Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.
chcialbym sie dowiedziec co oznaczaja opcje podane na zdjeciu
i czy moze ktos zna jakis nie drogi sposob
uruchomienia peceta pilotem czy klawiatura bez przewodowa....
ogolnie to nie chce mi sie wstawac do kompa zeby go wlaczyc heh...
Ja ustawiłem w swoim biosie opcję "Restore on AC power lost" na "Power on" (mam bios AMI, w innych biosach ta opcja może się inaczej nazywać) teraz komp startuje mi od razu po włączeniu przełącznika na listwie zasilania. Bardzo wygodne.
Niech zgadnę... Jesteś pewnie jednym z tych, którzy kompa podłączają bezpośrednio do gniazdka? Z Twoich postów wnioskuję że nie posiadasz listwy zasilającej, skoro już zwykły przedłużacz tak Cię bulwersuje . Może jeszcze gniazdko bez uziemienia?
rzydu22 pisze:pomysly na wlaczenia komputera bez kabla
Po ustawieniu w BIOSie tej opcji o której wspomniał Blido potrzeba jeszcze podłączyć kabel zasilania PC poprzez włącznik sterowany pilotem. Do nabycia w sklepach z oświetleniem lub na alledrogo wpisz włącznik pilot*
U mnie ustawienie opcji BIOSu "AC Back Function - Full On" jest w sekcji "Power Management Setup".
Wprawdzie trzebaby poszukac i sie zorientowac, ale na pewno jest to mozliwe. Mialem laptopa HP HDX9250 i pilocik z nim byl, ktory wlaczal laptopa bez problemu.
Teraz mam All-In-One od HP z sygnaturki i tez jest pilot ale juz komputera nie wlacza.
Trzeba szukac takiego, ktory bedzie wlaczal i koniec kombinacji. Do tego taki pilot fajny do odgladania filmow itd.