiet złotówek?
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed.
patrykus1494
Użytkownik forum

Post autor: patrykus1494 »

Chodziło mi jak w temacie o pakiet złotówek.
Ostatnio zmieniony 2009-08-10, 22:28 przez patrykus1494, łącznie zmieniany 1 raz.
Marcin67

Post autor: Marcin67 »

Czesc.
Ja aktywowalem pakiet złotówek, internet mam od miesiąca wszystko gra pakiet tez dzieala. Zakupu dokonywalem w slkepie ( to chyba najlepsze wyjscie ).
marek_30
Stały użytkownik forum

Post autor: marek_30 »

20 września zadzwoniłam do BOK zgłaszając numer telefonu na który ma wpłynąć " pakiet złotówek". Do tej pory nic nie wpłynęło. Jak długo czekaliście od zgłoszenia do wpłynięcia pierwszych "pieniążków" na konto ? Na fakturze za OFP są przyznane "złotówki" i że wykorzystano 0.
Sebek
Użytkownik forum

Post autor: Sebek »

Powinny wpłynąć Ci pierwszego dnia kolejnego okresu rozliczeniowego (oczywiście chodzi o okres "sponsora").
kamil12451 pisze:tylko oni w orange wolą chyba ten pakiet aktywować do abonamentu niż na kartę, a na pewno tak mi w Radzyniu w salonie podpowiedzieli
Bzdura - sponsorowany abonament musi być na tym samym koncie co OFP a promocyjne złotówki będą schodziły PO wykorzystaniu kwoty abonamentu. Jeśli chodzi o numer na kartę to z tym jest lepiej bo ten może być dowolny byle z orange i promocyjne złotówki są wykorzystywane równolegle - w sieci, na stacjonarne bądź na połączenia internetowe
jarroq
Użytkownik forum

Post autor: jarroq »

Nr do przelewania pakietu złotówek może być zarówno w POP'ie jak i w abonamencie. Co ciekawe jak ja zaczynałem rozmowę z konsultantem o pakiecie złotówek to na początku mówił że tylko abonament wchodzi w grę i chciał mi wcisnąć ZETAFON'a :P. Po kilku minutach rozmowy i tak podałem mu nr w ofercie POP. System przyjął i gitara.

Czy pakiet złotówek należy się także za pierwszy miesiąc korzystania z Freedom Pro (na próbę)?
marek_30
Stały użytkownik forum

Post autor: marek_30 »

Przedwczoraj dostałem maila z Orange ( bo napisałem do nich z reklamacją ) w którym napisali że mimo prób telefonicznego kontaktu ze mną ( w telefonie nie ma śladu ) nie udało im się ze mną skontaktować i potwierdzić mojego zlecenia. Dlatego proszą o przesłanie mailem numeru abonenta ( podałem w pierwszym mailu ) a wszystko naprawią. Wysłałem jeszcze raz. Na razie się nie odzywają. :dobani:
kotowy

klopoty z pakietem zlotowek

Post autor: kotowy »

Bylem dzis w salonie,podalem nr.tel.kolezanki,facet wbil wszystko w komputer i powiedzial,ze sie nie da.Internet i telefon musza byc na tej samej fakturze.Nawet pokazal mi to na monitorze-rzeczywiscie cos takiego tam bylo napisane.Nie wiem,czy dac spokoj(ja nie mam zamiaru miec tel.w orange),czy dalej probowac(w BOK).Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

kotowy, jeśli to Orange dla Firm Pro,to z tego co wiem pakiet minut na firme przysługuje tylko dla numeru na tym samym koncie abonenckim (czyli de facto fakturze).
Mi w maju jak brałem na próbę w salonie próbowali wmusić mixa za 10 zł,żebym mógł otrzymywać ten pakiet :rotfl:
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

A mi przelewają co miesiąc na ''karciaka'' raz tylko w życiu miałem telefon na abonament ;) zresztą i ta komórka robi u mnie za budzik-nigdy nie byłem uzależniony od telefonu-biorę go z sobą tylko jak wiem że będzie mi potrzebny :hyhy: znajomi też wiedzą o tym że nie mają po co do mnie dzwonić :rotfl: Na koncie tym promocyjnym mam 156zł ważne przez 18dni.
kotowy

Post autor: kotowy »

Patryk-ta komorka,na ktora probowalem wsadzic pakiet zlotowek-jest wlasnie w mix!!!

[ Dodano: 2009-11-05, 16:55 ]
jeszcze zapomnialem dopisac,ze moj internet,to taki normalny cdma-mialem miesiac na probe i zostaje.Pozdrowienia!
jarroq
Użytkownik forum

Post autor: jarroq »

kotowy no i dlatego że jest w mixie to się nie da, bo nr mix jest zarejestrowany w bazie właśnie na nią albo na jej opiekuna (nie wiem ile ma lat:P). Chyba, że się mylę to niech mnie ktoś poprawi :)

Żeby miała POPa to by przeszło.
Sebek
Użytkownik forum

Post autor: Sebek »

jarroq pisze:kotowy no i dlatego że jest w mixie to się nie da, bo nr mix jest zarejestrowany w bazie właśnie na nią albo na jej opiekuna (nie wiem ile ma lat:P). Chyba, że się mylę to niech mnie ktoś poprawi :)

Żeby miała POPa to by przeszło.
Dokładnie jest tak jak piszesz :ok: Pakiet Złotówek można przeznaczyć do wykorzystania dla numeru Postpaid lub Mix znajdującego się na tym samym koncie abonenckim co nowy numer w ofercie internetowej lub dla dowolnego numeru Prepaid.
ODPOWIEDZ