2 modemy ktory wybrac?

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
TaZ
Początkujący użytkownik forum

2 modemy ktory wybrac?

Post autor: TaZ »

Witam, potrzebuje porady.. chcę kupić modem Huawei (o ile nie ma tanszych do 190 zl z kosztem przesylki)
mam na oku 2 Modemy:
http://allegro.pl/show_item.php?item=808636442 i
http://allegro.pl/item805014366_modem_h ... s_24h.html

Który wybrać? aktualnie korzystam z iPlus 55 firmowo / option iCON 225 (wylotówka USB jest rozwalona ale nie o to chodzi)..

Chciałbym tak dla siebie do jednej gry pod tamtym modemem mialem ping 200 i mi taki pasi.. ale zeby byl taki sam tylko w sieci jakiejs lepszej:

aktualnie mieszkam w Lubiszewo tczewskie (lubiszewie tczewskim wpisalem inaczej abyscie mi pomogli z doborem zasiegu.)

prosze o pomoc :)
Jarek7
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: 2 modemy ktory wybrac?

Post autor: Jarek7 »

Ja bym wybrał HUAWEI E1550 dają Ci tam gwarancję (co jest prawie najwazniejsze) a pozatym ma lepsza technologie :)

Mój glos na HUAWEI E1550
TaZ
Początkujący użytkownik forum

Re: 2 modemy ktory wybrac?

Post autor: TaZ »

w e160:
"- karta gwarancyjna na 12miesięcy" jest gwarancja ;) to i tak ma pochodzic przez rok a nie przez lata.. bo i tak w czerwcu mam nowy net w Kablu lub radiowke ale nie wytrzymam dostaje szalu.. potrzebuje modem do neta

a i poleccie mi operatora ktory jest dobry,tani, i ma (moze miec) 3G/hsdpa..

Ja sie zastanawiam nad tym play online i orange free.

to ma być net a'la Pre-Paid.. zebym sobie doladowal 1 GB na miech..

edit:// co wiecej dodam to powiem..:
moim zdaniem tak naprawde potrzebny mi internet (nie oczekuje ze to bedzie 7 mb..) np. do gier i przegladania pobierania mp3 (malo ;) bo jak wpadnie w ucho to lubi sie posluchac ;]) szczegolnie do Gier..

Podawajcie także dobrych operatorów w mojej miejscowości..

teraz jak mam iPlusa to on ma max. 3 kreski edge czasem 3G 0 kresek.
ODPOWIEDZ