Od 10. listopada obowiązują nowe limity transferów w ofertach Orange Free dla klientów indywidualnych. W największym abonamencie tzw. "lejek" pojawia się dopiero po przetransferowaniu 37 GB danych. Operator umożliwia promocyjną aktualizację posiadanego pakietu do najnowszej oferty.
Przez pierwsze 30 dni istnieje możliwość przetestowania usługi w dwóch najniższych wariantach z możliwością rozwiązania umowy bez opłacania kary umownej (promocja Orange Free na próbę). W razie posiadania innego numeru abonamentowego sieci Orange, przyznawany jest na taki numer comiesięczny pakiet złotówkowy w kwocie 20 zł w przypadku trzech najniższych taryf i 30 zł w przypadku taryf Premium i Platinum.
Promocyjne limity transferów przedstawione w poniższych tabelach dotyczą umów we wszystkich dostępnych wariantach długości zobowiązania (12, 24, 36 miesięcy). Klienci, którzy podpisali umowę przed 10. listopada, mają możliwość aktualizacji planu taryfowego do aktualnego, z większym pakietem danych (promocja Wyższe limity w Orange Free, usługa realizowana przez BOK pod numerem *100).
marens pisze:
No to teraz mam problem, Orange czy Plus.
Ja bym wziął tam gdzie lepsze transfery by były Ale szczerze powiem, że jestem zaskoczony tak wysokim limitem można powiedzieć, że jest to oferta bezlimitowa (przynajmniej dla mnie) bo nigdy tylu GB danych w miesiącu nie pobrałem
sp6huk pisze:Ja bym wziął tam gdzie lepsze transfery by były
Orange w HSPA 6Mbit/600kbps
Plus w HSPA+ ??
ja.michal pisze:Orange nie ma HSPA+.
Kwestia upgrade, co mogą zrobić po cichaczem jak te stacje na Mikołaja.
Znając siebie, to raczej nie będę brał ADSL tylko HSPA/HSPA+
Dla mnie "bez limitów" zaczyna się 10-15GB<...
Chociaż, w Orange można pociągnąć i 70GB tylko trzeba wiedzieć jak
Gdyby tak wyszedł Globesurfer IV
raven18 pisze:mam nadzieję że też się zwiększą limity
Raczej zapomnij.
[ Dodano: 2009-11-10, 18:41 ]
I co najważniejsze,dla obecnych klientów też,a nie jak w Plusie.
W regulaminie nie ma żadnych zastrzeżeń dotyczących "rabatowców 50%",więc dzwonię jak znajdę chwilę wolną,na *600.
[ Dodano: 2009-11-10, 18:43 ]
ja.michal pisze:Tylko szkoda, że Orange nie ma HSPA+.
Powyżej ~12 Mbit/s to i tak tylko dla wybrańców stojących pod stacją
Ciekawe co na to wszystko teraz powie Plus, bo to bardzo ambitna firma:P Era to tam raczej olewa wielka walke o klienta:P Swoja droga ciekawe czy stac operatorow na zapewnienie takich limitow, liczycie na jakiejs nowe pozwolenia ze strony Orange/Plusa?Zawsze Orange(TP) uznawalem za sporych "sepow" i nigdy nie liczylem ze beda tak walczyc o klienta jesli chodzi o internet mobilny tym bardziej ze maja atut w postaci CDMA:)Skoro "starzy" klienci moga tez korzystac z nowych limitow to bardzo dobrze swiadczy o Orange i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony(szybciej spodziewalbym sie tego po Plusie:)
[ Dodano: 2009-11-10, 20:34 ]
Swoja droga ile osob moze sie dowiedziec o nowych limitach i o tym ze kazdy moze skorzystac z nowych limitow??Wydaje mi sie ze niewielki odsetek abonentow korzystajacych z Orange Free...
adixm pisze:Skoro "starzy" klienci moga tez korzystac z nowych limitow to bardzo dobrze swiadczy o Orange i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony(szybciej spodziewalbym sie tego po Plusie:)
Sorry orange z automatu podciągnął limit .5 do 1GB gdy dla nowych wprowadzili (co prawda twało to około 3 miesięcy ale wszystkim zwiększyli)
[ Dodano: 2009-11-10, 20:44 ]
ja.michal pisze:W CDMA szaleństwo.
Aż się boje do działu zajrzeć, bo użytkownicy freedom pro muszą być w niebo wzięci, jak widzę dalej mają 3GB, podczas gdy w normalnym necie za 60zł są 4...
