internet w sonyericsson t630

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
marlinek
Początkujący użytkownik forum

internet w sonyericsson t630

Post autor: marlinek »

Skonfigurowałem sobie połączenie internetowe z sonyericssonem t630 przez bluetooth i w prawym dolnym rogu wyskoczyło że się połączył ale jak korzystam z przeglądarki to nie otwiera stron. Czy ktos może mi pomóc???
dziadman
Użytkownik forum

Re: internet w sonyericsson t630

Post autor: dziadman »

to mój pierwszy post - witam na forum :)

marlinek: wciśnij WIN+R - wpisz CMD i uruchom
wpisz: ping 83.149.125.42 - ENTER Jaką masz odpowiedz ?? Jaką masz odpowiedz z komendy IPCONFIG ??

Być może połączyłes sie przez profil WAP a nie internet :) Albo DNSy na sztywno, źle wpisane.
marlinek
Początkujący użytkownik forum

????

Post autor: marlinek »

Witam. Chyba masz racje z tym Wapem <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> nie mogę sprawdzić ale jak wróce do domu to sprawdze i napisze co i jak. Dzieki za podpowiedź!

EDIT
Witam pisze co wyskoczyło mi jak wpisałem komendy: ping 83.149.125.42 nie jest rozpoznawalna jako polecenie wewnetrzne lub zewnetrzne po wpisaniu ipconfig: Karta t630: DNS konkretnego połączenia:...................... Adres IP: tu jest moje IP Maska podsieci: 255.255.255.255 Brama domyslna: taka sama jak IP
Nie wiem co jest nie tak czy może mi ktoś napisac co mam zrobić krok po kroku?????? Dziekuje

Posty edytujemy, a nie piszemy jeden pod drugim! Szadzik
dziadman
Użytkownik forum

Re: internet w sonyericsson t630

Post autor: dziadman »

Chyba masz troche bałaganu w kompie :) Poprawnie działajaca komenda PING (nawet jeśli nie ma odpowiedzi z sieci) powinna zwrócić inny komunikat. Zajrzyj tu:
mój komputer -> właściwości -> zaawansowane -> zmienne środowiskowe ->w polu zmienne systemowe -> Path
tutaj powinno być coś takiego:
%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%
Jeśli nie ma - dopisz (lub wyedytuj)

Reszta mi nic nie mówi bo nie podałeś IP. jeśli nie całe to podaj choć część, dwa lub trzy pierwsze oktety.

Przez jaki numer sie łączysz ?? sprawdziłeś CID w telefonie ??
gram tak by by? ASem jak jan walczak
ODPOWIEDZ