Witam, mam małą zagwozdkę. Mój problem wygląda tak: obecnie mam neostrade 512 z modemem SpeedTouch330 (usb) podłączoną do komputera stacjonarnego, chciałbym uzyskać dostęp do internetu w latopie, który ma kartę sieciową wi-fi.
Słyszałem o usłudze LifeBox, ale że jest to związane z tpsa z góry skreślam taką opcję.
Czy muszę kupić router i radiowy punkt dostępowy czy da się to rozwiązać jakoś inaczej?
Jesli w ten sposób(router+punt dostępowy) to czy modem neostrady pójdzie w odstawkę i będę musiał kupic kartę radiową do stacjonarnego pc?
Zaznaczam że przeglądałem forum (i to nie jedno), widziałem wiele wątków na ten temat, ale nigdzie nie uzyskałem zadowalającej odpowiedzi. Bardzo proszę o wyrozumiałość bo w sprawach sieciowych jestem raczej laikiem.
neostrada+łączność bezprzewodowa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: neostrada+łączność bezprzewodowa
Wyjscia masz przynajmniej 2.
1. albo zakupujesz karte wifi, pakujesz do pc, i udostepniasz net na lapka. Druga strona medalu to ze pc bedzie musiał ciagle byc właczony zeby na lapie był net.
2. kupujesz router z modemem adsl, podpinasz pod niego kabel tel., pc po LAN, a lapka po wifi (pc nie musi byc właczony zeby na lapku był net)
1. albo zakupujesz karte wifi, pakujesz do pc, i udostepniasz net na lapka. Druga strona medalu to ze pc bedzie musiał ciagle byc właczony zeby na lapie był net.
2. kupujesz router z modemem adsl, podpinasz pod niego kabel tel., pc po LAN, a lapka po wifi (pc nie musi byc właczony zeby na lapku był net)
-
- Początkujący użytkownik forum
dzieki wielkie, a mogłbyś zaproponować jakiś router z adsl w rozsądnej cenie?
I czy jako laik w sprawach sieci komputerowcyh poradził bym sobie z podłączeniem i konfiguracją?
I czy jako laik w sprawach sieci komputerowcyh poradził bym sobie z podłączeniem i konfiguracją?
- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
W rozsadnej, hmmm.. zalezy jak to rozumiec
Dosc dobry i prosty w obsłudze jest D-link DSL-G624T tylko cena ponad 200 zł. TUTAJ tanszy niz na allegro.