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Co jak co ale wg. mnie Orange ma najlepszą infrastrukturę. Więc to mało prawdopodobne. Tam gdzie mogą to dają światełka, i dzięki temu ich 3G zawsze śmiga elegancko (tam gdzie testowałem zawsze chodziło elegancko). Orange to nie Play uryna. Przyznam że 2G Orange nie powala mnie na kolana choć i tak zauważyłem pewien postęp (150 kb/s mam cały dzień a kiedyś 100 kb/s to było marzenie).
Poświęć chwilę na porównanie infrastruktury obydwu operatorów (mapki nodeB i radiolini) to zobaczysz że się nie da(choćby w wawie 3 razy więcej nodeB do tego o 3/4 mniej radiolinii wszystko światełkami podłączone). Do tego orange oprócz "tradycyjnej" infrastruktury ma jeszcze cdma.
No to ciekawe co teraz na to powie Play ... Na razie jak zawsze idzie jak krew z nosa ... Może podwyższą speed neta do 1,8 ? 3,6 ? Muszą jakoś na to odpowiedzieć ... Bo inaczej ich baza abonentów stopnieje Więcej limitu niech nie dają bo z tą szybkością z trudem wykorzystuje 3 GB a gdzie jeszcze 7
Szkoda że jak się przychodziło do nich - Playa - z własnym modemem to wiązali roczną umową ... Umową powinno się wiązać jak użytkownik bierze sprzęt od Opa , tak by ten sobie zamortyzował koszt dania modemu klientowi za 1 pln Bo na mnie mają czysty zysk i jak tak dalej pójdzie to pewność wypowiedzenia
slobodan pisze:Umową powinno się wiązać jak użytkownik bierze sprzęt od Opa , tak by ten sobie zamortyzował koszt dania modemu klientowi za 1 pln Bo na mnie mają czysty zysk i jak tak dalej pójdzie to pewność wypowiedzenia
No nie tak całkiem, mają tego zysku mniej. Modem Ci w ratach 35zł/mc spłacają (mi też)
Modemu mi nie spłacają ... Bo mam swój ... Wziąłem umowę BEZ MODEMU "Play Online EXTRA" ... Więc jak napisałem mają na mnie czysty zysk , bo za simkę też dałem 9 PLN (w postaci aktywacji) Nic ich nie kosztowałem ... W takich wypadkach jak ktoś bierze abonament a ma swój własny sprzęt to nie powinno się go krępować umową i Karą umowną w postaci Uwaga 1500 PLN Wiem że u wszystkich się krępuje umową , ale tak być nie powinno ...
Masz swój sprzęt podpisujemy z Tobą umowę o świadczenie usług , z możliwością rezygnacji ... Np. z miesięcznym terminem rezygnacji z naszych usług Proste ...
Ale dostajesz co miesiąc 35zł zniżki na abonament prawda? Co daje jak łatwo policzyć 440zł prezentu w ratach za to, że zobowiązałeś płacić im przez rok.
slobodan pisze:Masz swój sprzęt podpisujemy z Tobą umowę o świadczenie usług , z możliwością rezygnacji ... Np. z miesięcznym terminem rezygnacji z naszych usług
A jest taka umowa w erze, aktywacja kosztuje 99zł, w multimo też jest umowa na czas nieoreślony, aktywacje płaci się w ratach 30zł na początek 90 przy rozwiązaniu...
Akurat w Playu nie ma problemu mozna wziac Play Online na karte i tyle:)Zastanawia mnie natomiast dysproporcja pomiedzy cenami transferu danych pomiedzy abonamentem a karta, oczywiscie rozumie ze bardziej oplaca im sie wiazac klientow umowa, ale zeby az takie roznice utrzymywac?Moim zdaniem to chore:/
Hej .
W takim razie już nie opłaca się nawet brac Multimo . Bo :
Jeżeli weźmie się np. Free Optimum 8 GB na 12mc to 75*12=900 - 300 (4mc gratis) = 600 /12= 50 zł mc + w tym dostajemy 20 zł na telefon do wykorzystania
Dodatkową korzyścią będzie pewnie to ,że jak po upływie 12mc będziemy chcieli podpisać umowę na nowo to być może jakiś rabacik jeszcze dadzą ,albo dodatkowe GB . Ale czy tak będzie to sie okaże .
A jeszcze jak weźmiemy jakiś modem i sprzedamy to dodatkowo cena maleje . Dobrze kombinuję ?
Ciekawe czy Multimo podwyższy limity , jak nie to prawdopodobnie przeniosę się za jakiś czas do Orange .
Ostatnio zmieniony 2009-11-11, 00:49 przez John82, łącznie zmieniany 1 raz.