Skończył się limit czy sieć przeciążona?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Skończył się limit czy sieć przeciążona?

Post autor: Procio »

Witam!

Dzisiaj na noc zostawiłem komputer na pobieranie... Komputer stał włączony od godziny 20.00 i na początku pobierało mi dość dobrze, bo z prędkością 15-23KB/s, a rano się budzą,a tu pobiera z prędkością 3.8KB/s :szok: Sprawdzałem w TNI i łączny transfer od 1 dnia miesiąca wynosi 1,47GB, czyli jeszcze nie koniec limutu... I tu jest moje pytanie. Czy dziwnym trafem limit mi się skończył czy po prostu sieć jest "zapchana"?

P.S. Mam jeszcze takie dodatkowe pytanie ;) Którego dnia miesiąca zaczyna się okres rozliczeniowy w iPlusie?
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Skończył się limit czy sieć przeciążona?

Post autor: Tomek7 »

Którego dnia miesiąca zaczyna się okres rozliczeniowy w iPlusie?
To zależy którego dnia podpisywałeś umowę, po prostu zobacz na fakturze tam na pewno jest napisane :cwaniak:
Źle to sprawdziłeś bo pewnie okresu rozliczeniowego nie masz od 1 dnia miesiąca.Dopadł cię limit i tyle.
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Procio »

Tomek7 pisze:Źle to sprawdziłeś bo pewnie okresu rozliczeniowego nie masz od 1 dnia miesiąca.Dopadł cię limit i tyle.
Jeżeli w tym momencie w TNI jest napisane, że pobrałem 1,47Gb to nie sądzę, że nawet jakbym się o 10 dni pomylił to bym nie pobrał dodatkowo 1,5Gb... Raczej jeszcze tak mi się nie zdarzyło... Ale może i rzeczywiście skończył mi się limit :( :cry: :zdziwko:

[ Dodano: 2009-11-16, 18:00 ]
Tomek7 pisze:To zależy którego dnia podpisywałeś umowę, po prostu zobacz na fakturze tam na pewno jest napisane :cwaniak:
Aha. Czyli jeżeli umowe zawarłem 20 dnia miesiąca, to 20 zaczyna mi się okres rozliczeniowy i trwa do 19 dnia następnego miesiąca? Tak to mam rozumieć, tak? ;)
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Procio pisze:Czyli jeżeli umowe zawarłem 20 dnia miesiąca, to 20 zaczyna mi się okres rozliczeniowy i trwa do 19 dnia następnego miesiąca? Tak to mam rozumieć, tak?
Może być tak, że okres rozliczeniowy trwa od 21 do 20. Zależy od operatora, musisz sprawdzić na fakturze albo w BOK.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