Nokia 6020- czy moze służyć za modem?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Nokia 6020- czy moze służyć za modem?
Z góry przepraszam, jesli taki temat już był. Jestem kompletnym laikiem i o telefonach wiem tylko tylew, że można przez nie wysyłać smsy, rozmawiać itp. Od kilku dni mam laptopa. Chciałabym go w jakiś sposób podłączyć do neta, ale na stałe łącze nie mam co liczyć. Mam też Nokię 6020. Słyszłam, ze moze ona służyć za modem. Czego potrzebuję aby takim modemem była (jakaś karta, kabel?) i jak ją podłączyć, zeby mieć net w laptopie? Z góry dziękuję za pomoc:)
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Nokia 6020- czy moze służyć za modem?
Zdecydowanie możesz go użyć jako modemu.Do połączenia będziesz potrzebował ZOBACZ
Jesli jesteś abonentem Plusa lub Orange to taką usługę możesz sobie dołozyć do własnego abonamentu.W Erze jeszcze tego nie ma (jest ale na innych warunkach i nie polecam).Jesli miałbyś zamiar korzystać od czasu do czasu to polecam SimDatę.
O wszystkim dowiesz się tutaj:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=1118
Jesli jesteś abonentem Plusa lub Orange to taką usługę możesz sobie dołozyć do własnego abonamentu.W Erze jeszcze tego nie ma (jest ale na innych warunkach i nie polecam).Jesli miałbyś zamiar korzystać od czasu do czasu to polecam SimDatę.
O wszystkim dowiesz się tutaj:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=1118
-
Dziękuję bardzo. Jak już bedę mieć kabel, to wystarczy, ze podłączę go do kompuyera i już bedzie działać?Kompletnie się w tym gubię:(
-
Zastanawiam się nad kupnem tego telefonu wlasnie do laptopa. Czy chodzi o kabel USB komputer komorka?? Czy moze to byc taki kabel od Motoroli V3???malpeczka24 pisze:Dziękuję bardzo. Jak już bedę mieć kabel, to wystarczy, ze podłączę go do kompuyera i już bedzie działać?Kompletnie się w tym gubię:(
Damian
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Musi być kabelek do Nokii. W tym przypadku DKU-5 lub CA-42. Ewentualnie możesz go podłączyć za pomocą IrDa.
-
Mam pytanko i proszę o szybką odpowiedź:Czy nokia 6020 posiada usługę podłączenia kabla usb z kompem bez żadnych instalowania sterwonikow? 

-
- Guru bezprzewodowy
Nie, wymaga np. Nokia PC SuiteIngrid pisze:Czy nokia 6020 posiada usługę podłączenia kabla usb z kompem bez żadnych instalowania sterwonikow?
-
Czyli mozna podłączyć? I co to ta nokia PCsuite?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Mi się zdaje (ale mogę się mylić),że "pójdzie" jako "Generic ACM Modem" pod XP i nowszymi,a także pod linuxami.marens pisze:wymaga np. Nokia PC Suite
A jeśli nie,to wystarczy sam sterownik: http://europe.nokia.com/get-support-and ... -70-ca-101
Po co od razu taką kobyłę jak NPCS instalować

-
Czy nokia 6020 ma wejście do usb? Jeśli tak prosze na to odp. tak ma lub nie nie ma
kolejne pytanie to: czy potzrebna jest do tego płyta? jeśli tak to piszcie:tak potrzebna nie .nie potrzebna:
ostatnie:czy trzeba coś instalować by moc ścigać gry na telefon (nokie 6020) itp. jeśli tak to piszcie:tak trzeba lub nie nie trzeba
kolejne pytanie to: czy potzrebna jest do tego płyta? jeśli tak to piszcie:tak potrzebna nie .nie potrzebna:
ostatnie:czy trzeba coś instalować by moc ścigać gry na telefon (nokie 6020) itp. jeśli tak to piszcie:tak trzeba lub nie nie trzeba

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nie ma.Ingrid pisze:Czy nokia 6020 ma wejście do usb?
[ Dodano: 2009-11-07, 18:49 ]
Jaka płyta ?Ingrid pisze:czy potzrebna jest do tego płyta?
Grzejna,gramofonowa,stropowa,kompaktowa ?

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Jaka płyta? Ewentualnie jak chcesz posłuchać czegoś dobrego to możesz wrzucić płytę z muzyką. Płyta to nośnikIngrid pisze:kolejne pytanie to: czy potzrebna jest do tego płyta? jeśli tak to piszcie:tak potrzebna nie .nie potrzebna:

Cóż to za dziwne pytanie?ostatnie:czy trzeba coś instalować by moc ścigać gry na telefon (nokie 6020) itp. jeśli tak to piszcie:tak trzeba lub nie nie trzeba
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Gry ? Nie trzeba,ale chyba pomyliłeś forum i przede wszystkim wątki.Ingrid pisze:czy trzeba coś instalować by moc ścigać gry na telefon (nokie 6020) itp.
-
Wiesz ja jestem tutaj od dzisiaj i sie nie orientuje troche... ale czy iwesz czy nokia 6020 ma wejście do usb?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zamykam ten temat bo sensu nie ma. To nie forum o telefonach komórkowych. Google nie gryzie.